Javascript is disabled, features may not work
Terrastone prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 55 Gemiddelde kosten € 73 Maximale kosten € 90
Gemiddelde prijs per m2 voor terrastone aanbrengen (excl. starttarief)

Terrastone prijzen

Met terrastone zorg je voor een uniek, natuurlijk ogende uitstraling in huis. Terrastone is een natuurlijke sierpleister met veel toepassingen: van een eenvoudige wandafwerking tot decoratieve afwerking in badkamer. Wat is terrastone stucwerk en wat kost het aanbrengen van terrastone?

 • Goedkoper dan tadelakt of beton cire
 • Natuurlijk product
 • Lange levensduur
 • Schimmelwerend
 • Keuze in afwerking
 • Periodiek onderhoud nodig
 • Luxe stucwerk (hogere prijs)

Wat is terrastone?

Terrastone is een natuurlijk en decoratief sierpleister, gemaakt van mineraalstoffen. Terrastone heeft een hoge PH-waarde, waardoor het schimmelwerend werkt.

Met terrastone maak je een prachtige wanden of vloeren. Je kunt terrastone gebruiken in veel ruimtes, maar het is vooral populair in badkamers. Geen terrastone muur is hetzelfde door de vele opties met pigment, korrelgrootte, techniek en afwerking.

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Terrastone aanbrengen € 55 - 90

* Gemiddelde terrastone prijs per m2, uitgaand van een goed voorbereide ondergrond. Excl. extra werkzaamheden.

Wat zijn de terrastone kosten per m2? De terrastone prijs is afhankelijk van diverse factoren. Is de ondergrond goed voorbereid en kan de stukadoor direct terrastone aanbrengen? Dan zijn de terrastone kosten gemiddeld 55 tot 70 euro in woonkamers, slaapkamers en soortgelijke plekken.

Wil je terrastone in de badkamer of als vloerafwerking? Reken dan gemiddeld € 70 tot 90 euro per m2 terrastone. Let op: laat je slechts een klein oppervlak stucen? De meeste stukadoors rekenen dan met een starttarief.

Stukadoor offertes aanvragen voor terrastone

terrastone aanbrengen
Meer voorbeelden bekijken?
Stucwerk inspiratie

Mogelijkheden terrastone afwerken & uitstraling

Heb je gekozen voor terrastone in huis? Laat dit stucwerk aanbrengen door een ervaren, vakkundige stukadoor. Terrastone aanbrengen kan op diverse manieren, afhankelijk van jouw wensen. Wat je keuze ook is, terrastone geeft altijd een exclusieve uitstraling.

Je kan kiezen uit diverse korrelgroottes, pigmenten en uitstralingen. Welke kleur terrastone laat je aanbrengen? Wil je een rustige of drukke uitstraling? Is het nodig terrastone waterafstotend te maken? Laat je adviseren door een vakkundige stukadoor over de mogelijkheden om terrastone in jouw woning te gebruiken.

terrastone

Wil je terrastone in de badkamer aanbrengen? Het is dan belangrijk dat de terrastone waterafstotend is. Hierdoor is de terrastone prijs voor badkamers hoger dan voor niet-vochtige ruimtes.

terrastone keuken

Ga je voor een terrastone keukenachterwand of andere muur in de keuken? Dan werkt de stukadoor de wand af met een afneembare coating.

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Terrastone poeder vermengen met kleurpigment
 3. Terrastone pasta maken door water toevoegen aan poeder
 4. Terrastone aanbrengen
 5. Terrastone afwerken, afhankelijk van gewenste uitstraling
lightbulb
Terrastone bestaat uit een poeder materiaal, waaraan kleurpigment wordt toegevoegd om de gewenste kleur te krijgen. Hierdoor is terrastone volledig gekleurd, waardoor kleine beschadigingen nauwelijks zichtbaar zijn.
Kan ik zelf terrastone aanbrengen?

Terrastone zelf aanbrengen klinkt als een goede, goedkope optie. Kan je zelf stucen met terrastone? Ja. Maar houd rekening mee dat je niet het gewenste eindresultaat krijgt en dat het er anders uitziet dan wanneer je een stukadoor inschakelt. Wij adviseren om altijd een specialist in te schakelen die ervaring heeft met terrastone.

Wat zijn alternatieven voor terrastone?

Ben je op zoek naar alternatieven voor terrastone? De meeste terrastone alternatieven hebben een hogere m2 prijs. Zoek je een onderhoudsarm alternatief? Ga dan voor beton cire. Op zoek naar een luxe alternatief? Dan is tadelakt wellicht een goede optie.

Hoe terrastone onderhouden?

Terrastone onderhouden is vooral belangrijk in vochtige ruimtes. Het is dan periodiek nodig om een onderhoudswas aan te brengen, zodat het stucwerk waterafstotend blijft. 

Welke terrastone kleuren mogelijk?

Terrastone is toepasbaar in diverse kleuren, er wordt namelijk gebruikgemaakt van pigment. Je kan zo vrijwel iedere uitstraling en kleur realiseren.

calculator
Besparen op de voorrijkosten
Bij Slimster brengen we je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten altijd eenvoudig in de hand.

Beste terrastone stukadoors vinden

Wil je terrastone muren in je badkamer, keuken of ergens anders in je woning? Schakel de hulp in van een ervaren stukadoor, zodat je kunt genieten van een vakkundig gestucte badkamer of keuken. Vraag gratis stucwerk offertes aan en kom in contact met specialisten die in jouw regio werkzaam zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en kies welke stukadoor het beste bij jou past.

Direct 796 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal