Wat kost rolluiken plaatsen?
Vergelijk beste zonwering deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 300 Gemiddelde kosten € 800 Maximale kosten € 1.300
Gemiddelde rolluiken prijzen inclusief montage

Wat kost rolluiken plaatsen?

Nieuwe rolluiken kopen en laten plaatsen? Rolluiken zijn erg populair in Nederland en niet voor niets: ze zijn handig in gebruik en werken zonwerend. Benieuwd naar alle andere voordelen en mogelijkheden van rolluiken voor jouw woning?

 • Zonwerend & verduisterend
 • Isolerende werking
 • Geluiddempend
 • Lastig voor inbrekers
 • Lawaai bij harde regen
 • Daglicht is niet te reguleren

Veelgestelde vragen over rolluiken

Helpen rolluiken tegen inbraak?

Zijn rolluiken anti inbraak? Rolluiken dragen bij aan de veiligheid van je woning. Deze zonwering vertraagt het inbraakproces, wat inbrekers afschrikt. Rolluiken forceren kost namelijk tijd en maakt lawaai. Let op het Politiekeurmerk Veilig Wonen bij het kiezen van rolluiken.

Wil je rolluiken extra beveiligen? Dan kun je kiezen voor anti optilveren of een starre verbinding. Proberen inbrekers jouw rolluiken handmatig op te tillen? Dan geven de veren tegendruk, waardoor de rolluiken blokkeren.

Helpen rolluiken tegen warmte?

Rolluiken werken verduisterend en houden ook warmte buiten de deur. Zonwering aan de buitenkant van je huis voorkomt dat warmte en zonlicht in jouw woning komen. Kies je voor raamdecoratie, zoals lamellen of verduisterende gordijnen? Dan is de warmte al ín huis. Wil je dus echt warmtewerende zonwering? Houd op warme zomerdagen je rolluiken naar beneden, zo blijft je huis heerlijk koel.  

Hoe isolerend zijn rolluiken?

Zoek je isolerende zonwering? Dan zijn rolluiken de beste oplossing. Waar rolluiken vroeger niet altijd even goed isoleerden, is dat tegenwoordig wel anders. Kies je voor kwalitatieve rolluiken, dan profiteer je ook van een goede isolatie. In de winter isoleren rolluiken en houden de warmte in huis. En in de zomer isoleren rolluiken door de warmte uit huis te houden. Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat je de rolluiken naar beneden houdt om te profiteren van de isolatie.

Zijn rolluiken geluiddempend?

Rolluiken dempen geluid, wat het ideale zonwering maakt voor slaapkamers. Rolluiken op dakkapel of rolluiken voor je slaapkamerraam zijn populaire opties. Met de rolluiken naar beneden worden omgevingsgeluiden aanzienlijk gedempt, wat het wooncomfort verhoogt.

Materiaal
Prijs*
Rolluiken (1-4 meter breed) € 100 - 700
Bediening
Handmatig bedienen € 30 - 50
Elektrisch bedienen € 50 - 300
Montage
Rolluiken monteren € 100 - 300

*Gemiddelde prijs rolluiken, incl. btw.

Wil je rolluiken aan huis plaatsen? Rolluiken prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het materiaal, de bediening en manier van monteren. Ook spelen extra opties een rol.

Rolluiken prijzen vergelijken?
Gratis offertes
rolluiken kosten
Andere zonwering bekijken?
Zonwering inspiratie

Prijsopbouw rolluiken

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval
rolluiken laten plaatsen
rolluiken prijzen vergelijken
Toon alle afbeeldingen

Je kunt rolluiken bedienen op verschillende manieren:

 • Volledig handmatige rolluiken
 • Rolluiken elektrisch bedienen per rolluik
 • Tegelijkertijd alle rolluiken elektrisch bedienen

Ga je voor elektrische rolluiken? Dan kun je gebruikmaken van een wandschakelaar, tijdklok of afstandsbediening. Maar rolluiken op sensoren zijn ook mogelijk, de zonwering reageert dan op wind, zon of neerslag.

Meer informatie?
Elektrische zonwering

Wil je rolluiken kopen en plaatsen? Er zijn verschillende rolluiksystemen. Welke soort rolluiken zijn geschikt voor jou?

 1. Inbouwrolluiken
 2. Opbouwrolluiken
 3. Voorzetrolluiken
inbouw rolluik
 • Populair bij nieuwbouw
 • Minder geschikt bij bestaande bouw

Inbouwrolluiken zien we steeds meer in Nederland. Deze inbouwrolluiken worden vooral geplaatst bij nieuwbouw. Deze rolluiken worden achter de buitengevel geplaatst, boven het raam- of deurkozijn. Hierdoor is de rolluik kast volledig weggewerkt. Bij renovaties van bestaande woningen kost dit veel breekwerk, waardoor opbouw- of voorzetrolluiken geschikter zijn.

