Wat kost een cementdekvloer?

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 18
Gemiddelde kosten € 38
Maximale kosten € 58
Gemiddelde cementdekvloer prijs per m2.

Ben je je woning aan het renoveren of laat je alleen een nieuwe vloer plaatsen? Het is belangrijk om een stabiele en vlakke ondergrond te creëren voor je nieuwe vloer. Vaak wordt voor de ondergrond gekozen voor een cementdekvloer.

Voordelen cementdekvloer

 • Vloer egaliseren
 • Vloerverwarming mogelijk
 • Vloerisolatie mogelijk
 • Waterbestendig
 • Ideaal voor aanbrengen hoogteverschillen

Nadelen cementdekvloer

 • Gevoelig voor krimpscheuren
 • Geldt als ondervloer

Cementdekvloer prijs per m2

Soort dekvloer Prijs*
Cementdekvloer € 18 - 58

* Gemiddelde prijs cementdekvloer per m2, incl. btw en leggen. Exclusief vloerbekleding.

Een cementdekvloer, ook wel chape genoemd, heeft als doel een vloer egaliseren. Maar wat kost dit? De cementdekvloer kosten worden onder meer bepaald door de dikte van de vloer, de afwerking en de opbouw van de vloer. Hierbovenop komen vervolgens nog de kosten van de vloer die op de ondervloer komt.

Ervaren vakman vinden
Vergelijk offertes

Wat is een cementdekvloer?

cementdekvloer

Een cementdekvloer of chape vloer zorgt voor een egale en stabiele ondergrond van vloeren. Deze dekvloer ligt tussen de dragende vloer en vloerbedekking in. Door zand, cement en water te mengen ontstaat er een snelhardende pasta, die op de dragende vloer wordt aangebracht. Deze cementgebonden ondervloer heeft als doel het egaliseren van de bestaande vloer of het wegwerken van leidingen en vloerverwarming.

Prijsopbouw cementdekvloer

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met cementdekvloer

Je wilt een nieuwe vloer laten leggen, maar moet voor het beste resultaat eerst de vloer egaliseren. Wat zijn dan je mogelijkheden? De dikte en afwerking van de cementdekvloer is afhankelijk van de vloer die erbovenop komt.

Dikte

De minimale dikte van een cementdekvloer is afhankelijk van enkele factoren.

 • Laat je vloerverwarming plaatsen in deze ondervloer?
 • Krijg je een zwevende cementdekvloer?
 • Wat voor vloer plaats je op de cementdekvloer?

Een ervaren vakman bepaalt aan de hand van deze vragen de dikte van de cementdekvloer.

Cementdekvloer afwerken

De afwerking wordt bepaald aan de hand van het soort vloer dat je op de ondergrond legt. Voor sommige vloeren is een wat ruwere ondergrond noodzakelijk, bijvoorbeeld bij vloertegels. De vakman zal de cementdekvloer opruwen voor een goede hechting van de vloer aan de ondergrond.

Isolatie of vloerverwarming

Naast de dikte en afwerking van de dekvloer, is ook de opbouw van de vloer van belang. Wil je extra isolatie toevoegen of ook vloerverwarming infrezen in de cementdekvloer? Als je een cementdekvloer op isolatie laat plaatsen, wordt er ook wel gesproken over een zwevende dekvloer.

Deze keuzes hoef je niet zelfstandig te maken, hier kan een ervaren vakman je bij helpen zodat je goed geïnformeerd wordt over de mogelijkheden.

Met cementdekvloeren kan je uitstekend een kleine afloop maken, voor douchecabines of in badkamers.

Soorten vloeren op cementdekvloer

Cementdekvloer laten aanbrengen door vakman

Een cementdekvloer leggen is vakwerk en vraagt om precisie en voorkennis. Een dekvloer kan op verschillende manieren worden aangebracht en een vakman weet precies wat de beste optie is in jouw woning. Laat de dekvloer aanbrengen door een ervaren vakman, die verstand van zaken heeft. Deze vakman kan namelijk ook al je vragen beantwoorden en je adviseren over de mogelijkheden.

De arbeidskosten van een dekvloer of ondervloer bepalen de totaalprijs voor het grootste deel. Wil je besparen op de dekvloer, maar wel verzekerd zijn van kwaliteit? Vergelijk dan verschillende offertes voor je met een bedrijf in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt, maar profiteer je wel van de voordelen die een vakman met zich meebrengt:

 • Vrijblijvend advies ontvangen
 • Correcte plaatsing van de dekvloer
 • Garantie op materiaal én arbeid
Bespaar op reis- en afvoerkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die actief zijn in jouw regio. Zo betaal je nooit te veel voorrijkosten. Nog meer besparen? Voer dan zelf het bouwafval af.

Beste deal vinden voor nieuwe cementdekvloer

Cementdekvloer

Wil je de juiste ondervloer aanbrengen voor je nieuwe vloer? Laat dan een cementdekvloer plaatsen door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk. Vraag gratis en vrijblijvend vloeren offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Je vergelijkt deze bedrijven en beslist zelf wat de beste deal is.

Direct 449 vloeren specialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis vloeren offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een cementdekvloer?