Javascript is disabled, features may not work
Muur stucen kosten
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 10 Gemiddelde kosten € 80 Maximale kosten € 150
Gemiddelde prijs muren stucen per m2, exclusief starttarief.

Muur stucen kosten

Wil je een muur stucen in je huidige woning of nieuwbouwwoning? Wanden stucen kan op verschillende manieren. Ontdek wat het kost om je muren te stucen door een stukadoor en wat de mogelijkheden zijn.

Gemiddelde muren stucen kosten

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk prijs € 10 - 15
Glad stucwerk prijs € 10 - 25
Spachtelputz prijs € 15 - 25
Rustiekputz prijs € 15 - 25
Granol prijs € 15 - 25
Luxe stucwerk prijs € 25 - 150

* Gemiddelde muur stucen prijs per m2, exclusief starttarief.

Extra opties
Prijs per m2*
Raapwerk € 18 - 30
Sausen € 10 - 25
Latexspuiten € 5 - 20

* Gemiddelde kosten extra opties wand stucen.

Vind beste stukadoors

Kosten muur stucen

Wat kost een muur stucen per m2? De prijs is afhankelijk van enkele factoren, zoals het soort stucwerk, het aantal vierkante meters en de gewenste afwerking. Ook spelen extra werkzaamheden een rol. Laat je bijvoorbeeld ook sierlijsten plaatsen of is er raapwerk nodig om een beschadigde muur te repareren? Al deze werkzaamheden hebben invloed op de prijs.

Bekijk hierboven de gemiddelde kosten van wanden stucen. Benieuwd naar de specifieke prijsindicatie voor jouw situatie? Vraag dan stucwerk offertes aan en ontvang prijsopgaven van maximaal 4 stukadoors die in jouw omgeving werken.

calculator
Hoe meer m2 muren stucen, hoe lager de m2 prijs
Laat je een groot oppervlak muren stucen? Hoe meer m2 je laat stucen, hoe aantrekkelijk de m2 prijs wordt. Wanneer je slechts een kleine muur laat stucen, ben je aanzienlijk duurder uit. Voor kleine oppervlaktes rekent een stukadoor namelijk ook een starttarief.

Stukadoors vergelijken voor stucwerk muren

Muur stucen en verven

Muur stucen en verven

Ruwe muur stucen

Ruwe muur stucen

Muur schuren na stucen

Muur schuren na stucen

Muur stucen kalkmortel

Muur stucen kalkmortel

Stucen op stenen muur

Stucen op stenen muur

Hoek muur stucen

Hoek muur stucen

Nieuwbouwhuis muren stucen

Nieuwbouwhuis muren stucen

Muren glad stucen

Muren glad stucen

Prijsvoorbeelden stucwerk wanden

 • Goedkoop muren stucen: heb je weinig budget? Laat dan je muren spackspuiten, dit is een basis en afwerking ineen. Schilderen is niet nodig, je kunt een kleur laten mengen door het spackwerk. Voor 30 m2 betaal je gemiddeld € 300 - 450 euro
 • Meest gekozen: muren glad laten stucen is een populaire optie. De aangebrachte pleisterlaag wordt glad geschuurd en vervolgens afgewerkt met sauswerk of spuitwerk. Gemiddeld kost 30 m2 stucwerk je € 450 - 750 euro, inclusief afwerking.
 • Luxe optie: wil je jouw muren afwerken met decoratief stucwerk? Je hebt de keuze uit veel opties. Decoratief muren stucen prijzen kunnen flink verschillen, afhankelijk van het soort stucwerk. Houd rekening met minimaal € 750 voor 30 m2, maar de prijzen kunnen oplopen tot een paar duizend euro.

Hoe muur stucen?

 1. Voorbereidingen
 2. Muur stucen
 3. Muur afwerken

Een goede voorbereiding is het halve werk en zorgt voor het beste eindresultaat. Wil je een beschadigde of gemetselde muur stucen? Laat je een scheve, stenen muur stucen? Dan is doorgaans eerst een laag raapwerk nodig. Dit is een dikke laag pleisterwerk, waardoor de muur egaal en vlak wordt gemaakt.

Daarnaast voert een stukadoor ook nog andere voorbereidingen uit voordat hij daadwerkelijk gaat stucen:

 • Ruimte afplakken & afdekken
 • Oud behang verwijderen
 • Ondergrond schoonmaken en ontvetten
 • Muur voorstrijken

Na de voorbereidingen kan de stukadoor de wanden stucen. De werkwijze is afhankelijk van het soort stucwerk. Een stukadoor kan een muur met de hand stucen of een spuitmachine gebruiken. Dan wordt het stucwerk in meerdere dunne lagen aangebracht. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw muur? Laat je dan goed adviseren door een stukadoor.

Je kunt de muren stucen als eindafwerking, na het stucen is er geen andere afwerking meer nodig. Dit is het geval bij spachtelputz, spackspuitwerk of decoratief stucwerk zoals beton cire of Italiaans sierpleister. Wil je de muren in een specifieke kleur afwerken? Die kleur wordt dan door het pleisterwerk gemengd.

Stucwerk kan ook als basis dienen. Wil je de muur bijvoorbeeld nog behangen of betegelen, laat deze dan behangklaar stucen. Liever de muur sausen of verfspuiten als afwerking? Kies dan voor sausklaar stucen.

Heb je jouw muur laten stucen? Je kunt de gestucte muren laten afwerken op verschillende manieren. In veel gevallen kan de stukadoor de gestucte muren afwerken. Door alles te laten uitvoeren door 1 bedrijf, bespaar je doorgaans op de kosten. Denk hierbij aan:

 • Muur stucen en sausen
 • Muur stucen en latexspuiten
 • Sierlijsten plaatsen
 • Waterdichte coating aanbrengen
 • Afneembare coating aanbrengen

Zaken die een stukadoor doorgaans niet doet:

badkamer muren stucen
Waarom muur stucen?

Een muur stucen heeft enkele voordelen, zoals:

 • Strakke uitstraling
 • Als basis of afwerking mogelijk
 • Makkelijk uitbesteden aan stukadoor
Hoe nieuwbouw muren stucen?

Is jouw nieuwbouwwoning opgeleverd? Nieuwbouw muren stucen gaat anders dan het stucen van een bestaande woning. Veel nieuwbouw woningen worden behangklaar opgeleverd. Wanden hebben geen dikke laag pleisterwerk nodig; een muur stucen met een dunne filmlaag is voldoende. Vervolgens kan de muur worden afgewerkt, bijvoorbeeld met sauswerk of spuitwerk.

Zelf muur stucen of laten doen?

Wanden stucen lijkt wellicht een simpele klus, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. De gestucte muren blijken niet glad genoeg of het stucwerk laat na een tijdje los. Wij raden je daarom altijd aan om de hulp in te schakelen van een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van je muren van een goede kwaliteit is.

Wil je toch echt zelf aan de slag? Lees dan meer over zelf stucen.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand; je komt namelijk alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn.

Beste stukadoor voor stucen muur

Wanden laten stucen en op zoek naar een vakkundige stukadoor? Vraag gratis en vrijblijvend stucwerk offertes aan via Slimster. Je komt in contact met maximaal 4 stukadoors die in jouw regio werken. Laat je adviseren over de mogelijkheden en vergelijk de stukadoors. Je beslist vervolgens zelf wie de beste deal heeft.

Direct 796 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal