Behangklaar stucwerk prijs & info

Minimale kosten € 8
Gemiddelde kosten € 14
Maximale kosten € 20
Gemiddelde prijs behangklaar stucen per m2

Wat betekent behangklaar stucwerk en wanneer is dit nodig? Wat is het verschil tussen behangklare muren bij nieuwbouw en bestaande woningen? Ontdek alles over de kosten en mogelijkheden van het behangklaar maken van muren.

Voordelen behangklaar muur

 • Na drogen direct te behangen
 • Goedkoper dan sausklaar stucwerk
 • Nieuwbouw meestal behangklaar opgeleverd
 • Ook toepasbaar bij renovatie
 • Ideale basis voor behang, renovlies of sierpleister

Nadelen behangklaar muren

 • Sausklaar maken voor verven
 • Alleen als basis, niet als afwerklaag

Wat is behangklaar stucwerk?

Wat betekent behangklaar stucen? Behangklaar betekent: klaar om te behangen. De muur is voorzien van een dunne laag pleisterwerk, waardoor oneffenheden niet meer zichtbaar zijn. Ook naden en voegen zijn opgevuld. Bij behangklare muren zijn kleine oneffenheden toegestaan, een behangklare muur is hierdoor niet geschikt om direct te verven.

Wat is behangklaar opleveren bij nieuwbouw?
Muren in nieuwbouwwoningen worden doorgaans behangklaar opgeleverd. Spreek van tevoren goed af wat je onder behangklaar verstaat. De term wordt in de praktijk nogal eens losjes gebruikt, waardoor behangklare wanden lang niet altijd direct te behangen zijn.

Wat kost behangklaar stucen?

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*

Behangklaar stucwerk

€ 8 - 20
Afwerking opties
Muur behangen € 8 - 20
Muur met renovlies behangen (incl. sausen) € 15 - 25
Muur met sierpleister afwerken € 15 - 25

* Gemiddelde prijs, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Laat je muur behangklaar maken en direct afwerken met behang of sierpleister. De meeste specialisten hebben aantrekkelijke prijzen voor een combinatie van deze klussen.

Stukadoors vergelijken voor behangklare muren

Opbouw kosten behangklaar stucwerk

Wat is de prijs van behangklaar stucwerk? De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de ondergrond, het aantal vierkante meters en eventuele extra werkzaamheden.

 • Oppervlak

Laat je een klein oppervlak behangklaar maken? Dan rekent de stukadoor meestal een starttarief. Maar laat je juist een groot oppervlak stucen? Dan kan de behangklare m2 prijs juist lager uitvallen. Hoe meer m2, hoe lager de m2 prijs.

 • Staat ondergrond

Is een dunne laag pleisterwerk voldoende om de muur behangklaar te krijgen? Bij scheve en ruwe ondergronden kan een laag raapwerk nodig zijn. Dit brengt extra kosten met zich mee.

 • Extra werkzaamheden

Laat je alleen de muren behangklaar maken? Je kunt de behangklare wanden direct laten behangen of afwerken met sierpleister. Je betaalt dan een meerprijs, maar dit is altijd voordeliger dan wanneer je de klus op een ander moment door een andere specialist laat uitvoeren.

Muren behangklaar maken?
Vind beste deal
behangklaar muur

Nieuwbouw behangklaar opleveren: wat betekent dit?

Hoe zit het precies met behangklare muren bij nieuwbouw? Bij de meeste nieuwbouwwoningen staat ‘behangklare muren bij oplevering’. In de praktijk is er veel variatie op deze term en zijn lang niet alle muren echt klaar om te behangen. Maak dus altijd goede afspraken: hoe leveren ze de muren precies op, kan je ze direct behangen?

Als jouw wanden behangklaar zijn opgeleverd, kan je jouw huis direct laten afwerken met sierpleister of (renovlies)behang.

Bestaande muren behangklaar maken

Ga je jouw bestaande woning renoveren en de muren opknappen? Waar de meeste muren bij nieuwbouw behangklaar worden opgeleverd, is er bij bestaande wanden wat extra werk nodig. Wil je bijvoorbeeld een muur met spachtelputz behangklaar maken of een muur opnieuw behangen? De meest voorkomende werkzaamheden zijn:

 • Verwijderen van oud behang
 • Muur met structuur glad maken
 • Scheve / ongelijke wanden egaliseren met raapwerk

Na deze voorbereidingen maakt de stukadoor de muren behangklaar met een dunne pleisterlaag. Daarna kan je de behangklare muren afwerken met behang.

Let op: wil je in bestaande woningen sierpleister op de muren? Dan is een behangklare ondergrond niet nodig, als de muur maar vlak en glad is. Laat je informeren door de specialist over de mogelijkheden.

Muur behangklaar maken: stappenplan

Een muur behangklaar opleveren: hoe gaat dit? Een stukadoor volgt een aantal stappen als hij jouw wanden behangklaar maakt:

 1. Voorbereidingen, zoals ruimte afplakken/afdekken, beschadigingen repareren, raapwerk indien nodig en voorstrijken.
 2. Dunne laag pleisterwerk aanbrengen
 3. Behangklare muur afwerken

Ga je jouw muur niet behangen, maar laat je jouw plafond of muur sausen? Laat dan eerst de muur sausklaar maken.

Wat doen met behangklare muur?

Zelf muur behangklaar maken?
Is het verstandig om zelf muren behangklaar te stucen? Een stukadoor heeft ervaring met stucwerk aanbrengen en kan snel en grondig werken. Doe je het zelf, dan is het risico dat je te langzaam of te snel werkt. Dit zie je vervolgens terug in het eindresultaat.
behangklaar nieuwbouw

Kan ik verven op behangklare muur?

Het is een veelgestelde vraag: kan je een behangklare muur verven? Laat je behangklare muren schilderen, dan krijg je zeker niet het beste resultaat. Een behangklare wand is namelijk minder glad afgewerkt dan een sausklare muur. Hierdoor blijven de oneffenheden, gaatjes en naden zichtbaar als je een behangklare muur gaat sausen of spuiten. Wil je een behangklare muur sausen of verfspuiten? Dan heb je een aantal opties:

 • Behangklare muur sausklaar maken: dit betekent dat de muren met een dunne laag pleisterwerk worden afgewerkt. De stukadoor werkt op deze manier alle oneffenheden, naden en gaatjes weg. Bij nieuwbouwwoningen wordt dit ook wel ‘filmen’ genoemd.
 • Muur renovlies behangen en sausen: renovlies heeft veel voordelen (vooral in nieuwbouw) en is goed te sausen. Wil je dus graag een likje verf op je muren, maar geen stucwerk? Dan is renovlies een optie.
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Op deze manier houd je de voorrijkosten simpel in de hand.

Beste stukadoor voor behangklaar stucwerk

Behangklaar stucwerk

Muren in nieuwbouw behangklaar maken? Woning renoveren en wil je de bestaande muren behangen? Laat je muren behangklaar maken door een ervaren stukadoor. Vraag gratis stucwerk offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met vakspecialisten die in jouw regio actief zijn.

Door slim verschillende offertes te vergelijken, kan je eenvoudig besparen op de kosten van je behangklare muur. Vergelijk de bedrijven op basis van prijs en kwaliteit en beslis zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 934 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Behangklaar stucwerk prijs & info