Sausklaar stucwerk prijs & info
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 10 Gemiddelde kosten € 18 Maximale kosten € 25
Gemiddelde sausklaar stucwerk prijzen per m2 (excl. starttarief)

Sausklaar stucwerk prijs & info

Wil je een nieuwbouw woning afwerken of een bestaande woning renoveren? Bij nieuwbouw komt de term ‘sausklaar’ vaak voorbij en ook bij renovaties is dit relevant. Maar wat is sausklaar opleveren? Wanneer laat je jouw muren sausklaar maken en hoe doe je dat? Lees verder voor alle informatie en prijsindicatie over sausklaar stucwerk.

 • Hoogste afwerkklasse
 • Oneffenheden & naden weggewerkt
 • Toepasbaar bij nieuwbouw
 • Toepasbaar bij renovatie
 • Ideale basis voor sausen, latexspuiten of renovlies
 • Prijziger dan behangklaar afwerken

Wat betekent sausklaar? Sausklaar betekent dat de ondergrond klaar is om te sausen of schilderen. Laat je een muur sausklaar maken? Sauswerk of spuitwerk kan geen onregelmatigheden verbergen. Het is dus belangrijk dat de ondergrond zo glad mogelijk is afgewerkt. Deze vlakke en gladde ondergrond zorgt voor het beste eindresultaat na het sausen.

Is sausklaar stucwerk hetzelfde als behangklaar stucwerk?

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucen is de afwerking; sausklaar stucwerk is vlakker en gladder afgewerkt.

Bij schilderklaar stucwerk zijn alle onregelmatigheden weggewerkt: de wanden zijn glad en geschuurd. Bij behangklaar stucwerk zijn de meeste oneffenheden en onregelmatigheden weggewerkt, maar de ondergrond wordt niet geschuurd. Ga je jouw muur behangen? Ontdek dan meer over een muur behangklaar maken.

Werkzaamheden stukadoor

Prijs per m2

Sausklaar stucwerk € 10 - 25
Extra opties
Sausen** € 10 - 25
Verfspuiten** € 5 - 20
Raapwerk € 18 - 30

* Gemiddelde stucwerk sausklaar prijzen, incl. btw.
** Sausklaar stucwerk inclusief verven is goedkoper dan beide klussen los laten uitvoeren.

Stukadoors vergelijken voor sausklaar stucen

Wat is de sausklaar stucwerk prijs? De kosten van muren sausklaar maken zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het oppervlak, de staat van de ondergrond en eventuele extra werkzaamheden.

 • Oppervlak

Bij een klein oppervlak (vaak kleiner dan 30 m2) rekent een stukadoor ook vaak een starttarief. Laat je een groot oppervlak stucen? Hoe meer m2, des te lager de sausklare stucwerk kosten per m2.

 • Staat van de ondergrond

Bv. reparaties of raapwerk die nodig om de ondergrond klaar te maken voor sausklare stucwerk.

 • Extra werkzaamheden

Laat je de muren of plafonds ook direct afwerken? Denk aan sausen of verfspuiten.

Ben je op zoek naar een stukadoor voor sausklaar stucwerk inclusief sausen? Veel stukadoors bieden een aantrekkelijk pakket aan voor sausklaar stucen en afwerken. Benieuwd naar de sausklaar stucwerk prijzen voor jouw woning? Vraag gratis stucwerk offertes aan via Slimster en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Muren sausklaar maken?
Vind beste deal
sausklaar stucwerk prijs m2

Laat je jouw wanden of plafonds sausklaar maken en ook direct afwerken? Een stukadoor doorloopt de volgende stappen:

 1. Voorbereidingen: ruimte afplakken, eventuele extra werkzaamheden zoals raapwerk en voorstrijken van de ondergrond.
 2. Stucwerk aanbrengen
 3. Stucwerk sausklaar afwerken, door oppervlak schuren
 4. Sausklaar stucwerk voorstrijken
 5. Sausklaar stucwerk verven (sausen of latexspuiten)

Veelgestelde vragen over sausklaar stucen

Hoe nieuwbouw sausklaar maken?

De wanden in een nieuwbouw woning worden standaard niet sausklaar opgeleverd. Hoewel vaak wordt gezegd dat nieuwbouw behangklaar wordt opgeleverd, is dit in werkelijkheid ook niet altijd het geval. De muren zijn dan zeker niet direct klaar voor een afwerking, zoals sausen of behang

Wil je direct na oplevering kunnen schilderen? Dan kan je tegen een meerprijs sausklare muren laten toevoegen. De muren worden dan sausklaar opgeleverd. Maar let op: na oplevering de muren sausklaar maken is goedkoper. Wil je de muren sausen? Laat na oplevering de wanden sausklaar maken en schilderen door een stukadoor.

Laat je goed informeren over de staat van de muren bij oplevering, om verrassingen te voorkomen. 

Wat betekent filmen?

Wil je behangklare muren in jouw nieuwbouw woning sausklaar maken? Een stukadoor kan dit doen door een filmlaag aan te brengen. Wanden filmen betekent een dunne laag pleisterwerk aanbrengen op een behangklare wand. Zo kan je behangklaar sausklaar maken.

Let op: deze dunne filmlaag kan alleen bij muren in nieuwbouw woningen die al behangklaar zijn. 

Kan je een plafond sausklaar maken?

Wil je jouw plafond schilderklaar stucen? Dit is een goede keuze als je jouw plafond glad wilt afwerken, vooral in combinatie met latex spuitwerk. Stukadoors bieden vaak een pakket aan voor een sausklaar plafond inclusief verfspuiten.

Ontdek meer over plafond stucen.

Hoe gipsplaat sausklaar maken?

Een stukadoor kan ook gipsplaten sausklaar maken. De gipsplaten worden dan volledig glad afgewerkt. Denk dan aan het opvullen van oneffenheden, schroefgaten en naden en glad schuren van het stucwerk. Na het sausklaar stucen kan de stukadoor de gipsplaten direct afwerken en airless latexspuiten. Meer weten? Ontdek meer over gipsplaten stucen.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Omdat je bij Slimster alleen in contact komt met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn, houd je eenvoudig de voorrijkosten in de hand.

Beste stukadoor voor sausklaar stucwerk

Wil je nieuwe muren sausklaar maken? Jouw bestaande woning renoveren en de wanden en plafonds sausklaar afwerken? Schakel de hulp in van een ervaren stukadoor. Vraag vrijblijvend stucwerk offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio actief zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en vergelijk de specialisten met elkaar. Je kiest zelf wie de beste deal heeft.

Direct 807 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal