Rustiekputz prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 15 Gemiddelde kosten € 20 Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs per m2 voor rustiekputz aanbrengen (excl. starttarief)

Rustiekputz prijzen

Op zoek naar een praktische, mooie wandafwerking? Rustiekputz is een stootvast sierpleister met een grovere structuur in vergelijking met spachtelputz. Rustiekputz heeft een tijdloze uitstraling, is stootvast en gaat lang mee.

Wat is rustiekputz?

Rustiekputz is een korrelpleister met een grove structuur. Het wordt ook wel barokpleister genoemd. Rustiekputz of barokpleister lijkt op spachtelputz, maar heeft een grovere, robuuste korrelstructuur.

Dit sierpleister is ideaal voor het herstellen van wanden; het is stootvast en beschadigt het toch? Dan valt een krasje of deukje nauwelijks op dankzij de grove structuur. Daarnaast is rustiekputz erg makkelijk in onderhoud.

 • Robuuste uitstraling
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Boen- en stootvast
 • Beschadigingen nauwelijks zichtbaar
 • Ideaal voor muren herstellen
 • Goedkoop pleisterwerk
 • Voor binnen & buiten
 • Lastig repareren bij (zichtbare) schade
 • Lastiger overschilderen
 • Uitstraling niet voor iedereen

Gemiddelde prijs rustiekputz

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Prijs rustiekputz muur € 15 - 20
Prijs rustiekputz plafond € 20 - 25

* Gemiddelde kosten rustiekputz per m2, incl. btw en arbeid.

Wat kost het aanbrengen van rustiekputz? Rustiekputz is een goedkope korrelpleister en zorgt voor een robuuste uitstraling. De gemiddelde rustiekputz prijzen per m2 liggen tussen de 15 en 25 euro, maar kunnen hoger uitvallen door extra werkzaamheden. Wil je weten wat jouw rustiekputz klus gaat kosten? Vraag dan stucwerk offertes aan en kom in contact met stukadoors die in jouw regio werken.

Rustiekputz stukadoors vergelijken

rustiekputz muur

Rustiekputz heeft een grovere korrel dan spachtelputz, dit zorgt voor een robuuste uitstraling. Zoek je een nog grovere structuur? Dan is granol een goede optie.

Je kunt kiezen uit verschillende korrelgroottes wanneer je rustiekputz laat aanbrengen. De stukadoor kan je adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Barokpleister aanbrengen kan in verschillende kleuren. Je hebt de keuze uit diverse kleurenwaaiers, zoals RAL of NCS kleuren. De stukadoor mengt de gewenste kleur door de mortel, waardoor de barokpleister volledig gekleurd is. Bij beschadigingen blijft de kleur hetzelfde.

Wil je later rustiekputz overschilderen? Door de grove structuur is dit niet zo eenvoudig als bij gladde wanden, maar het kan zeker. Bekijk onze blog over spachtelputz verven (geldt ook voor andere korrelpleisters).

rustiekputz aanbrengen

Laat je rustiekputz aanbrengen en ben je benieuwd hoe een stukadoor werkt?

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Rustiekputz aanbrengen
 3. Rustiekputz afwerken

Ondergrond voorbereiden

Het is belangrijk dat de ondergrond van rustiekputz vlak en glad is. De stukadoor voert eerst voorbereidende werkzaamheden uit, zoals:

 • Raapwerk aanbrengen
 • Beschadigingen repareren / opvullen
 • Ondergrond afplakken en ruimte afdekken
 • Ondergrond voorstrijken

Welke werkzaamheden nodig zijn, is afhankelijk van de ondergrond. Laat je adviseren door de stukadoor welke voorbereidingen nodig zijn bij jouw situatie.

Rustiekputz opzetten

Na de voorbereidingen brengt de stukadoor de rustiekputz aan. Dit gebeurt meestal handmatig, hoewel rustiekputz spuiten soms ook mogelijk is. Het aanbrengen van dit barokpleister kan op muren, plafonds of zelfs op buitenmuren.

Afwerking

Voor de kenmerkende uitstraling werkt de stukadoor de sierpleister af met een kunststof spaan. Door draaiende bewegingen te maken ontstaat de gewenste structuur.

Veelgestelde vragen over rustiekputz

Kan rustiekputz buiten?

Rustiekputz buiten aanbrengen is zeker mogelijk. Het is wel belangrijk dat de rustiekputz bestand is tegen de weersinvloeden. Meer weten over gevels bepleisteren? Bekijk dan alles over buitenmuren stucen.

Wat is droogtijd rustiekputz?

De droogtijd van rustiekputz is afhankelijk van de situatie en dikte. Gemiddeld is de droogtijd 24 - 48 uur.

Kan rustiekputz op plafond?

Een stukadoor kan een plafond stucen met rustiekputz. Dit is wel lastiger en zwaarder dan het afwerken van een muur, je moet namelijk boven je hoofd werken. Daarom ligt de prijs van een plafond afwerken wat hoger dan het afwerken van muren.

Kan je rustiekputz glad maken?

Heb je rustiekputz muren en ben je toe aan wat nieuws? Je kunt rustiekputz glad maken op verschillende manieren. Schakel de hulp in van een stukadoor en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Kan je rustiekputz schilderen?

Wil je jouw bestaande rustiekputz een nieuw likje verf geven? Je kunt rustiekputz schilderen op dezelfde manier als spachtelputz. Ontdek meer via spachtelputz verven.

Zelf rustiekputz aanbrengen of laten doen?

Kan je zelf muren afwerken met rustiekputz? Het is zeker mogelijk, maar we raden je aan een stukadoor in te schakelen. Zo weet je zeker dat dit korrelpleister netjes en goed wordt aangebracht. Een stukadoor heeft nog meer voordelen: je hebt garantie op de afwerking, bent zelf geen tijd kwijt aan voorbereidingen en krijgt maatwerk advies.

Wat zijn rustiekputz alternatieven?

Rustiekputz is een robuuste korrelpleister, maar zijn er ook andere opties voor een muur met structuur? Ja, die zijn er zeker. Lees meer over de verschillen tussen spachtelputz, rustiekputz en granol.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste stukadoor vinden

De afwerking van een wand of plafond is bepalend voor de uitstraling van je woning. Bezuinigen op het stucen van een muur of plafond kan ten koste gaan van de kwaliteit. Wil je jouw muren met rustiekputz afwerken? Wij raden je aan om de hulp van een stukadoor in te schakelen. Vraag gratis stucwerk offertes aan via Slimster en kom in contact met vakspecialisten. Laat je adviseren, vergelijk de stukadoors en beslis wie de beste deal heeft.

Direct 807 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal