• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten kozijnen schilderen

  Wat kost kozijnen schilderen?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 75,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 55,-
  Gemiddelde prijs kozijnen schilderen per uur.

  Wil je jouw kozijnen schilderen en een ervaren vakman inschakelen? Ontdek dan snel de kosten en mogelijkheden van het laten schilderen van je kozijnen.

  Voordelen kozijnen schilderen

  • Bescherming van (houten) kozijnen
  • Frisse, nieuwe uitstraling
  • Lastiger te kraken

  Nadelen kozijnen schilderen

  • Iedere paar jaar herhalen

  Kosten kozijnen verven

  Werkzaamheden schilder
  Vanaf-prijs*
  Offerte
  Kozijnen schilderen € 35 per uur

  * Vanaf-prijs kozijn schilderen, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

  De kosten van kozijnen schilderen word per uur gegeven. Dit komt door het gedetailleerde werk, er is maar lastig een meter, of m2 prijs aan te geven. Hierdoor speelt het uurtarief van de schilder een belangrijke rol op de totaalprijs. Ook zit er prijsverschil tussen het schilderen van de binnen of buiten kozijnen.

  Schilder voor kozijnen onderhouden
  Meer inspiratie opdoen?

  Kozijnen binnen schilderen

  Binnenkozijnen gaan doorgaans langer mee dan buiten kozijnen. Ze worden uiteraard nauwelijks blootgesteld aan weersinvloeden. Hoe vaak je binnenkozijnen ongeveer moet schilderen?

  • Kozijnen binnen schilderen: ongeveer elke 7 jaar

  Kozijnen buiten schilderen

  Buiten kozijnen worden blootgesteld aan weer en wind. Hierdoor zijn de kozijnen buiten net wat vaker toe aan een opfrisbeurt, om houtrot en beschadigingen te voorkomen.

  • Kozijnen buiten schilderen: ongeveer elke 5 jaar

  Herken je de volgende punten bij jouw binnen of buiten kozijnen? Dan is het verstandig ze al eerder een opknap- en schilderbeurt te geven:

  • Scheurtjes in de verf
  • Zichtbare beschadigingen
  • Houtrot
  • Loslatende verf

  Prijsopbouw schilderen kozijnen

  Kozijnen schilderen: welke verf is beste optie?

  Kozijnen schilderen is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je woning. Verf heeft zowel een decoratieve als beschermende functie. Binnen worden je kozijnen beschermd tegen vocht, schimmel en slijtage. Buitenkozijnen moet je beschermen tegen alle weersinvloeden.

  Houten kozijnen schilderen

  Wil je jouw houten kozijnen verven of een kunststof of aluminium kozijn een nieuw kleurtje geven? Houten kozijnen hebben goed schilderwerk nodig als bescherming tegen vocht en vuil. Naast een goede basis (grondverf) en dekkende verf is ook de beits en lak hier erg belangrijk.

  Aluminium of kunststof kozijnen schilderen

  Aluminium kozijnen of kunststof kozijnen hebben geen schilderwerk nodig, maar je kunt hier wel voor kiezen. Voor kunststof en aluminium kozijnen zijn speciale verfsoorten beschikbaar. Laat je adviseren door een schilder over alle mogelijkheden wat betreft verf en kleur.

  buiten kozijnen verven

  Kozijnen laten schilderen door vakschilder

  Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat, huur je een ervaren schilder in. Zo ben je verzekerd van kwaliteit en garantie. Een schilder werkt meestal met een uurtarief, vooral als het om kozijnen of ander gedetailleerd werk gaat. Spreek van tevoren een totaalbedrag af, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Kijk ook altijd of trappen of steigers al bij de prijs zijn inbegrepen.

  Voorbereidend werk schilder

  Voordat de schilder aan de slag kan met zijn roller en kwast moet hij eerst de nodige voorbereidingen treffen.

  • Kozijnen schuren, schoonmaken en ontvetten.
  • Wellicht een beschadiging repareren en alles afplakken.

  Dit kost de schilder tijd en jou dus geld. Terwijl je veel van deze dingen ook prima zelf kunt doen en zo op de kosten kunt besparen!

  Is kozijnen schilderen niet meer afdoende?
  kozijnen schilderen
  Combineer schilder klussen en bespaar Nog meer besparen? Laat dan niet alleen je kozijnen schilderen, maar schakel de schilder ook in voor andere plekken in huis die wel een likje verf kunnen gebruiken. Zo bespaar je op de voorrij- en afvoerkosten.

  Vind de beste deal voor jouw kozijnen

  Op zoek naar een voordelige, maar kwalitatieve schilder die jouw kozijnen kan verven? Vraag dan gratis schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je kan de schilders vergelijken en beslist zelf wie de beste deal heeft.

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal