Javascript is disabled, features may not work
Italiaans stucwerk prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 75 Gemiddelde kosten € 83 Maximale kosten € 100
Gemiddelde m2 prijs marmerstuc, exclusief starttarief

Italiaans stucwerk prijzen

Italiaans stucwerk is een luxe manier om de muren of plafonds in je woning af te werken. Dankzij de marmerachtige uitstraling wordt er ook wel gesproken van marmerstuc. Dit marmerstuc heeft een unieke uitstraling; het wordt namelijk handmatig aangebracht, waardoor geen oppervlak hetzelfde is.

 • Goedkoper dan marmer
 • Glans of mat mogelijk
 • Waterafstotend te maken
 • Eenvoudig reinigen
 • Unieke uitstraling
 • Prijzig
 • Arbeidsintensief
 • Alleen voor muren en plafonds
thumbs-up
Net echt marmer
Laat je marmerstuc aanbrengen door een specialist, dan is het stucwerk op het oog nauwelijks te onderscheiden van echt marmer.

Wat is Italiaans stucwerk?

Italiaans stucwerk is gemaakt van gemalen marmer, geblust kalk en kleurpigmenten. Tegenwoordig is Italiaans stucwerk met kunsthars verkrijgbaar, maar de traditionele stucco wordt gemengd met water. Het wordt in lagen gesmeerd en heeft een prachtige marmeren ‘stucco’ afwerking. Hierdoor wordt dit sierpleister ook wel marmerstuc of marmerpleister genoemd.

Marmerstuc aanbrengen is arbeidsintensief; een specialist brengt meerdere lagen marmerpleister aan. Door speciale technieken ontstaat een uniek en luxe eindresultaat. Italiaans stucwerk is van zichzelf niet waterafstotend, maar met een eindafwerking (waslaag of sealer) is dit wel mogelijk. Hierdoor is dit stucwerk ook geschikt voor badkamers of keukens.

Gemiddelde prijs Italiaans sierpleister

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Italiaans stucwerk aanbrengen € 75 - 100

* Gemiddelde Italiaans stucwerk prijzen per m2, incl. btw en arbeidskosten.

Marmerstuc of Italiaans stucwerk aanbrengen is een arbeidsintensieve klus. Om de marmerachtige uitstraling te krijgen, is een bepaalde techniek nodig en de stucco wordt in lagen aangebracht. Om deze reden zijn de marmerstuc prijzen hoger dan andere afwerkingen met sierpleister.

Een exacte marmerstuc prijs is lastig te noemen, we kunnen alleen een indicatie geven. Liever de exacte prijzen weten voor jouw klus? Vraag dan gratis stucwerk offertes aan

Marmerstuc specialisten vinden

italiaans stucwerk prijzen
marmerstuc kopen
stucco prijs
marmer stuc
Toon alle afbeeldingen

Italiaans stucwerk, Venetiaans stucwerk, marmerpleister of marmerstuc: het zijn allemaal benamingen voor dezelfde afwerking. Er zijn wel tientallen manieren om marmerpleister te omschrijven, maar de meest bekende (merk)namen zijn:

 • Venetiaans stucwerk / Stucco Venetian / Stucco Veneziano
 • Italiaans stucwerk / Stucco Italiano
 • Marmerstuc / Stucco Marmorino
 • Stucco Antico
 • Stucco Pompeji
 • Oikos Rafello

Wist je dat: Stucco Marmorino ‘stucwerk van klein marmer’ betekent? Dit is te danken aan het gemalen marmer in deze decoratieve afwerking.

Wat is Brander Stucco?

Zie je ook wel Brander Stucco voorbij komen wanneer je informatie zoekt over Italiaans stucwerk? Brander is een Nederlandse producent van spuit- en sierpleisters. Brander Stucco is dus een marmerstuc van het merk Brander.

lightbulb
Italiaans stucwerk in de woning
Italiaans stucwerk of marmerstuc zie je vooral terug in keukens en badkamers; het stucwerk kan namelijk waterafstotend worden gemaakt. Door een glanzend marmereffect te creëren, krijgt de gehele ruimte een warme uitstraling.
Italiaans stucwerk badkamer

Italiaans stucwerk badkamer

Venetiaans stucwerk badkamer

Venetiaans stucwerk badkamer

Marmerstuc op muur

Marmerstuc op muur

Venetian stucco in huis

Venetian stucco in huis

Italiaans stucwerk keuken

Italiaans stucwerk keuken

Marmerstuc aanbrengen is een arbeidsintensieve klus. De marmerpleister wordt aangebracht in meerdere lagen en met een speciale techniek. Welke stappen doorloopt een stukadoor?

Stappen marmerstuc aanbrengen

 1. Meerdere dunne lagen stucwerk aanbrengen
 2. Marmerstuc slijpen en polijsten
 3. Marmerstuc polijsten
 4. Marmerstuc inwrijven met was

Om verzekerd te zijn van een mooi resultaat is het niet verstandig om te bezuinigen op de kwaliteit van het stucwerk of het vakmanschap van de stukadoor. Toch kan je wel degelijk wat besparen, simpelweg door te vergelijken. Vraag altijd offertes op van verschillende bedrijven en vergelijk deze stukadoors op basis van prijs en kwaliteit.

italiaans sierpleister
Welke marmerstuc kleuren zijn er?

Marmerstuc is mogelijk in vele kleuren. De standaard marmerstuc kleur is wit, maar een stucco product heeft doorgaans een kleurenwaaier waar je uit kunt kiezen, maar je kunt ook een andere (RAL) kleur kiezen. 

Marmerstuc is ook mogelijk met bepaalde effecten. Denk dan aan: glanzende of matte afwerking, metallic uitstraling of diverse kwast/spons technieken.

Kan marmerstuc over tegels?

Wil je marmerstuc aanbrengen in je badkamer of keuken en ben je benieuwd of je de tegels kunt laten zitten? Raadpleeg altijd een ervaren stukadoor, zodat je zeker weet of het mogelijk is jouw betegelde wanden van Italiaans stucwerk te voorzien.

Kan ik zelf marmerstuc aanbrengen?

Marmerstuc of Italiaans stucwerk aanbrengen is arbeidsintensief, er zijn namelijk veel handelingen nodig. Marmerstuc is een van de meest lastige soorten sierpleister om aan te brengen. We raden je daarom niet aan om zelf aan de slag te gaan. Laat je marmerstuc vakkundig aanbrengen, dan heeft het een prachtige uitstraling en kun je er lang van genieten.

Wat is Venetiaans stucwerk prijs?

Wat kost Venetiaans stucwerk? Venetiaans stucwerk prijzen zijn hetzelfde als de kosten van Italiaans stucwerk of marmerstuc. De prijs kan flink verschillen, afhankelijk van de ondergrond, soort marmerstuc, extra werkzaamheden en de specialist. Maar gemiddeld betaal je € 75 tot 100 per m2, exclusief starttarief bij kleine oppervlaktes.

Wat is verschil tussen marmerstuc, Italiaans en Venetiaans stucwerk?

Italiaans stucwerk en marmerstuc zijn twee namen voor hetzelfde soort stucwerk. Venetiaans stucwerk is een soort marmerstuc/Italiaans sierpleister.

Wat zijn alternatieven voor marmerstuc?

Zijn er goede alternatieven voor Italiaans stucwerk? Betonstuc is ook aan te brengen met een marmeren uitstraling, bijvoorbeeld met beton cire of microcement. Ook tadelakt heeft een gewreven uitstraling.

calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster brengen we je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor Italiaans stucwerk

Wil je een prachtige, unieke marmeruitstraling creëren met behulp van Italiaans stucwerk? Vraag dan gratis stukadoor offertes aan via Slimster en vergelijk 4 stukadoors die in jouw regio werken op basis van prijs en kwaliteit. Vervolgens beslis je zelf welke stukadoor het beste bij jou past.

Direct 796 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal