• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 179.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
Keramische vloertegels

Keramische tegelvloer prijzen

Vind beste deal
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 35,- Maximale kosten € 120,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 78,-
Gemiddelde prijs plavuizen per m2.

Wil je graag tegels op je vloer, maar niet te veel betalen? Ga dan voor een keramische tegelvloer. Deze duurzame en sterke tegels, ook wel plavuizen genoemd, zijn beschikbaar in allerlei soorten, maten en looks.

Voordelen keramische tegels

 • Duurzaam
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Waterbestendig
 • Goedkoper dan natuursteen
 • Goed met vloerverwarming combineren

Nadelen keramische tegels

 • Krassen zijn sneller zichtbaar
 • Kunnen koud aanvoelen
Wat zijn keramische tegels? Keramische tegels, of plavuizen, worden gemaakt van aarde. Deze aarde wordt op minimaal 1000 graden gebakken, waardoor de tegels extra sterk zijn en lang meegaan.

Wat kosten keramische vloertegels?

Soort vloertegel
Prijs*
Keramische vloertegels € 35 - 120

* Gemiddelde prijs keramische vloertegel per m2 inclusief leggen en btw.

Wat kosten plavuizen? Plavuizen of keramische vloertegels kunnen flink in prijs variëren. Zo spelen het soort plavuizen een rol, maar ook de tegelzetter is van invloed op de prijs: keramische tegels leggen is tenslotte niet eenvoudig. Benieuwd naar de exacte keramische vloertegels prijzen?

Ervaren tegelzetters vergelijken
keramische vloertegels
Meer vloeren bekijken?

Prijsopbouw keramische vloertegels

Mogelijkheden met keramische tegels

Het grootste deel van de tegelvloer prijs wordt door het materiaal bepaald. Het gaat hier om de soort plavuizen, maar ook om het formaat en de kwaliteit van de tegels en de afwerking van de tegelvloer.

Soorten plavuizen
Prijs
Cementtegels €€€
Terracotta tegels €€
Grestegels €€
Faience tegels

Kwaliteit keramische tegels

Keramiek tegels zijn beschikbaar in verschillende kwaliteitsklassen. De tegels in de hoogste kwaliteitsklasse hebben geen afwijkingen en dit zie je terug in de prijs. Je kunt ook vloertegels kiezen met een lichte afwijking in formaat, kleur of vlakheid. Deze tegels zijn vaak met enige korting te koop. Maakt een lichte afwijking niet uit of vind je dit juist mooier qua uitstraling? Dan bespaart je al eenvoudig op de kosten.

Slijtage van plavuizen

Niet iedere keramische tegel is geschikt voor alle ruimtes. De PEI-waarde geeft aan hoe snel een tegel slijt. Waar de PEI-waarde 1 tegels alleen op de wand geschikt zijn, kunnen de tegels met PEI-waarde 2 tot en met 5 ook op de vloer gebruikt worden. In huis worden meestal gebruikt:

 • PEI-waarde 2: ruimtes waar je weinig met schoenen loopt
 • PEI-waarde 3: voor middelmatig gebruik met schoenen aan
 • PEI-waarde 4: voor ruimtes waarin veel gelopen wordt

PEI-waarde 5: dit geldt vooral voor ruimtes met industriële doeleinden of garages

Afmetingen plavuizen

Wil je grote plavuizen, bijvoorbeeld van 100x100 cm? Of juiste kleine vloertegels? Je kunt ook verschillende formaten keramische tegels gebruiken voor een unieke uitstraling. Gebruik rechthoekige en vierkante tegels door elkaar voor een speels effect.

Plavuizen met tegelplinten

Laat ook tegelplinten plaatsen om de keramische tegelvloer helemaal af te werken. Tegelplinten zijn smalle randen die tegen de onderkant van de wand worden geplaatst.

Liever tegels van natuursteen?

Uitstraling keramische vloertegels

Wat wil je uitstralen met je plavuizen op de vloer? Je hebt verschillende opties, zoals:

 • Keramische tegels houtlook / met houtstructuur
 • Keramische tegels natuursteen look, zoals graniet, hardsteen of marmer
 • Keramische tegels betonlook

Welke plavuizen moet ik kiezen?

Welke keramische vloertegel past het beste bij jouw woning en wensen? De ervaren tegelzetters in het Slimster-netwerk kunnen je precies vertellen welke tegel het beste is voor jou. Zoek je bijvoorbeeld tegels voor je badkamer? Of wil je jouw tegelvloer van binnen naar buiten doortrekken? Voor iedere wens is er een keramische tegel beschikbaar.

Keramische tegelvloer onderhouden

Meestal vergen keramische vloertegels weinig onderhoud. Door de hoge temperatuur waarop de tegels worden gebakken, kan er geen vuil in de tegels komen. Onthoud wel dat er bij terracotta tegels of cementtegels wel enig onderhoud nodig is.

Keramische vloertegels reinigen Wekelijks vegen en dweilen met een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende voor een mooie en schone vloer. Pas op met zuren en oliehoudende middelen om de vloer niet te beschadigen.
plavuizen leggen

Plavuizen leggen door ervaren vakman

Bij het leggen van plavuizen is vakkundigheid en ervaring vereist, vooral als je wat grotere tegels laat leggen. Door het gewicht zijn de vloertegels lastig egaal en goed te leggen. Een ervaren vakman weet wat hij doet en kan je ook nog eens garantie bieden op het materiaal en de plaatsing. Andere voordelen van een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk:

 • Gratis offertes vergelijken
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Garantie op materiaal en montage
 • Snelle en correcte plaatsing
 • Opruimen bouwafval
Bespaar op reis- en afvoerkosten Je komt bij Slimster enkel in contact met regionale tegelzetters, zodat je nooit te veel reiskosten betaalt. Nog meer besparen? Ruim dan zelf het bouwafval op. De vakman hoeft hier dan geen extra kosten voor in rekening te brengen.

Plavuizen laten leggen door ervaren vakman

Wil je plavuizen in je woonkamer, badkamer of hal? Of misschien wel in een andere ruimte in huis? Vraag dan gratis tegelzetter offertes aan bij Slimster en kom in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio. Deze bedrijven kunnen je adviseren over alle mogelijkheden, waarna je de verschillende prijsoffertes vergelijkt. Zo vind je eenvoudig de beste deal.

Direct ervaren tegelzetters vergelijken

Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal