Javascript is disabled, features may not work
Wat kost kozijnen schilderen?
Vergelijk beste schilder deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 35 Gemiddelde kosten € 55 Maximale kosten € 75
Gemiddelde prijs kozijnen schilderen per uur.

Wat kost kozijnen schilderen?

Wil je jouw kozijnen schilderen en een ervaren vakman inschakelen? Ontdek dan snel de kosten en mogelijkheden van het laten schilderen van je kozijnen.

 • Bescherming van (houten) kozijnen
 • Frisse, nieuwe uitstraling
 • Lastiger te kraken
 • Iedere paar jaar herhalen
Werkzaamheden schilder
Vanaf-prijs*
Offerte
Kozijnen schilderen € 35 per uur

* Vanaf-prijs kozijn schilderen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De kosten van kozijnen schilderen wordt per uur gegeven. Dit komt door het gedetailleerde werk, er is maar lastig een meter, of m2 prijs aan te geven. Hierdoor speelt het uurtarief van de schilder een belangrijke rol op de totaalprijs. Ook zit er prijsverschil tussen het schilderen van de binnen of buiten kozijnen.

Schilder voor kozijnen onderhouden
Vind de beste deal
kozijnen verven
kozijnen schilderen
kozijnen schilderen buiten
buitenkozijnen schilderen
Toon alle afbeeldingen
Meer inspiratie opdoen?
Schilderwerk voorbeelden

Binnenkozijnen gaan doorgaans langer mee dan buiten kozijnen. Ze worden uiteraard nauwelijks blootgesteld aan weersinvloeden. Hoe vaak je binnenkozijnen ongeveer moet schilderen?

 • Kozijnen binnen schilderen: ongeveer elke 7 jaar

Buiten kozijnen worden blootgesteld aan weer en wind. Hierdoor zijn de kozijnen buiten net wat vaker toe aan een opfrisbeurt, om houtrot en beschadigingen te voorkomen.

 • Kozijnen buiten schilderen: ongeveer elke 5 jaar

Herken je de volgende punten bij jouw binnen of buiten kozijnen? Dan is het verstandig ze al eerder een opknap- en schilderbeurt te geven:

 • Scheurtjes in de verf
 • Zichtbare beschadigingen
 • Houtrot
 • Loslatende verf

Prijsopbouw schilderen kozijnen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Kozijnen schilderen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Verf heeft zowel een decoratieve als beschermende functie. Binnen worden je kozijnen beschermd tegen vocht, schimmel en slijtage. Buitenkozijnen moet je beschermen tegen alle weersinvloeden.

Houten kozijnen schilderen

Wil je jouw houten kozijnen verven of een kunststof of aluminium kozijn een nieuw kleurtje geven? Houten kozijnen hebben goed schilderwerk nodig als bescherming tegen vocht en vuil. Naast een goede basis (grondverf) en dekkende verf is ook de beits en lak hier erg belangrijk.

Aluminium of kunststof kozijnen schilderen

Aluminium kozijnen of kunststof kozijnen hebben geen schilderwerk nodig, maar je kunt hier wel voor kiezen. Voor kunststof en aluminium kozijnen zijn speciale verfsoorten beschikbaar. Laat je adviseren door een schilder over alle mogelijkheden wat betreft verf en kleur.

buiten kozijnen verven

Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat, huur je een ervaren schilder in. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en garantie. Een schilder werkt meestal met een uurtarief, vooral als het om kozijnen of ander gedetailleerd werk gaat. Spreek van tevoren een totaalbedrag af, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk ook altijd of trappen of steigers al bij de prijs zijn inbegrepen.

Voorbereidend werk schilder

Voordat de schilder aan de slag kan met zijn roller en kwast moet hij eerst de nodige voorbereidingen treffen.

 • Kozijnen schuren, schoonmaken en ontvetten.
 • Wellicht een beschadiging repareren en alles afplakken.

Dit kost de schilder tijd en jou dus geld. Terwijl je veel van deze dingen ook prima zelf kunt doen en zo op de kosten kunt besparen!

Is kozijnen schilderen niet meer afdoende?
Kozijnen vervangen
calculator
Combineer schilder klussen en bespaar
Nog meer besparen? Laat dan niet alleen je kozijnen schilderen, maar schakel de schilder ook in voor andere plekken in huis die wel een likje verf kunnen gebruiken. Zo bespaar je op de voorrij- en afvoerkosten.

Op zoek naar een voordelige, maar kwalitatieve schilder die jouw kozijnen kan verven? Vraag dan gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je kan de schilders vergelijken en beslist zelf wie de beste deal heeft.

Direct 172 schilders vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal