Buitenmuur stucen kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
6 minuten
Minimale kosten € 40
Gemiddelde kosten € 90
Maximale kosten € 140
Gemiddelde prijs buitenmuur stucen per m2, exclusief voorbereidende werkzaamheden.

Is je gevel toe aan een opfrisbeurt? Buitenmuren stucen is een populaire renovatie optie. Maar wat kost buitenmuren stucen en hoe kan je een gevel bepleisteren?

Buitenmuur stucen prijs per m2

Kosten buitenmuur stucen

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Buitenmuur kaleien € 25 - 40
Buitenmuur met schuurwerk € 30 - 60
Buitenmuur met sierpleister € 30 - 60
Buitenmuur cementeren € 30 - 40
Buitenmuur met spuitkurk € 60 - 80
Buitenmuur met crepi (zonder isolatie) € 40 - 80
Buitenmuur met crepi (met isolatie) € 100 - 140
Voorbereidingen Meerprijs
Gevelreiniging € 5 - 20 per m2
Gevelrenovatie Afhankelijk van situatie.
Vochtbestrijding Afhankelijk van situatie.

* Gemiddelde prijs buitenmuur stucen, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

De genoemde buitenstucwerk prijs per m2 is een indicatie. De gevelbepleistering kosten kunnen flink verschillen en zijn afhankelijk van enkele factoren. Houd er ook rekening mee dat de kosten van een buitenmuur stucen hoger zijn dan binnenshuis. De gevel moet beschermd zijn tegen weersinvloeden en tegen een stootje kunnen.

Benieuwd naar de exacte kosten van buitenmuren stucen? Vraag dan 5 gratis stukadoor offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met stukadoors die jou adviseren over de mogelijkheden en een gerichte prijsofferte kunnen sturen.

Prijsopbouw gevel bepleisteren

 • Soort buitenstucwerk
 • Soort ondergrond van gevel
 • Staat van de gevel: gevelreiniging, gevelrenovatie, vochtbestrijding nodig?
 • Extra werkzaamheden: isolatie plaatsen, gevelplint plaatsen
 • Bereikbaarheid gevel: steiger nodig?
 • Tarief van stukadoor

Gevel met schuurwerk

prijzen buitenmuur stucen

Wil je een snelle, eenvoudige gevelafwerking? Gevels met schuurwerk zijn dan een goede optie. Schuurwerk kan meestal in een keer worden aangebracht. Er wordt dan een laag glad pleisterwerk aangebracht. Na het aanbrengen van dit pleisterwerk, wordt de laag geschuurd met een schuurspons. Zo ontstaat een prachtig effect op het waterafstotende pleister.

Schuurwerk op gevel
Vind beste deal

Gevel met sierpleister

buitenmuur stucen

Wil je een gevel met sierpleister afwerken? Sierpleister is decoratief pleisterwerk. Je hebt de de keuze uit 2 soorten sierpleisters: minerale of siliconenpleister.

Minerale sierpleister

Minerale sierpleister is volledig gemaakt van natuurlijke materialen (zand, kalk, cement). De minerale pleister zorgt voor een dampopen gevel en een authentieke uitstraling. Minerale pleister wordt ook wel krabpleister genoemd, vanwege de manier waarop het wordt aangebracht. De pleister wordt in 1 laag aangebracht. Vervolgens wordt de laag ‘gekrabt’ waardoor een structuur ontstaat. Het aanbrengen is arbeidsintensiever dan bij siliconen pleister. Minerale sierpleisters zijn vooral geschikt voor de gevels van oudere woningen.

Siliconen sierpleister

Siliconen sierpleisters zijn ideaal in combinatie met gevelisolatie. Deze kunstharspleister wordt in meerdere lagen aangebracht en is bestand tegen slagregens en beschadigingen van buitenaf (krassen, stoten). Ook kan het op vrijwel iedere ondergrond aangebracht worden, dus ook op isolatieplaten; de sierpleister is namelijk erg flexibel en scheurt niet snel. Tegenwoordig is kunstharspleister ook dampopen, wat belangrijk is bij een (geïsoleerde) gevel.

Sierpleister op gevel
Vind beste deal

Gevel met crepi

buitengevel isoleren en stucen prijs
gevel stucen
buitengevel stucen
Werkzaamheden Prijs per m2
Crepi gevel zonder isolatie € 40 - 80 per m2
Crepi gevel met isolatie € 100 - 140 per m2

Wat is crepi?

Crepi is een populaire sierpleister voor de buitenmuren. Wil je jouw gevel isoleren en stucen? Crepi gaat uitstekend samen met gevelisolatie en beschermt de gevel tegen vorst en vocht. Er wordt gebruikgemaakt van siliconen crepi. Dit siliconenpleister is flexibel en scheurt niet snel. Hierdoor blijft je crepi gevel langer mooi.

Voordelen crepi gevel

 • Ideaal in combinatie met gevelisolatie
 • Diverse kleuren en structuren
 • Op veel ondergronden toepasbaar
 • Waterafstotend en dampopen
 • Toepasbaar bij lichte oneffenheden

Hoe crepi aanbrengen op gevel?

