0.02%
0.08%
0.2%
0,6%
2%
6%
12%
18%
20%
18%
12%
6%
2%
0,6%
0.2%
0.08%
0.02%
Minimale kosten
€ 9
Gemiddelde kosten
€ 85
Maximale kosten
€ 160
Gemiddelde prijs muur stucen per m2.

Wil je een muur stucen in je huidige woning of nieuwbouwwoning? Wanden stucen kan op verschillende manieren. Ontdek hier wat de kosten zijn om je muur te laten stucen door een stukadoor en wat de mogelijkheden zijn.

Wat kost muren stucen?

Gemiddelde prijzen muur stucen per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad stucwerk € 14
Granol € 15
Raapwerk € 18
Stucwerk Prijs per m2*
Leemstuc € 15
Japans sierpleister € 25
Terrastone € 55
Italiaans sierpleister € 75
Betonstuc € 100
Microbeton € 120
Tadelakt € 160

* Gemiddelde prijs muur stucen per m2, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

De kosten van een muur stucen worden bepaald door diverse factoren, zoals het soort stucwerk, de dikte van de stuclaag en het aantal vierkante meters dat je laat stucen. Daarnaast spelen ook de arbeidskosten van de stukadoor een belangrijke rol. Bekijk de gemiddelde prijzen om een muur te stucen. Liever de exacte prijs weten?

Muur stucen prijzen?
muur glad stucen
Meer inspiratie opdoen?

Waarom muur laten stucen?

Heb je een nieuwbouwwoning? Dan is het vaak nodig om de nieuwbouw muren te stucen om een nette wand te creëren. Ook in bestaande woningen is het soms nodig om oneffenheden of scheuren weg te laten werken. Nieuw stucwerk op de muren kan ook een kwestie van smaak zijn; je kan een wand veel verschillende uitstralingen meegeven:

Je kunt de muren stucen als eindafwerking, maar ook als basis. Laat een muur behangklaar stucen. Liever de muur schilderen als afwerking? Laat dan de wand sausklaar stucen.

Is mijn wand in slechte staat?

Wanneer je niet helemaal zeker weet of de muur nog in goede staat is, raden wij je aan om je te laten adviseren door een stukadoor. Deze expert kan bij jou thuis beoordelen wat er nodig is om jouw muur weer in perfecte staat te brengen. Dit kan gaan om een muur in je badkamer, keuken of een andere plek in huis.

calculator
Meer muren opknappen?
Zijn meerdere muren aan een opknapbeurt toe? Hoe meer m2 je laat stucen, hoe lager de prijs per m2 wordt. Het loont dus zeker om meer wanden te laten stucen op hetzelfde moment.

Prijsopbouw muren laten stucen

Materiaal
Arbeid
Voorrijkosten
Afval

Materiaalkosten stucen van muren

De prijs van muren stucen wordt voor een deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort stucwerk, maar ook om de dikte van de stuclaag én de kwaliteit. Is de muur niet vlak of oneffen? Dan kan het voorbehandelen van de muur nodig zijn door een dikke laag raapwerk aan te brengen.

Mogelijkheden muren stucen

De ene muur is de andere niet. Ga je een muur in de badkamer stucen, dan heb je ander stucwerk nodig dan voor een muur in de woonkamer. Buitenmuren stucen vraagt ook om bepaalde expertise.

  • Muur stucen badkamer
  • Muur stucen buiten
  • Muur stucen keuken
  • Muur stucen slaapkamer
  • Muur stucen toilet
  • Muur stucen woonkamer
Ook plafonds laten stucen?
badkamer muren stucen

Muur laten stucen door vakkundige stukadoor

Wanden stucen lijkt wellicht een simpele klus, maar in de praktijk valt dit vaak tegen. De gestucte muren blijken niet glad genoeg of het stucwerk laat na een tijdje los. Wij raden je daarom altijd aan om de hulp in te schakelen van een professionele stukadoor. Zo weet je zeker dat het eindresultaat van je muren van een goede kwaliteit is.

Vergelijken = besparen

Aangezien iedere stukadoor zijn eigen uurtarief hanteert, is het belangrijk om meerdere bedrijven te vergelijken. Spreek ook altijd een vaste prijs af. Zo weet je waar je voor betaalt en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand; je komt namelijk alleen in contact met stukadoors die in jouw regio werkzaam zijn.

Vakkundige stukadoor vinden voor muur stucen

Wil je niet te veel betalen voor het stucen van muren, maar wil je wel dat het stucwerk netjes en goed wordt aangebracht? Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met 4 regionale bedrijven. Je vergelijkt de vakmannen op prijs en kwaliteit en beslist zelf wie het beste bij jou en je wensen past.

Direct 714 stukadoors vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal