Gratis stukadoors offertes?
Gratis & vrijblijvend

Keurmerken & garanties van stukadoors

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Ben je op zoek naar een vakkundige stukadoor? Dan is het belangrijk om te letten op keurmerken van een stukadoor. De grootste keurmerk van stukadoors in Nederland is Afbouwkeur. 

Dit keurmerk geeft de garantie dat stukadoors aan strenge eisen voldoen en kwalitatief stucwerk leveren. Echter kunnen deze eisen verschillen en is het verstandig om meerdere stukadoors met verschillende keurmerken te vergelijken. Op deze pagina vind je alle keurmerken van stukadoorsbedrijven & brancheverenigingen waar zij aangesloten zijn.

Stukadoors met Afbouwkeur

Vakmannen met een Afbouwkeur erkenning moeten aan strikte voorwaarden voldoen. Zo wordt een stukadoor op zowel het kantoor als werkplaats beoordeeld op de gang van zaken. Zo weet je zeker dat alles achter de schermen goed geregeld is.

Het garantiecertificaat dat door een Afbouwkeur bedrijf afgegeven wordt geldt volgens de dezelfde voorwaarden als de NOA. Tijdens de garantieperiode zal de stukadoor het geleverde werk binnen een redelijke termijn na de melding herstellen.

Bekijk alle voordelen op de website van Afbouwkeur.

Voorwaarden van NOA-bedrijven

  • Alle stukadoors die aangesloten zijn bij de NOA hanteren voorwaarden die in samenspraak met Vereniging Eigen Huis en de Consumentenbond zijn opgesteld.
  • De algemene Consumentenvoorwaarden zijn altijd inzichtelijk, zodat je weet welke rechten (en plichten) je hebt.
  • De offertes van NOA-vakmannen zijn minstens 30 dagen geldig. Is meerwerk meer dan 10% van het offertebedrag, dan moet dat schriftelijk overeengekomen zijn.
  • Een NOA-bedrijf kan minstens 5 jaar garantie geven op binnenstucwerk en 3 jaar garantie op buitenstucwerk.
  • Mocht er onverhoopt iets misgaan, dan kan een geschil worden voorgelegd aan een onafhankelijke Geschillencommissie Afbouw of Natuursteen.

Bekijk alle voorwaarden op de website van NOA.

Hoe controleer ik zelf het keurmerk van de stukadoor?

Sommige vakmannen zijn ook aangesloten bij een brancheorganisatie of keurmerk. Vraag dan naar de regelingen die vanuit de brancheorganisatie gelden of bekijk de website van het keurmerk. Vaak staan hier de toelatingseisen op benoemd en welke garantie het keurmerk jou kan bieden.

Garanties van stukadoors

De kwaliteit van het stucwerk wordt, naast een keurmerk, ook bepaald door de garanties die een stukadoor jou kan bieden en het gebruikte materiaal. Veel stukadoors kunnen jou een garantieregeling van ongeveer 10 jaar bieden op stucwerk binnen en 5 jaar op stucwerk buiten. Vaak wordt een garantieregeling ook aangeboden vanuit het keurmerk waar de stukadoor bij is aangesloten.

Keurmerken die niet meer bestaan

  • Erkend Stukadoors- en Afbouwbedrijf (ESA)

Stukadoor met keurmerk vinden?

Keurmerken & garanties van stukadoors

Vraag via Slimster gratis & vrijblijvend stukadoor offertes aan en kom in contact met maximaal 5 stukadoors die werken in jouw regio. Door deze stukadoorsbedrijven te vergelijken op keurmerken, prijs en kwaliteit, vind je eenvoudig de stukadoor specialist met de beste deal.

Vergelijk erkende stukadoors

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal