• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 116.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten kozijnen schilderen

Kosten kozijnen schilderen

Ga naar
Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 75,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 55,-
Gemiddelde prijs kozijnen schilderen per uur.

Wil je jouw kozijnen schilderen en een ervaren vakman inschakelen? Ontdek dan snel de kosten en mogelijkheden van het laten schilderen van je kozijnen.

Prijzen kozijnen verven

Werkzaamheden schilder
Vanaf-prijs*
Kozijnen schilderen € 35 per uur

* Vanaf-prijs kozijn schilderen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De prijs van kozijnen schilderen wordt voor een groot deel bepaald door het uurtarief van de schilder. De kosten worden per uur berekend, aangezien kozijnen schilderen een gedetailleerde klus is. Ook is er een verschil tussen kozijnen binnen verven of buiten: het uurtarief voor buiten kozijnen schilderen ligt doorgaans wat hoger.

Schilder voor kozijnen onderhouden
kozijnen verven
Meer inspiratie opdoen?

Binnen of buiten kozijnen verven?

Binnenkozijnen kunnen doorgaans iets langer mee voordat je ze opnieuw moet schilderen. Ze worden uiteraard niet of nauwelijks blootgesteld aan weersinvloeden.

  • Kozijnen binnen schilderen: ongeveer elke 7 jaar
  • Kozijnen buiten schilderen: ongeveer elke 5 jaar

Maar herken je de volgende punten bij jouw kozijnen, dan kan je ze ook al eerder een schilderbeurt geven:

  • Scheurtjes in de verf
  • Zichtbare beschadigingen
  • Houtrot
  • Loslatende verf

Prijsopbouw schilderen kozijnen

Materiaalkosten

Kozijnen schilderen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Verf heeft zowel een decoratieve als beschermende functie. Binnen worden je kozijnen beschermd tegen vocht, schimmel en slijtage. Buitenkozijnen moet je beschermen tegen alle weersinvloeden.

Soort verf en dekking

Wil je jouw houten kozijnen verven of een kunststof of aluminium kozijn een nieuw kleurtje geven? Houten kozijnen hebben goed schilderwerk nodig als bescherming tegen vocht en vuil. Naast een goede basis (grondverf) en dekkende verf is ook de beits en lak hier erg belangrijk.

Aluminium kozijnen of kunststof kozijnen hebben geen schilderwerk nodig, maar je kunt hier wel voor kiezen. Voor kunststof en aluminium kozijnen zijn speciale verfsoorten beschikbaar. Laat je adviseren door een schilder over alle mogelijkheden wat betreft verf en kleur.

Arbeidskosten

Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat, huur je een ervaren schilder in. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en garantie. Een schilder werkt meestal met een uurtarief, vooral als het om kozijnen of ander gedetailleerd werk gaat. Spreek van tevoren een totaalbedrag af, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk ook altijd of trappen of steigers al bij de prijs zijn inbegrepen.

Voorbereidend werk

Voordat de schilder aan de slag kan met zijn roller en kwast moet hij eerst de nodige voorbereidingen treffen. Kozijnen schuren, schoonmaken en ontvetten. Wellicht een beschadiging repareren en alles afplakken. Dit kost de schilder tijd en jou dus geld. Terwijl je veel van deze dingen ook prima zelf kunt doen en zo op de kosten kunt besparen!

Is het niet meer voldoende om je kozijnen te schilderen? Laat dan je kozijnen vervangen.

kozijnen schilderen
Combineer schilder klussen en bespaar Nog meer besparen? Laat dan niet alleen je kozijnen schilderen, maar schakel de schilder ook in voor andere plekken in huis die wel een likje verf kunnen gebruiken. Zo bespaar je op de voorrij- en afvoerkosten.

Vind de beste deal voor jouw kozijnen

Op zoek naar een voordelige, maar kwalitatieve schilder die jouw kozijnen kan verven? Vraag dan gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je kan de schilders vergelijken en beslist zelf wie de beste deal heeft. Zo bespaar je tot wel 45% op de kosten.

Vergelijk 172 schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal