Granol prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 15
Gemiddelde kosten € 20
Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs per m2 voor granol aanbrengen (excl. starttarief)

Ben je op zoek naar een wandafwerking met een grove structuur? Granol was in de jaren ‘70 en ‘80 erg populair, maar wordt ook tegenwoordig weer veel gekozen. Dit granol zorgt voor een uniek effect op je binnen- of buitenmuren. Meer weten over granol? Ontdek de granol prijzen, voordelen en mogelijkheden.

Wat is granol?

Granol is een korrelpleister met een zeer grove structuur. Het lijkt op spachtelputz of rustiekputz, maar bevat de grofste korrel van de drie sierpleisters. Door de grove korrels krijgt het granol zijn kenmerkende groeven en putjes.

In de jaren ‘70 en ‘80 was granol, ook wel granietpleister genoemd, erg populair. Tegenwoordig is de korrelpleister bezig met een comeback. Je ziet granietpleister veel in oude huizen, maar ook in moderne woningen komt deze wandafwerking goed tot zijn recht. Granietpleister is niet alleen mogelijk in huis, maar ook op de gevel. De stukadoor kan deze sierpleister ook op de juiste manier op buitenmuren aanbrengen voor een unieke look en optimale bescherming.

Voordelen granol

 • Stoot- en boenvast
 • Binnen & buiten mogelijk
 • Diverse patronen
 • Diverse kleuren
 • Overschilderbaar

Nadelen granol

 • Lastig verwijderen
 • Lastiger repareren

Wat kost granol?

Gemiddelde prijs granol

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Granol aanbrengen € 15 - 25

* Gemiddelde granol kosten per m2, incl. btw en arbeid.

Wat kost granol stucwerk? De granol prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

 • Soorten granol (korrel, kleur)
 • Plek / bereikbaarheid
 • Staat van ondergrond
 • Oppervlak (aantal m2)

Let op: laat je slechts een klein oppervlak afwerken met granol? De meeste stukadoors rekenen dan een starttarief.

Benieuwd naar de granol kosten? Vraag vrijblijvend stucwerk offertes aan en laat je adviseren door vakkundige specialisten.

Granol stukadoors vergelijken

granol muur
granol structuur
stucwerk granol
granol sierpleister

Granolputz: korrelgrootte

Granol is een korrelpleister met een grove korrel, maar er zitten minder korrels in dan bij andere korrelpleisters. Door het mindere aantal grove korrels ontstaan de kenmerkende groeven. Dit zorgt voor een robuuste, unieke uitstraling. Zoek je een korrelpleister met een fijnere korrel en minder grove uitstraling? Kijk dan eens naar rustiekputz of spachtelputz.

Granol kleuren

Zonder toevoeging van kleuren is granol wit. Wil je geen witte granol, maar heb je een specifieke kleur granol in gedachten? Een stukadoor kan iedere gewenste kleur vermengen met de granol. Door de kleur door de granietpleister te mengen, is het volledig gekleurd. Bij beschadigingen is er geen kleurverschil.

Ben je op een later moment de kleur granol zat? Je kunt granol overschilderen en zo een nieuwe kleur geven. Volg hiervoor het stappenplan van spachtelputz schilderen. Voordeel van granol verven: ook bij een dekkende verf blijft de structuur zichtbaar.

granol muur stucen

Hoe granol muur stucen?

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Granietpleister aanbrengen

Ondergrond voorbereiden

Een goede voorbereiding is belangrijk wanneer je granol laat aanbrengen. Voor het beste eindresultaat is een vlakke, gladde ondergrond nodig. Is de ondergrond dat niet? Dan zijn voorbereidende werkzaamheden nodig, zoals:

 • Raapwerk aanbrengen
 • Beschadigingen repareren
 • Ondergrond afplakken / ruimte afdekken
 • Voorstrijk aanbrengen voor goede hechting

Granol aanbrengen

Granol is aan te brengen in diverse patronen. De meest bekende zijn de waaiervorm en boomschors effect. Om de patronen te maken, brengt de stukadoor de granietpleister op een speciale manier aan.

Veelgestelde vragen over granietpleister

Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de stukadoor eenvoudig in de hand.

Beste granol stukadoor vinden

Granol prijzen

Laat de granolputz aanbrengen door een ervaren stukadoor, zo ben je verzekerd van het beste eindresultaat. Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan bij Slimster en vergelijk regionale stukadoors op basis van prijs en kwaliteit. Je beslist zelf met welke specialist je in zee gaat. Het voordeel van vergelijken? Niet bezuinigen op de kwaliteit, maar ook niet te veel betalen.

Direct 938 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Granol prijzen