Javascript is disabled, features may not work
Mortex prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 100 Gemiddelde kosten € 120 Maximale kosten € 140
Gemiddelde prijs per m2 voor mortex stucen (excl. starttarief)

Mortex prijzen

Mortex is een waterdichte decoratieve pleister en op veel plekken toepasbaar: op muren en plafonds, vloeren en trappen, in de badkamer en buiten. Laat het aanbrengen door een vakkundige stukadoor en geniet van een mooie, unieke uitstraling.

Mortex is een decoratieve afwerking op basis van natuurlijke kalk en cement. Deze mortel van kalk en cement lijkt erg op beton cire en tadelakt, maar is al waterdicht van zichzelf (zonder coating).

Daarnaast is Mortex geschikt binnenshuis en buiten. Je kunt vloeren, wanden, trappen, badkamers, meubilair en zelfs zwembaden of vijvers afwerken met dit decoratieve stucwerk.

Wat is Beal Mortex?

Het product Mortex is afkomstig van de fabrikant Beal. Om deze reden wordt er ook vaak gesproken van Beal Mortex. Een ander product van Beal is Bealstone: een terrazzo afwerking met de uitstraling van natuursteen.

 • 100% waterdicht zonder coating
 • Op vrijwel iedere stabiele ondergrond mogelijk
 • Enkele millimeters dik
 • Naadloos & schimmelwerend
 • Slijtvast
 • Werkt scheuroverbruggend
 • Binnen en buiten
 • Niet goedkoop
 • Arbeidsintensief
Werkzaamheden stukadoor
Prijs per m2*
Mortex aanbrengen € 100 - 140

* Gemiddelde prijs Mortex, incl. btw en arbeidskosten.

Wat is de gemiddelde Mortex prijs? Mortex aanbrengen kost ongeveer € 100 - 140 per m2. Zijn er wel extra werkzaamheden nodig of heb je specifieke wensen, dan kan de prijs nog verder oplopen. De Mortex prijs kan ook oplopen afhankelijk van het eindproduct (binnen/buiten, wel of niet in natte ruimte).

Is Mortex duur? Dit is afhankelijk van waarmee je de Mortex vergelijkt. Een Mortex vloer is bijvoorbeeld duurder dan een gietvloer, maar een Mortex afwerking is wel goedkoper dan tadelakt.

Mortex zit ongeveer in dezelfde prijsklasse als microcement of beton cire. Bij de andere soorten betonstuc zijn vaak wel extra werkzaamheden nodig, zoals de ondergrond voorbereiden, sloopwerk of een waterdichte coating aanbrengen. Bij Mortex zijn minder vaak extra werkzaamheden (en extra kosten) nodig.

Let op: laat je slechts een klein oppervlak stucen? De meeste stukadoors rekenen dan met een starttarief.

Stukadoor offertes aanvragen en vergelijken

Mortex badkamer
Mortex vloer
Mortex keukenblad
Mortex badkamers
Toon alle afbeeldingen

Toepassingen Mortex

Mortex is zowel binnen als buiten op vele manieren toe te passen. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Mortex wanden en plafonds
 • Mortex vloeren en trappen
 • Mortex badkamer: douche, wasbak of badombouw
 • Mortex keuken: aanrechtblad of achterwand
 • Mortex tafel of ander meubilair
 • Mortex zwembaden of vijvers
Mortex aanbrengen

Wil je een deel van jouw woning laten afwerken met Mortex? Mortex aanbrengen vraagt om technische kennis en ervaring. Schakel daarom de hulp in van een ervaren stukadoor.

Een stukadoor loopt meestal de volgende stappen door met het Mortex stucen:

 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Technische Mortex laag / lagen
 3. Decoratieve Mortex laag / lagen
 4. Coating aanbrengen tegen vuil en zeepresten

Een oppervlak afwerken met Mortex is arbeidsintensief, het aanbrengen van Mortex gebeurt namelijk handmatig. De vloer, wand of andere ondergrond wordt laag voor laag van Mortex voorzien.

lightbulb
Ingrediënten Beal Mortex
Mortex bestaat uit 3 onderdelen: Mortex korrels in verschillende diktes (grof tot fijn), mengvloeistof (hars) en kleurenpigment. Met de keuze voor korrel, aanbrengtechniek en kleur kan iedere uitstraling gemaakt worden.
Wat is beste ondergrond voor Mortex?

Wat is de beste ondergrond voor Beal Mortex? Mortex heeft een goede hechting op vrijwel alle stabiele ondergronden. Denk hierbij aan tegels, cementdekvloeren of anhydriet vloeren, metselwerk en mdf. Het is dus niet altijd nodig om de bestaande wand- of vloerafwerking te verwijderen. Laat je adviseren door een vakkundige specialist over jouw situatie.  

Hoe Mortex onderhouden?

Mortex heeft een prachtige uitstraling, maar vraagt wel om het nodige onderhoud. Je kunt Mortex vergelijken met natuursteen qua onderhoud. Wekelijks stofzuigen en reinigen met water en mild reinigingsmiddel is doorgaans voldoende. Gebruik geen hardnekkige, agressieve producten. 

Mortex is van zichzelf waterdicht, maar toch wordt er vaak een beschermende toplaag aangebracht (waxen of ‘zepen’). Deze toplaag beschermt de Mortex tegen vuil en zeepresten en heeft verder geen waterafstotende werking. Dankzij deze toplaag kan je vuil en vlekken eenvoudig verwijderen.

Vraag om advies bij de stukadoor die de Mortex afwerking aanbrengt. Deze specialist kan je vertellen wat de beste manier is om Mortex schoon te maken en onderhouden. Zo geniet je langdurig van deze decoratieve afwerking.

Kan ik Mortex zelf aanbrengen?

Zelf Mortex aanbrengen is niet eenvoudig. De prachtige uitstraling van Beal Mortex vraagt om de juiste vakkennis en ervaring. Beal Mortex kopen en zelf aanbrengen is mogelijk, maar raden we niet aan als je geen ervaring hebt met dit product. Schakel de hulp in van een vakkundige specialist, zodat je verzekerd bent van een prachtig resultaat.

Welke Beal Mortex kleuren zijn er?

In welke kleuren is Beal Mortex verkrijgbaar? Er is een standaard Mortex kleurenkaart, maar daarnaast kan je ook iedere gewenste kleur maken op basis van (RAL-)kleurcodes.

Is Mortex waterdicht?

Mortex is al waterdicht bij een laag van 1 mm. Er is geen extra toplaag nodig om Mortex waterdicht te maken. Dit is bij betoncire, tadelakt en microcement wel nodig. Om de afwerking te beschermen tegen vuil en zeepresten is wel een beschermende toplaag nodig, maar dit is geen impregneermiddel.

calculator
Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten van de vakman in de hand.

Beste Mortex stukadoor vinden

Wil je jouw woning laten afwerken met Mortex en zoek je een vakkundige stukadoor? Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan via Slimster. Je komt in contact met vakspecialisten die in jouw regio actief zijn en bij jouw wensen aansluiten. Vergelijk de specialisten, laat je adviseren en kies wie de beste deal heeft.

Direct 796 Mortex specialisten vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal