• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 124.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten woonkamer schilderen

Kosten woonkamer schilderen

Ga naar
Minimale kosten € 5,- Maximale kosten € 65,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 35,-
Gemiddelde prijs woonkamer per m2.

Is het hoog tijd om je woonkamer opnieuw te verven of zoek je een nieuwe uitstraling en kleur voor je woonkamer? Schakel de hulp in van een ervaren schilder en geniet eenvoudig en snel van de nieuwe, mooie uitstraling van je woonkamer.

Kosten woonkamer verven

Werkzaamheden
Vanaf-prijs*
Muur sausen € 10 per m2
Muur verfspuiten € 5 per m2
Plafond sausen € 11 per m2
Plafond verfspuiten € 6 per m2
Kozijnen schilderen € 35 per uur

* Vanaf-prijs verven woonkamer, incl. materiaal, arbeid en btw.

Laat je jouw woonkamer verven? Ga je voor een nieuwe laag verf op de muren, of neem je ook het plafond en de kozijnen mee? Misschien wil je ook wel de plinten (opnieuw) laten schilderen of de lambrisering op de muren. De grootte van het project is van invloed op de prijs, net als de manier van verven. Ook het uurtarief van de vakschilder speelt een rol.

Vakschilder voor woonkamer verven
woonkamer verven
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw woonkamer verven

Materiaalkosten verven woonkamer

Laat je jouw woonkamer schilderen, dan is het materiaal van invloed op de totaalprijs. Je kan de ruimte namelijk op verschillende manieren schilderen en ook gebruik maken van diverse soorten verf.

Sausen of verfspuiten?

De meest voorkomende manieren om een woonkamer te verven zijn: sausen of verfspuiten. Bij sausen maakt de schilder gebruik van een roller om de verf aan te brengen op de muren. Kies je voor verfspuiten, dan wordt de (latex)verf aangebracht met een spuitmachine of airless spuit.

Woonkamer sausen

 • Minder afplakken en afdekken
 • Makkelijk gedetailleerd werken met roller/kwast
 • Ideaal voor kozijnen en deuren

Woonkamer verfspuiten

 • Geen strepen of banen
 • Sneller aan te brengen, dus voordeliger
 • Ideaal voor grote vlakken, als muren en plafonds

Soort verf en dekking

Bij het schilderen van de woonkamer wordt vaak latexverf gebruikt. Deze latexverf is relatief goedkoop en in iedere kleur beschikbaar. Afhankelijk van de ondergrond en jouw wensen kan een andere verfsoort een betere optie zijn. De schilder kan je vrijblijvend adviseren over de beste mogelijkheden voor jou. Zo weet je zeker dat jouw woonkamer op de best mogelijke manier geschilderd wordt.

Is het eerst nodig om de muur voor te behandelen met stucwerk, voordat er geverfd kan worden? Lees dan alle informatie over sausklaar stucen om de ondergrond glad te maken.

Mogelijkheden woonkamer schilderen

 • Muur woonkamer verven
 • Vloer woonkamer verven
 • Lambrisering woonkamer verven
 • Plafond woonkamer verven
woonkamer schilder ideeen

Arbeidskosten woonkamer laten verven

Voor het beste resultaat schakel je een vakschilder in voor het verven van de woonkamer. Maar hoe zit het met de arbeidskosten? We raden je in ieder geval aan om altijd een totaalbedrag af te spreken en niet alleen op het uurtarief af te gaan. Zo weet je zeker wat je betaalt en wat er bij de prijs zit inbegrepen.

Voorbereidingen treffen

Schilders rekenen met een uurtarief. Kan de schilder direct de woonkamer schilderen of moet hij eerst nog voorbereidingen treffen? Je kan zelf de nodige voorbereidingen treffen, zodat de schilder sneller aan de slag kan met zijn hoofdtaak: de woonkamer verven. Dit scheelt hem tijd en dat merk je in het totaalbedrag. Je kan bijvoorbeeld:

 • Ruimte afplakken en afdekken
 • Muren en plafonds schoonmaken en ontvetten
 • Eventuele beschadigingen repareren
Houd reiskosten in de hand Niet te veel betalen? Bij Slimster kom je alleen in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Bespaar met de winterschilder

Laat je woonkamer opnieuw verven tussen november en maart. Veel schilders hebben dan minder klussen, waardoor ze kortingen geven. Ook op binnenschilderwerk zoals de woonkamer!

Meer weten?

Voordelig je woonkamer laten verven

Is je woonkamer toe aan een opknapbeurt en wil je het schilderwerk uitbesteden? Vraag dan gratis en vrijblijvend schilder offertes aan bij Slimster en kom in contact met regionale vakmannen. Zij adviseren je over de mogelijkheden en daarnaast ontvang je prijsopgaven. Je beslist uiteindelijk zelf wie de beste deal heeft.

Vergelijk 172 schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
ES Schilders Rox Schildersbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal