Glad stucwerk kosten & info

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten
Minimale kosten € 10
Gemiddelde kosten € 18
Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs per m2 glad stucwerk (exclusief starttarief)

Wat kost glad stucwerk?

Wil je de muren in je woning strak afwerken en glad maken? Glad stucwerk kan op verschillende manieren worden toegepast in je woning. Je kan glad stucwerk als afwerklaag gebruiken of als ondergrond voor behang of sauswerk.

Voordelen glad stucen

 • Hoogste afwerkklasse
 • Als afwerking mogelijk
 • Oneffenheden & naden weggewerkt
 • Ideaal voor sausen of verfspuiten
 • Strakke & tijdloze uitstraling
 • Makkelijk te repareren

Nadelen glad stucen

 • Prijziger dan behangklaar
 • Enig risico op scheuren bij nieuwbouw

Wat kost glad stucwerk?

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Muur glad stucen € 10 - 20
Plafond glad stucen € 12 - 25
Extra opties
Sausen** € 10 - 25
Verfspuiten** € 5 - 20

* Gemiddelde prijs glad stucwerk incl. materiaal, btw en arbeidskosten.
** Stukadoors bieden tegen aantrekkelijke prijs pakketten aan voor glad stucen inclusief verven.

Stukadoors vergelijken voor glad stucwerk

Prijsopbouw glad stucen

De glad stucwerk prijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de ondergrond, de plek (plafond of muur) het aantal vierkante meters en eventuele extra werkzaamheden. Ook spelen de arbeidskosten een rol. Gemiddeld kost glad stucwerk 10 - 25 euro per m2. Liever een exacte prijs weten voor jouw woning? Vraag dan gratis stucwerk offertes aan via Slimster.

Let op: hoe meer m2 glad stucwerk, hoe lager de m2 prijs. Laat je een klein oppervlak stucen, dan rekenen stukadoors doorgaans ook een starttarief.

Woning glad stucen?
Vind beste deal
kosten muren glad stucen

Muur glad maken

Wil je muren glad maken? Glad stucwerk is een optie voor veel soorten muren, zoals:

Wil je een structuur muur glad maken, omdat er bijvoorbeeld bestaand stucwerk op zit? Ook dat is mogelijk. Denk dan aan:

Muren met andere afwerking glad maken:

 • Muur glad maken na behang verwijderen
 • Structuurverf glad maken

Plafond glad maken

Wil je plafonds glad afwerken? Glad stucwerk is ook een goede afwerking voor plafonds in nieuwbouwhuizen. Wil je de plafonds in een bestaande woning opknappen en glad maken? Ook dat is mogelijk! Glad stucwerk wordt vooral gebruikt voor het glad stucen van een gespoten plafond (met spackspuitwerk).

Tip: laat het plafond glad maken en latexspuiten door dezelfde stukadoor. Zo bespaar je op de kosten en is het plafond direct afgewerkt.

plafond glad stucen prijs

Glad stucwerk: stappenplan

 1. Voorbereidingen
 2. Stucwerk aanbrengen
 3. Glad schuren van stuclaag
 4. Afwerken glad stucwerk (optie)

Voorbereidingen

 • Afplakken en afdekken van ruimte
 • Raapwerk: als muur scheef of gemetseld is
 • Muur of plafond voorstrijken

Stucwerk aanbrengen

Na de voorbereidingen brengt de stukadoor een dunne laag pleisterwerk aan. Deze pleisterlaag is voldoende om kleine oneffenheden, boorgaten en naden weg te werken. Laat je een ruwe muur glad stucen? Dan kan de stukadoor kiezen voor een iets dikkere laat pleisterwerk. Laat je goed adviseren over de beste mogelijkheden voor jou.

Boorgaten in de muur?
Het lijkt soms voldoende om gaten dicht te plamuren, maar oneffenheden zie je door de verf of het behang heen. Laat je een stuclaag aanbrengen over de gehele wand, dan worden de oneffenheden netjes weggewerkt.

Glad schuren van stuclaag

De volgende stap is het schuren van het pleisterwerk. Dit glad schuren van de stuclaag werkt zelfs de kleinste oneffenheden weg. Zo kan de stukadoor jouw wand of plafond net zo glad afwerken als je wilt. Wil je geen afwerking meer over het gladde stucwerk? Dan laat je de wand of het plafond zo glad mogelijk schuren.

Glad stucwerk afwerken

Glad stucwerk afwerken is niet per se nodig, maar wordt vaak wel gedaan. De stuclaag is niet helder wit, waardoor glad stucwerk witten een veel gekozen optie is. Wil je een kleur op de muren? Ook dan kan je glad stucwerk laten sausen of verfspuiten.

wat kost glad stucwerk

Stukadoor nodig of zelf glad stucen?

Wil je zelf glad stucen? Wij raden dit niet aan, tenzij je ervaring hebt met stucen. Voor een goed resultaat is het namelijk nodig om snel en netjes te werken:

 • Werk je te langzaam, dan droogt de stuclaag niet mooi op.
 • Werk je te snel, dan is een foutje ook snel gemaakt.

Vooral glad stucwerk is lastig om zelf te doen. Foutjes en oneffenheden vallen erg op, waardoor het resultaat flink kan tegenvallen en alsnog een stukadoor wordt ingeschakeld. Het inschakelen van een stukadoor brengt kosten met zich mee. Maar een ervaren en betrouwbare stukadoor zorgt dat je lange tijd van je nieuwe stucwerk geniet. Daarnaast profiteer je van garantie op het materiaal en eindresultaat.

Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met 5 stukadoors die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Bezuinig niet op kwaliteit

Glad stucwerk kosten

Wil je niet te veel betalen voor je gladde stucwerk? Je kunt dan gaan bezuinigen op de dikte en de afwerking van de stuclaag, maar dit heeft invloed op de kwaliteit. Wij raden je niet aan om te bezuinigen, maar slim te besparen.

 • Bezuinigen op dikte van de stuclaag: de contouren van de onderlaag en oneffenheden kunnen door het stucwerk zichtbaar worden, wat de uitstraling van de muur of het plafond niet ten goede komt.

 • Bezuinigen op de afwerking van het stucwerk: je bepaalt zelf hoe glad je het stucwerk laat schuren. Wil je niet betalen wat het gewenste resultaat kost, dan bestaat de kans dat het eindresultaat niet zo glad is als je voor ogen hebt.

 • Bezuinigen op de voorbehandeling van de muren of plafonds: bij scheuren of een overgang tussen muren is voorstrijken nodig. Bezuinig je op deze voorbehandeling, dan zie je dat terug in de duurzaamheid en uitstraling van het eindresultaat.

 • Besparen door slim vergelijken: vergelijk meerdere stukadoors voor je beslist met wie je in zee gaat. Door te vergelijken, betaal je nooit te veel zonder aan kwaliteit in te leveren.

Direct 938 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Glad stucwerk kosten & info