 1. Voorbereiding + isolatie plaatsen
 2. Hoekprofielen + wapening plaatsen
 3. Voorstrijk aanbrengen
 4. Crepi aanbrengen
 5. Afwerking (afkitten)
 6. Gevel impregneren indien gewenst
Crepi op gevel
Vind beste deal

Crepi buitenmuren verven

Zijn jouw crepi buitenmuren toe aan een opfrisbeurt? Je kunt ze laten verven en zo een nieuwe uitstraling geven. De witte crepi gevel is erg populair, maar wordt ook sneller vuil. Andere opties zijn een zwarte crepi gevel of zelfs betonlook crepi buitenmuren.

Meer informatie?
Buitenmuren verven
Gevelplinten met crepi
De onderkant van gevels krijgt veel te verduren, zoals opspattend vuil en vocht. Je wilt de onderkant van de buitenmuren extra beschermen. Dit doe je met een gevelplint, bijvoorbeeld van natuursteen. Je kunt ook de gevelplint waterdicht bepleisteren.

Gevel met spuitkurk

Soort werkzaamheden Prijs per m2
Gevel met spuitkurk € 60 - 80 per m2

Wat is spuitkurk precies?

Zoek je een volledig natuurlijke manier om je gevel af te werken? Laat je gevel stucen met spuitkurk. Deze spuitkurk wordt op de muur gespoten en zorgt voor een waterwerende, maar dampopen gevel. Je kunt diverse korrelgroottes kiezen in de spuitkurk. Een buitengevel met spuitkurk afwerken gebeurt vaak met een grove korrel. Deze grove korrels zijn elastisch en zullen niet snel scheuren of barsten.

Het aanbrengen van spuitkurk gebeurt op een vlakke en schone ondergrond. Houd er rekening mee dat dit tot hogere kosten kan leiden.

Voordelen spuitkurk gevel

 • Waterwerend maar dampopen
 • Werkt isolerend
 • Dempt geluid
 • Elastisch
 • Milieuvriendelijk

Gevelisolatie met spuitkurk

Spuitkurk heeft isolerende eigenschappen en zorgt op zichzelf dus al voor enige vorm van isolatie. De isolatiewaarde is niet vergelijkbaar met isolatieplaten en andere gevelisolatie. Dus wil je echt jouw gevel isoleren? Dan zijn isolatieplaten met crepi een betere optie.

Wanneer is spuitkurk dan de beste optie? Als de gevel nog in goede staat is (vlak, schoon) en je geen isolatie wilt aanbrengen.

Spuitkurk op gevel
Vind beste deal

Gevel kaleien

gevelstucwerk
Soort werkzaamheden Prijs per m2
Gevel kaleien € 25 - 40

Het kaleien van een gevel zit tussen stucwerk en schilderwerk in. Laat je een gevel kaleien? Dan wordt er een dunne kalkpleister op de muur aangebracht. Met een blokkwast wordt de authentieke, streperige uitstraling meegegeven. Een gekaleide gevel heeft weinig onderhoud nodig, is dampopen en is goed te combineren met gevelisolatie. Het is daarom een populaire optie bij renovaties en restauraties.

Meer informatie
Gevel kaleien
Scheuren voorkomen in buitenmuren
Door beweging in de fundering kunnen er scheuren in het stucwerk ontstaan. Om schade aan buitenmuren te voorkomen, wordt er wapeningsgaas aangebracht op zwakke gedeeltes, zoals hoeken of de overgang tussen twee verschillende ondergronden.

Gevel cementeren

gevel cementeren
Soort werkzaamheden Prijs per m2
Gevel cementeren € 30 - 40 per m2

Wat is buitenmuren cementeren?

Cementeren is een techniek waarbij een muur afgewerkt wordt met cementpleister. Een binnenmuur cementeren is mogelijk, maar cementpleister is vooral populair bij gevels en buitenmuren. Een buitenmuur cementeren wordt ook wel slempen of slempwerk genoemd.

Cementgebonden stucwerk op een buitenmuur biedt een goede ondergrond voor sierpleister, steenstrips of spuitkurk. Maar cementstuc op een buitenmuur kan ook dienen als afwerklaag, het is toepasbaar in verschillende kleuren.

Waarom gevel cementeren?

 • Gevel ziet er als nieuw uit
 • Oneffenheden & kleurverschillen wegwerken
 • Dampopen
 • Beschermd tegen weersinvloeden
 • Mogelijk als onder- en afwerklaag
 • Relatief goedkoop
Gevel cementeren
Vind beste deal

Buitenmuren laten stucen door ervaren vakspecialist

Het stucen van buitenmuren is een klus waarbij ervaring is vereist. Buitenmuur stucwerk gaat net wat anders in zijn werk dan stucwerk in huis. Schakel de hulp in van een ervaren vakman en weet zeker dat het stucwerk netjes en correct wordt aangebracht. Zo geniet je optimaal van je nieuwe stucwerk op de buitenmuren of gevel.

Wij raden je aan om altijd meerdere offertes op te vragen, aangezien iedere stukadoor zijn eigen tarief hanteert. Spreek daarnaast een vaste prijs af, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vakkundige stukadoor vinden voor buitenstucwerk

Buitenmuur stucen kosten

Laat een gevel stucen door een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van de buitenmuren en gevel goed genoeg is. Wil je niet te veel betalen voor een stukadoor? Vraag dan stukadoor offertes aan via Slimster. We brengen je in contact met maximaal 5 bedrijven, die je vervolgens vergelijkt op basis van prijs en kwaliteit. Je bepaalt uiteindelijk zelf wie de opdracht krijgt.

Direct 938 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Buitenmuur stucen kosten