Rolluiken inbouw laten monteren?
Vergelijk offertes
rolluiken opbouw
 • Geschikt bij vervangen van kozijnen
 • Duurder dan voorzetrolluiken zonder nieuwe kozijnen

Ga je jouw kozijnen vervangen en wil je ook zonwering plaatsen? Ga dan voor opbouw rolluiken. Deze rolluiken worden samen met de nieuwe kozijnen geplaatst en vormen een geheel. Het verschil tussen opbouw rolluiken en inbouw rolluiken is dat opbouwrolluiken op het kozijn worden geplaatst en niet achter de gevel. Toch zijn deze opbouwrolluiken relatief goed weggewerkt.

Wil je nieuwe kozijnen met opbouwrolluiken? Vraag dan nieuwe kozijn offertes aan inclusief rolluiken.

Nieuwe kozijnen + opbouwrolluiken?
Vergelijk offertes
rolluiken in de dag of op de dag
 • Geschikt bij bestaande woning
 • Minder strakke uitstraling

Wil je zonwering op je bestaande ramen en deuren? Ga dan voor voorzetrolluiken. Voorzetrolluiken zijn eenvoudig te monteren, er is weinig breekwerk nodig. Je kunt voorzetrolluiken plaatsen op 2 manieren:

 1. Voorzetrolluiken op de dag monteren: rolluiken op het kozijn geplaatst. De kast en geleiders zitten op de muur: in huis zijn ze niet zichtbaar, maar van de buitenkant ziet het er minder strak uit.
 2. Voorzetrolluiken in de dag monteren: rolluiken worden in het kozijn geplaatst. De kast en geleiders vallen in het kozijn, waardoor het er strakker uitziet van de buitenkant. De kast valt wel deels over het raamkozijn, waardoor je dit in huis kan zien.
Voorzetrolluiken laten monteren?
Vergelijk offertes

Rolluiken kiezen: welke materialen zijn er?

De meest voorkomende rolluiken in Nederland zijn aluminium rolluiken of kunststof rolluiken. Beide materialen zijn makkelijk in onderhoud en zijn stevig.

 • Houten rolluiken: karakter, zonwerende werking, makkelijker te forceren, meer onderhoud.
 • Stalen rolluiken: metalen rolluiken zijn brandwerend en inbraakwerend, vooral voor zakelijk gebruik.
 • Kunststof rolluiken: lichtgewicht, weinig onderhoud, goedkope rolluiken, makkelijker te forceren dan aluminium.
 • Aluminium rolluiken: inbraakwerend, weinig onderhoud, duurzaam, geen goedkope rolluiken.

Rolluiken op maat laten maken

Laat je rolluiken plaatsen als zonwering of inbraakbeveiliging? In beide gevallen wil je dat de rolluiken goed aansluiten op de ramen en deuren. Zorg dat je rolluiken op maat laat maken. Zo weet je zeker dat ze perfect passen. Zoek je rolluiken voor een specifieke plek in huis?

 • Rolluiken voor dakraam
lightbulb
Ga voor duurzame rolluiken
Wil je rolluiken op een duurzame manier bedienen? Laat dan rolluiken op zonne-energie plaatsen. Deze rolluiken bedien je met zelf opgewekte stroom.

Ga je rolluiken kopen en laten plaatsen? Schakel de hulp in van een rolluiken specialist. Rolluiken gaan lang mee, maar dan moeten ze wel op de juiste manier geplaatst zijn. Een vakman kan de rolluiken op maat maken en correct inmeten. Een vakman inschakelen heeft enkele voordelen:

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Rolluiken inmeten
 • Rolluiken bevestigen
 • Rolluiken & bediening afstellen
 • Garantie op montage & materiaal
calculator
Bespaar op kosten
Laat je hele huis van zonwering voorzien of combineer dit met zonwering bij de buren. Hoe groter de opdracht, hoe voordeliger de prijs per zonwering.

Beste rolluiken deal voor jou

Wil je rolluiken kopen en laten plaatsen? Dan wil je weten bij wie je daarvoor het beste terecht kunt. Via ons vraag je gratis rolluiken offertes aan. Je komt in contact met maximaal 4 zonweringspecialisten en vergelijkt de offertes op prijs en kwaliteit.

Direct rolluiken specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal