Javascript is disabled, features may not work
Beton cire prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 90 Gemiddelde kosten € 115 Maximale kosten € 140
Gemiddelde prijs per m2 voor beton cire aanbrengen (excl. starttarief)

Beton cire prijzen

Ben je op zoek naar een unieke betonlook afwerking van wanden, vloeren of andere oppervlaktes in huis? Beton cire is een decoratieve afwerking met betonlook. Het is erg populair in de badkamer en keuken, maar ook op andere plekken in huis. Wat kost beton cire en is het geschikt voor jouw woning?

Wat is Beton Cire?

Beton cire is een betonstuc op basis van cement en kunsthars, afkomstig uit Frankrijk. De letterlijke vertaling van béton ciré (Frans) is: gewaxt beton of gewreven beton. Dit cementgebonden sierpleister geeft ieder oppervlak een prachtige betonlook afwerking.

Beton cire bestaat uit cement en kunsthars (resin). Door de resin te mengen met het cementpoeder ontstaat een smeerbare pasta. Beton cire is van zichzelf niet waterdicht, maar kan worden afgewerkt met een waterdichte coating (impregneermiddel).

Dit gewreven beton heeft veel overeenkomsten met microcement en microbeton. Deze betonstuc soorten lijken op elkaar qua uitstraling en worden op soortgelijke manieren aangebracht. Maar er zijn ook verschillen:

 • Hardheid: beton cire is zachter dan microcement, microbeton is het hardst.
 • Toepassing: beton cire is niet geschikt buitenshuis, microcement en microbeton zijn dit wel.
 • Naadloos
 • Waterdicht (na coating)
 • Slijt- en stootvast
 • Hygiënisch
 • Diverse kleuren / effecten
 • Arbeidsintensief
 • Niet waterdicht van zichzelf
 • Droogtijd tussen lagen

Gemiddelde prijs beton cire per m2

Werkzaamheden stukadoor Prijs per m2*
Beton cire aanbrengen € 90 - 140

* Gemiddelde betoncire prijzen per m2. Inclusief btw en arbeidskosten.

De beton cire prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het aantal m2 dat je laat stucen. Ook de hardheid en dikte van het betonstuc is van invloed, net als de arbeidskosten van de stukadoor. Bekijk de gemiddelde beton cire prijzen voor een indicatie van de kosten. Liever de exacte prijs weten?

Prijsvoorbeelden betoncire

Beton cire muur prijs: € 90 - 110 per m2

Beton cire vloer prijs: € 110 - 140 per m2

Beton cire badkamer prijs: € 110 - 140 per m2

Let op: laat je slechts een klein oppervlak stucen? De meeste stukadoors rekenen dan met een starttarief.

beton cire prijs
Meer inspiratie opdoen?
Stucwerk voorbeelden

Toepassingen betoncire

Beton cire is toepasbaar op veel plekken in huis, kantoren of bedrijfspanden. Het is vooral bekend in de badkamer en keuken, maar op zoveel meer plekken mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Beton cire open haard
 • Beton cire tafel
 • Woonkamermuur van beton cire
beton cire badkamer
 • Beton cire badombouw
 • Beton cire douche
 • Beton cire badkamer muren
 • Beton cire wastafel

Beton cire is een populaire afwerking voor badkamers. Wil je een beton cire badkamer? Dan brengt de stukadoor een waterdichte coating aan, om beton cire waterafstotend te maken. Hierdoor kan je betoncire uitstekend toepassen in natte ruimtes.

betoncire keuken
 • Beton cire keukenblad
 • Beton cire keuken muur
 • Beton cire keuken achterwand

Ook in de keuken profiteer je van de voordelen van beton ciré: eenvoudig af te nemen en bestand tegen vocht. Om deze reden komt een beton ciré keuken achterwand steeds vaker voor. Of ga voor een beton ciré aanrechtblad. Dit keukenblad wordt afgewerkt met een speciale laag om krassen nog meer tegen te gaan en vuil eenvoudig te verwijderen.

Beton cire aanbrengen is een klus voor een vakspecialist. Om beton cire goed aan te brengen, is vakkennis en ervaring nodig. Zelf beton cire aanbrengen kan, maar is geen aanrader zonder ervaring met stucwerk. Wil je verzekerd zijn van een mooi eindresultaat? Schakel dan de hulp in van een stukadoor. Maar hoe werkt een stukadoor?

Stappen beton cire aanbrengen

 1. Voorbereiding & voorbehandeling
 2. Beton cire aanbrengen
 3. Beton cire afwerken

Voorbereiden & voorbehandelen

Heb je een stukadoor ingeschakeld en is beton cire mogelijk in jouw situatie? De stukadoor begint met voorbereidingen en voorbehandeling van de ondergrond. De werkzaamheden (en volgorde) verschillen per situatie, maar de meest voorkomende zijn:

 • Ondergrond vlak, schoon en vetvrij maken
 • Ondergrond schuren
 • Scheuren repareren
 • Voorbehandelen met primer / voorstrijk
 • Ondergrond uitvlakken

Beton cire aanbrengen

 1. Beton cire mengen (cement, kunsthars, kleur)
 2. Eerste laag aanbrengen
 3. Droogtijd
 4. Tweede laag aanbrengen
 5. Droogtijd
 6. ..

De beton cire lagen worden aangebracht met het 2-componenten product. Een nieuwe laag beton cire wordt pas aangebracht na voldoende droogtijd van de laatste laag. Er zijn minimaal 2 lagen nodig, maar het benodigde aantal lagen is afhankelijk van de situatie.

Beton cire afwerken

Beton cire heeft altijd een toplaag nodig, zo wordt het stucwerk slijtvast en waterdicht. Het afwerken van beton cire gebeurt na voldoende droogtijd:

 1. Beton cire schuren
 2. Beton cire impregneren
 3. Beton cire afwerken met 2-componenten coating

Beton cire aanbrengen duurt gemiddeld een aantal dagen, afhankelijk van de grootte van de klus en de situatie.

lightbulb
Beton ciré over tegels aanbrengen?
Het aanbrengen van betonstuc kan over bestaande tegels: dit stucwerk hecht op vrijwel iedere ondergrond. Raadpleeg wel een vakkundige stukadoor zodat je zeker weet dat je betonstuc over de tegels kunt laten aanbrengen.

Veelgestelde vragen over beton cire

Is beton cire waterdicht?

Beton cire is waterdicht door de afwerking, het is van zichzelf niet waterdicht. Door de beton cire te impregneren, wordt dit decoratieve stucwerk waterdicht gemaakt. Zoek je een waterdicht betonstuc van zichzelf? Cemcolori is een waterdicht betoncire of ga voor een Mortex afwerking.

Welke kleuren beton cire zijn er?

Er zijn ontzettend veel beton cire kleuren verkrijgbaar. Grijs beton cire is het meest bekend, aangezien beton cire grijs is van zichzelf. Hierdoor kan je uit veel grijstinten kiezen. Maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Vaak kan je kiezen uit een standaard kleurenkaart. Zit jouw gewenste kleur er niet bij? Je kunt ook een RAL of NCS beton cire kleur bestellen.

Kan ik zelf beton cire aanbrengen?

Ja, zelf beton cire kopen en aanbrengen is mogelijk. Maar voor een kwalitatief eindresultaat raden we dit niet aan, tenzij je ervaring hebt met (beton)stucen. Beton cire aanbrengen vraagt om vakkennis en ervaring. Bezuinigen op een stukadoor kan betekenen dat je niet blij bent met het resultaat en alsnog extra kosten moet maken. 

Hoe beton cire onderhouden?

Beton cire schoonmaken is niet ingewikkeld. Je kunt een beton cire vloer stofzuigen en dweilen (met een neutraal middel). Overig beton cire schoonmaken? Dat doe je ook simpel met een vochtige doek en wat mild schoonmaakmiddel. Verwijder vocht en vuil direct om krassen en vlekken te voorkomen. 

Het is ook nodig om na verloop van tijd een nieuwe coating aan te brengen. Hoe vaak dit is, verschilt per situatie. Een beton cire vloer of beton cire aanrechtblad is sneller aan een nieuwe coating toe, dan een beton cire muur. 

Kan beton cire scheuren?

Beton cire scheurt zelf niet uit zichzelf. Als er scheuren in de ondergrond ontstaan, kan beton cire ook scheuren. Laat beton cire aanbrengen door een vakkundige stukadoor, die weet hoe het risico op scheurvorming zo klein mogelijk blijft. Denk aan het voorbehandelen van de ondergrond, dilatatievoegen en het juiste opstookprotocol bij vloerverwarming. 

Zitten er scheuren in bestaande beton cire? Bij kleine scheurtjes kan je dit zelf doen, als je nog wat beton cire poeder hebt liggen. Laat grotere beschadigingen repareren door een stukadoor, deze kan ook kijken naar de oorzaak van de scheuren.

Welke ondergrond geschikt voor beton cire?

Beton cire aanbrengen kan op veel verschillende ondergronden, maar de ondergrond moet wel aan bepaalde voorwaarden voldoen:

 • Vlakke, egale ondergrond
 • Ondergrond werkt niet (betoncire op hout kan niet)
 • Ondergrond is vrij van scheuren

Daarnaast is het belangrijk dat de ondergrond overal dezelfde zuiging heeft. Ga je bijvoorbeeld voor beton cire over tegels of gipsplaten? Dan is een voorbehandeling nodig om te zorgen dat de voegen/naden niet zichtbaar blijven.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Beste beton cire stukadoor vinden

Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met maximaal 4 vakkundige stukadoors. Door deze bedrijven te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit, vind je eenvoudig de beste deal.

Direct 796 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal