Javascript is disabled, features may not work
Granol prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 15 Gemiddelde kosten € 20 Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs per m2 voor granol aanbrengen (excl. starttarief)

Granol prijzen

Ben je op zoek naar een wandafwerking met een grove structuur? Granol was in de jaren ‘70 en ‘80 erg populair, maar wordt ook tegenwoordig weer veel gekozen. Dit granol zorgt voor een uniek effect op je binnen- of buitenmuren. Meer weten over granol? Ontdek de granol prijzen, voordelen en mogelijkheden.

Wat is granol?

Granol is een korrelpleister met een zeer grove structuur. Het lijkt op spachtelputz of rustiekputz, maar bevat de grofste korrel van de drie sierpleisters. Door de grove korrels krijgt het granol zijn kenmerkende groeven en putjes.

In de jaren ‘70 en ‘80 was granol, ook wel granietpleister genoemd, erg populair. Tegenwoordig is de korrelpleister bezig met een comeback. Je ziet granietpleister veel in oude huizen, maar ook in moderne woningen komt deze wandafwerking goed tot zijn recht. Granietpleister is niet alleen mogelijk in huis, maar ook op de gevel. De stukadoor kan deze sierpleister ook op de juiste manier op buitenmuren aanbrengen voor een unieke look en optimale bescherming.

 • Stoot- en boenvast
 • Binnen & buiten mogelijk
 • Diverse patronen
 • Diverse kleuren
 • Overschilderbaar
 • Lastig verwijderen
 • Lastiger repareren

Gemiddelde prijs granol

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Granol aanbrengen € 15 - 25

* Gemiddelde granol kosten per m2, incl. btw en arbeid.

Wat kost granol stucwerk? De granol prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Soorten granol (korrel, kleur)
 • Plek / bereikbaarheid
 • Staat van ondergrond
 • Oppervlak (aantal m2)

Let op: laat je slechts een klein oppervlak afwerken met granol? De meeste stukadoors rekenen dan een starttarief.

Benieuwd naar de granol kosten? Vraag vrijblijvend stucwerk offertes aan en laat je adviseren door vakkundige specialisten.

Granol stukadoors vergelijken

granol muur
granol structuur
stucwerk granol
granol sierpleister
Toon alle afbeeldingen

Granol is een korrelpleister met een grove korrel, maar er zitten minder korrels in dan bij andere korrelpleisters. Door het mindere aantal grove korrels ontstaan de kenmerkende groeven. Dit zorgt voor een robuuste, unieke uitstraling. Zoek je een korrelpleister met een fijnere korrel en minder grove uitstraling? Kijk dan eens naar rustiekputz of spachtelputz.

Zonder toevoeging van kleuren is granol wit. Wil je geen witte granol, maar heb je een specifieke kleur granol in gedachten? Een stukadoor kan iedere gewenste kleur vermengen met de granol. Door de kleur door de granietpleister te mengen, is het volledig gekleurd. Bij beschadigingen is er geen kleurverschil.

Ben je op een later moment de kleur granol zat? Je kunt granol overschilderen en zo een nieuwe kleur geven. Volg hiervoor het stappenplan van spachtelputz schilderen. Voordeel van granol verven: ook bij een dekkende verf blijft de structuur zichtbaar.

granol muur stucen
 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Granietpleister aanbrengen

Ondergrond voorbereiden

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je granol laat aanbrengen. Voor het beste eindresultaat is een vlakke, gladde ondergrond nodig. Is de ondergrond dat niet? Dan zijn voorbereidende werkzaamheden nodig, zoals:

 • Raapwerk aanbrengen
 • Beschadigingen repareren
 • Ondergrond afplakken / ruimte afdekken
 • Voorstrijk aanbrengen voor goede hechting

Granol aanbrengen

Granol is aan te brengen in diverse patronen. De meest bekende zijn de waaiervorm en boomschors effect. Om de patronen te maken, brengt de stukadoor de granietpleister op een speciale manier aan.

Veelgestelde vragen over granietpleister

Kan ik granietpleister overschilderen?

Wil je jouw granol witten of de granietpleister kleuren? Zelf granol muren is mogelijk, al kan je de klus ook uitbesteden. Ga je zelf aan de slag? Let dan op dat granol verven lastiger is dan het verven van een gladde muur. Meer weten? Ontdek alles over korrelpleister verven.

Hoe granol repareren?

Granol raakt niet snel beschadigd, maar zit er een scheurtje of beschadiging? Kleine beschadigingen kan je eventueel zelf repareren. Voor grotere scheuren schakel je het beste een stukadoorsbedrijf in. 

Hoe granol verwijderen?

Wil je granol verwijderen van jouw muren? Granol verwijderen is niet eenvoudig. Als het granol al los zit, kan je het afsteken met een plamuurmes. Maar zit het nog goed vast? Dan is het schuren of glad stucen een betere keuze.

Hoe kan ik granol glad maken?

Granol glad maken kan op verschillende manieren. Je kunt granol glad schuren of een nieuwe laag stucwerk aanbrengen. 

Zelf granol aanbrengen of laten doen?

Je kan zelf granol aanbrengen, maar dit is alleen aan te raden als je ervaring hebt met (korrelpleister) stucen. De kenmerkende patronen van granol ontstaan door een speciale manier van stucen. Om een boomschors effect of waaiervorm te krijgen, moet de granietpleister op een bepaalde manier worden aangebracht. Wil je verzekerd zijn van het juiste eindresultaat? Schakel dan de hulp in van een stukadoorsbedrijf.

Wat zijn granol alternatieven?

Granol is een grove granietpleister, maar zijn er ook andere opties voor een muur met structuur? Ja, die zijn er zeker. Lees meer over de verschillen tussen spachtelputz, rustiekputz en granol.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de stukadoor eenvoudig in de hand.

Beste granol stukadoor vinden

Laat de granolputz aanbrengen door een ervaren stukadoor, zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale stukadoors op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Het voordeel van vergelijken? Niet bezuinigen op de kwaliteit, maar ook niet te veel betalen.

Direct 800 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal