Schuurwerk prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15
Gemiddelde kosten € 22
Maximale kosten € 30
Gemiddelde schuurwerk prijs per m2 (excl. starttarief)

Op zoek naar een strakke, mooie afwerking van je plafonds? Ga voor plafonds met schuurwerk. Je hoeft het niet meer te sausen, het kan in vrijwel iedere woning en het is ideaal in vochtige ruimtes, zoals je badkamer.

Wat is schuurwerk?

Schuurwerk is een soort pleisterwerk met een korrel, vooral populair op plafonds. Vaak wordt geelband gebruikt, dit is een gipsgebonden binnenpleister. Er zijn twee soorten schuurwerk: fijn schuurwerk en grof schuurwerk.

Het aanbrengen van schuurwerk gebeurt in een dunne afwerklaag (enkele mm). Voor het wolkachtige effect wordt het schuurwerk aangebracht met halve slagen/cirkels. De uitstraling van dit schuurplafond verandert door de lichtinval.

Dit schuurwerk heeft veel voordelen, maar is niet stootvast. Hierdoor wordt het minder vaak gebruikt op muren. Stucwerk met een korrel op muren? Ga dan bijvoorbeeld voor spachtelputz.

Voordelen schuurwerk

 • Droogt egaal wit op
 • Sausen niet nodig
 • Brandvertragend & isolerend
 • Geschikt voor natte ruimte
 • Uitstraling verandert door lichtinval

Nadelen schuurwerk

 • Kwetsbaar
 • Lastig repareren

Wat kost schuurwerk per m2?

Gemiddelde prijs schuurwerk plafond per m2

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Schuurwerk prijzen € 15 - 30

*Gemiddelde prijs schuurwerk per m2, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

Wil je schuurwerk laten aanbrengen? De schuurwerk prijzen zijn afhankelijk van enkele factoren, zoals de ondergrond, de afwerking en eventuele extra werkzaamheden. Ook speelt het oppervlak een rol. Laat je weinig vierkante meters afwerken met schuurwerk? Dan rekent een stukadoor doorgaans een starttarief.

Tip: Ga je een groot oppervlak laten schuren? Hoe meer m2 je laat schuren, hoe lager de prijs per m2 wordt

Schuurwerk stukadoors vergelijken

Meer inspiratie opdoen?
Stucwerk voorbeelden

Verschil stucwerk schuren & schuurwerk

Schuurwerk is niet hetzelfde als stucwerk schuren. Wat is het verschil?

 • Stucwerk schuren: het stucwerk wordt behandeld met schuurpapier of een schuurmachine, bijvoorbeeld om het stucwerk glad te maken.
 • Schuurwerk: soort stucwerk met wolkachtig effect en korrelstructuur

Hoe schuurwerk aanbrengen?

Voordat een stukadoor het schuurwerk aanbrengt, is een goede voorbereiding nodig. Denk aan het afdekken van de ruimte, het schoon- en vetvrij maken van de ondergrond en het aanbrengen van voorstrijk.

Is de ondergrond voorbereid? Dan start het schuurwerk stucen. Schuurwerk aanbrengen vraagt om kennis en ervaring; het bekende schuureffect ontstaat door de techniek van aanbrengen. Daarnaast is het belangrijk om snel te werken.

Moet ik schuurwerk sausen?

Schuurwerk witten of sausen is niet nodig na het aanbrengen. Het schuurwerk droogt egaal op, waarna de korrelstructuur en het schaduweffect zichtbaar wordt.

schuurwerk stucwerk

Hoe schuurwerk repareren?

Veel soorten stucwerk zijn goed te herstellen. Schuurwerk valt hier helaas niet onder. Wil je fijn schuurwerk of grof schuurwerk repareren? Houd er dan rekening mee dat het schuurwerk niet onzichtbaar te repareren is. Er ontstaat altijd enig kleurverschil. Om deze reden is vooral een schuurplafond populair en wordt het minder gebruikt op muren.

Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster houd je eenvoudig de voorrijkosten in de hand. Je komt namelijk alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn.

Beste schuurwerk stukadoor vinden

Schuurwerk prijzen

Ben je op zoek naar een ervaren stukadoor voor schuurwerk? Vraag gratis stucwerk offertes aan en kom in contact met vakspecialisten die in jouw regio actief zijn. Laat je adviseren over de mogelijkheden en vergelijk verschillende specialisten met elkaar. Zo beslis je zelf wie het beste bij je past en de opdracht krijgt.

Direct 938 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Schuurwerk prijzen