Italiaans stucwerk prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 75
Gemiddelde kosten € 83
Maximale kosten € 100
Gemiddelde m2 prijs marmerstuc, exclusief starttarief

Italiaans stucwerk is een luxe manier om de muren of plafonds in je woning af te werken. Dankzij de marmerachtige uitstraling wordt er ook wel gesproken van marmerstuc. Dit marmerstuc heeft een unieke uitstraling; het wordt namelijk handmatig aangebracht, waardoor geen oppervlak hetzelfde is.

Voordelen Italiaans stucwerk

 • Goedkoper dan marmer
 • Glans of mat mogelijk
 • Waterafstotend te maken
 • Eenvoudig reinigen
 • Unieke uitstraling

Nadelen Italiaans stucwerk

 • Prijzig
 • Arbeidsintensief
 • Alleen voor muren en plafonds
Net echt marmer
Laat je marmerstuc aanbrengen door een specialist, dan is het stucwerk op het oog nauwelijks te onderscheiden van echt marmer.

Wat is Italiaans stucwerk?

Italiaans stucwerk is gemaakt van gemalen marmer, geblust kalk en kleurpigmenten. Tegenwoordig is Italiaans stucwerk met kunsthars verkrijgbaar, maar de traditionele stucco wordt gemengd met water. Het wordt in lagen gesmeerd en heeft een prachtige marmeren ‘stucco’ afwerking. Hierdoor wordt dit sierpleister ook wel marmerstuc of marmerpleister genoemd.

Marmerstuc aanbrengen is arbeidsintensief; een specialist brengt meerdere lagen marmerpleister aan. Door speciale technieken ontstaat een uniek en luxe eindresultaat. Italiaans stucwerk is van zichzelf niet waterafstotend, maar met een eindafwerking (waslaag of sealer) is dit wel mogelijk. Hierdoor is dit stucwerk ook geschikt voor badkamers of keukens.

Wat kost marmerstuc per m2?

Gemiddelde prijs Italiaans sierpleister

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Italiaans stucwerk aanbrengen € 75 - 100

* Gemiddelde Italiaans stucwerk prijzen per m2, incl. btw en arbeidskosten.

Marmerstuc of Italiaans stucwerk aanbrengen is een arbeidsintensieve klus. Om de marmerachtige uitstraling te krijgen, is een bepaalde techniek nodig en de stucco wordt in lagen aangebracht. Om deze reden zijn de marmerstuc prijzen hoger dan andere afwerkingen met sierpleister.

Een exacte marmerstuc prijs is lastig te noemen, we kunnen alleen een indicatie geven. Liever de exacte prijzen weten voor jouw klus? Vraag dan gratis stucwerk offertes aan

Marmerstuc specialisten vinden

italiaans stucwerk prijzen
marmerstuc kopen
stucco prijs
marmer stuc

Soorten Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk, Venetiaans stucwerk, marmerpleister of marmerstuc: het zijn allemaal benamingen voor dezelfde afwerking. Er zijn wel tientallen manieren om marmerpleister te omschrijven, maar de meest bekende (merk)namen zijn:

 • Venetiaans stucwerk / Stucco Venetian / Stucco Veneziano
 • Italiaans stucwerk / Stucco Italiano
 • Marmerstuc / Stucco Marmorino
 • Stucco Antico
 • Stucco Pompeji
 • Oikos Rafello

Wist je dat: Stucco Marmorino ‘stucwerk van klein marmer’ betekent? Dit is te danken aan het gemalen marmer in deze decoratieve afwerking.

Wat is Brander Stucco?

Zie je ook wel Brander Stucco voorbij komen wanneer je informatie zoekt over Italiaans stucwerk? Brander is een Nederlandse producent van spuit- en sierpleisters. Brander Stucco is dus een marmerstuc van het merk Brander.

Italiaans stucwerk in de woning
Italiaans stucwerk of marmerstuc zie je vooral terug in keukens en badkamers; het stucwerk kan namelijk waterafstotend worden gemaakt. Door een glanzend marmereffect te creëren, krijgt de gehele ruimte een warme uitstraling.
Italiaans stucwerk badkamer

Italiaans stucwerk badkamer

Venetiaans stucwerk badkamer

Venetiaans stucwerk badkamer

Marmerstuc op muur

Marmerstuc op muur

Venetian stucco in huis

Venetian stucco in huis

Italiaans stucwerk keuken

Italiaans stucwerk keuken

Italiaans stucwerk aanbrengen door stukadoor

Marmerstuc aanbrengen is een arbeidsintensieve klus. De marmerpleister wordt aangebracht in meerdere lagen en met een speciale techniek. Welke stappen doorloopt een stukadoor?

Stappen marmerstuc aanbrengen

 1. Meerdere dunne lagen stucwerk aanbrengen
 2. Marmerstuc slijpen en polijsten
 3. Marmerstuc polijsten
 4. Marmerstuc inwrijven met was

Om verzekerd te zijn van een mooi resultaat is het niet verstandig om te bezuinigen op de kwaliteit van het stucwerk of het vakmanschap van de stukadoor. Toch kan je wel degelijk wat besparen, simpelweg door te vergelijken. Vraag altijd offertes op van verschillende bedrijven en vergelijk deze stukadoors op basis van prijs en kwaliteit.

italiaans sierpleister

Veelgestelde vragen over marmerstuc

Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster brengen we je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor Italiaans stucwerk

Italiaans stucwerk prijzen

Wil je een prachtige, unieke marmeruitstraling creëren met behulp van Italiaans stucwerk? Vraag dan gratis stukadoor offertes aan via Slimster en vergelijk 5 stukadoors die in jouw regio werken op basis van prijs en kwaliteit. Vervolgens beslis je zelf welke stukadoor het beste bij jou past.

Direct 946 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Italiaans stucwerk prijzen