Wat kost een gietvloer?
Vergelijk beste vloer deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 60 Gemiddelde kosten € 95 Maximale kosten € 130
* Gemiddelde pu gietvloer prijs per m2.

Wat kost een gietvloer?

Ben je op zoek naar een prachtige, onderhoudsarme vloer met veel karakter? Gietvloeren hebben veel voordelen en gaan lang mee.

 • Naadloos
 • Geschikt voor vloerverwarming
 • Geschikt voor nieuwbouw & renovatie
 • Makkelijk in onderhoud
 • Lange levensduur (50-60 jaar)

Nadelen gietvloeren

 • Geen goedkope vloer
 • Niet waterdicht van zichzelf
Soort gietvloer
Prijs*
Pu gietvloer € 60 - 130
Epoxy gietvloer € 50 - 110 Gratis offertes

*Gemiddelde prijs gietvloer per m2, inclusief btw.

Factoren van gietvloer prijs

 • Staat huidige vloer
 • Oppervlak: hoe meer m2, hoe lager m2 prijs
 • Afwerking
 • Uurtarief vakman

Woonbeton of een mortex vloer worden ook vaak gietvloeren genoemd, maar kunststof gietvloeren zijn de 'echte' vloeren die gegoten worden. Kies je voor een kunststof gietvloer, dan wordt er in woningen vrijwel altijd een polyurethaan gietvloer geplaatst. Gietvloeren in de garage of in industriële ruimtes worden gemaakt van epoxy. Bekijk een indicatie van de gietvloeren prijs per m2.

Vind vakman voor gietvloer
Vergelijk offertes
gietvloer prijs m2
Meer vloeren bekijken?
Vloeren voorbeelden

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is een vloer die letterlijk gegoten wordt op de dragende vloer of ondervloer. Gietvloeren bestaan uit diverse lagen kunsthars, die uitharden voordat de nieuwe laag wordt aangebracht. Zo ontstaat er een naadloze en sterke vloer.

Prijsopbouw gietvloer

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Soorten kunststof gietvloeren

Kenmerken
Pu-vloer
Epoxy vloer
Geluiddempend + +/-
Vloerverwarming mogelijk + -
Voelt warm/zacht aan + -
Geschikt voor woningen + +/-
Geschikt voor garage - +
Gratis offertes Gratis offertes
calculator
Meer m2 = lagere m2 prijs
De vierkante meter prijs van gietvloeren daalt bij een groter oppervlak. Deze grens ligt vaak rond de 50m2: een gietvloer van 51m2 kan hierdoor goedkoper zijn dan een vloer van 49m2.

Gietvloer afwerken

 • Gladde of matte afwerking
 • Diverse kleuren mogelijk
 • Plaatsen van plinten
 • Waterdichte toplaag mogelijk
 • Antisliplaag

Goede ondervloer = mooi resultaat

Een oneffen ondervloer leidt tot een oneffen gietvloer, waardoor de uitstraling tegenvalt en de levensduur korter is. Laat je goed informeren over de beste voorbereiding voor jouw gietvloer, zoals de wapening van de ondervloer of het plaatsen van een cementdekvloer. Zo ben je verzekerd van een stabiele ondervloer en gaat je gietvloer lang mee.

Een pu gietvloer is krasgevoelig. Leg viltjes onder meubels, loop niet op hakken en plaats goede deurmatten. Zie je toch krassen? Vaak zie je dan het vuil in krasjes en niet de krasjes zelf. Krassen vallen al minder op als je de vloer goed reinigt.

Gietvloer reinigen

Zorg dat zand en ander vuil geen kans krijgt om krassen te maken. Houd de vloer zandvrij door regelmatig te vegen. Wekelijks dweilen met een microvezeldoek met zeepvrij schoonmaakmiddel is voldoende voor een mooie en schone vloer.

gietvloer badkamer

Gietvloer in nieuwbouwwoning

Ben je op zoek naar een vloer voor je nieuwbouwwoning? Een kunststof gietvloer is scheuroverbruggend, waardoor deze ook geschikt is op ondervloeren die nog werken.

Een gietvloer is een mooie optie voor een woonkamer, keuken of andere ruimte in huis. Maar wist je dat kunststof gietvloeren en badkamers ook goed samengaan? Om een pu vloer waterdicht te maken is wel een nabehandeling van de gietvloer nodig.

Ga je niet voor een cementgebonden gietvloer, maar wil je wel de uitstraling van beton? Betonlook gietvloeren van kunststof zijn erg populair. Deze gietvloeren hebben de uitstraling van beton of beton ciré, maar zijn gemaakt van polyurethaan.

Gietvloer laten plaatsen?
Vind beste vakman
lightbulb
Vlokkenvloer: gietvloer met flakes
Een epoxy gietvloer kan gemengd worden met flakes, ook wel vlokken of chips genoemd. Deze vlokken zijn beschikbaar in diverse kleuren en groottes. Een vlokkenvloer is vooral populair in industriële ruimtes, garages of natte ruimtes.

Een gietvloer leggen is een arbeidsintensieve klus, waar zelfs een vakman vele uren werk aan heeft. Hierdoor speelt het uurtarief van de vakman een belangrijke rol bij de arbeidskosten. Maar ook de werkzaamheden zijn van invloed. Moet de vakman eerst de ondergrond egaliseren? Zijn er meerdere toplagen nodig? De arbeidsuren worden bepaald door de werkzaamheden die een vakman moet uitvoeren.

Uurtarief vakman

Elke vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Wij raden daarom altijd aan om meerdere vakmannen te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit. Vergelijk de offertes en kijk goed wat er allemaal bij de prijzen zit inbegrepen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

gietvloer leggen

Stappen gietvloer aanbrengen

 1. Ondervloer voorbereiden
 2. Primerlaag voor hechting
 3. Egalisatielaag/schraplaag
 4. Polyurethaan gieten
 5. Toplaag aanbrengen

Na iedere laag is er een droogtijd vereist. De droogtijd van gietvloeren varieert, afhankelijk van het soort gietvloer en de toplaag. Wil je weten met welke droogtijd jij rekening moet houden? Laat je dan adviseren door een ervaren vakman na het aanvragen van gietvloer offertes.

lightbulb
Ook vloerverwarming leggen?
Wil je vloerverwarming maar ligt dit nog niet in je woning? Vloerverwarming infrezen is dan een optie. Moet je ook een dekvloer plaatsen, dan kan de vloerverwarming hierin worden gelegd.
gietvloer kosten

Waarom vakman via Slimster?

 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Snelle en secure plaatsing
 • Garantie op materiaal en plaatsing
 • Verzekerd van kwaliteit
 • Ervaren, betrouwbare vakmannen
 • Vakmannen uit jouw regio
calculator
Bespaar op voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de voorrijkosten in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe gietvloer

Op zoek naar een betrouwbare vakman die je nieuwe gietvloer kan aanbrengen? We raden je aan om altijd meerdere bedrijven te vergelijken voordat je met iemand in zee gaat. Vraag gratis en vrijblijvend gietvloer offertes aan bij Slimster en vergelijk diverse vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken, vind je de deal die het beste bij je past

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal