• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Betonvloeren

  Wat kost woonbeton?

  Vind beste deal
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 50,- Maximale kosten € 120,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 85,-
  Gemiddelde woonbeton prijs per m2.

  Ben je op zoek naar een prachtige, strakke vloer in huis die weinig onderhoud vergt? Een cementgebonden gietvloer, ook wel woonbeton genoemd, is dan een goede oplossing voor een robuuste vloer met veel karakter.

  Voordelen woonbeton

  • Duurzaam
  • Naadloos en onderhoudsvrij
  • Slijt- en stootvast
  • Brandvertragend
  • Hygiënisch

  Nadelen woonbeton

  • Prijzige vloer
  • Kan scheuren
  • Pas waterdicht na toplaag

  Wat kost een cementgebonden vloer per m2?

  Soort vloer
  Prijs*
  Betonvloer € 50 - 120

  *Gemiddelde betonvloer prijs per m2, incl, btw.

  • Staat huidige vloer
  • Oppervlak: hoe meer m2, hoe lager de m2 prijs
  • Dikte cementgebonden vloer

  • Afwerking
  • Uurtarief vakman

  Woonbeton wordt vaak een cementgebonden gietvloer genoemd, al is het in feite niet écht een gietvloer. Hoewel woonbeton op een kunststof gietvloer lijkt, zijn er ook verschillen. Ontdek het verschil tussen cementgebonden vloeren en gietvloeren.

  De prijzen van een woonbeton vloer zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals je hierboven ziet. Hierdoor kan de woonbeton prijs per m2 flink variëren. Benieuwd wat jouw nieuwe cementgebonden gietvloer kost?

  Ervaren vakman vinden

  Wat is woonbeton?

  woonbeton vloer

  Woonbeton is een cementgebonden vloer van enkele millimeters tot een paar centimeter dikte. De vloer bestaat uit natuurlijk materiaal en wordt gegoten op een vlakke en stabiele ondervloer. Deze betonvloer geeft een echte betonlook aan de ruimte.

  Wat is een mortex vloer?

  mortex vloer

  Een mortex vloer is een cementgebonden vloer op basis van kalk. Deze vloer is na aanbrengen direct 100% waterdicht. Een toplaag zorgt voor het afstoten van vuil en vlekken. Mortex vloeren zijn net zo hard als natuursteen en zijn ideaal in combinatie met vloerverwarming. Door de hardheid zijn krassen wel sneller zichtbaar en is de vloer wellicht niet geschikt met kleine kinderen in huis.

  Soorten cementgebonden vloeren

  Kenmerken
  Woonbeton
  Mortex vloer
  Basis Cement Cement + kalk
  Vloerverwarming Ja Ja
  Waterdicht Toplaag nodig Ja
  Scheurvorming Mogelijk Nee
  Onderhoud Normaal Jaarlijks behandelen
  Gratis offertes

  Prijsopbouw woonbeton vloer

  Mogelijkheden met cementgebonden vloeren

  De kosten van een woonbeton worden voor een groot deel bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de dikte van de betonlaag, maar ook om de afwerking en de ondervloer.

  Dikte woonbeton vloer

  Een cementgebonden gietvloer heeft doorgaans een dikte van enkele millimeters, in tegenstelling tot een gevlinderde betonvloer van enkele centimeters dikte. Deze dikkere betonvloer wordt gestort en is populair bij nieuwbouwwoningen en grondige renovaties met een groot oppervlak. Het dunnere woonbeton is ideaal om over bestaande vloeren te plaatsen, of wanneer je opbouwhoogte beperkt is.

  Meer m2 = lagere m2 prijs De vierkante meter prijs van gietvloeren daalt bij een groter oppervlak. Deze grens ligt vaak rond de 50m2: een gietvloer van 51m2 kan hierdoor goedkoper zijn dan een vloer van 49m2.

  Cementgebonden gietvloer afwerken

  • Gladde of matte afwerking
  • Diverse kleuren mogelijk
  • Plaatsen van plinten

  • Waterdichte toplaag mogelijk
  • Antisliplaag mogelijk

  Juiste ondervloer kiezen

  Een vlakke, stabiele ondervloer (bv. een cementdekvloer) vermindert de kans op scheuren in de betonvloer en verbetert de uitstraling. Door je goed te laten informeren over de opties van een ondervloer kan je genieten van een mooie, scheurvrije betonvloer.

  Woonbeton vloer onderhouden

  Een betonvloer onderhouden is in feite eenvoudig, mits er een goede beschermlaag over de vloer is aangebracht. Stofzuigen met een zachte borstel en vervolgens dweilen met koud water is voldoende voor een mooi resultaat. Heet water kan voor strepen zorgen en wordt dus afgeraden.

  Tip: voorkom onnodig vuil in huis en leg goede deurmatten neer, en doe je schoenen uit bij binnenkomst.

  Woonbeton in huis

  Een cementgebonden vloer is op verschillende plekken in huis toepasbaar. Ga voor een goede eerste indruk en plaats woonbeton in de hal. Of ga voor een betonvloer in de keuken of woonkamer. Wil je een prachtige blikvanger maken van je trap? Laat dan je trap met woonbeton afwerken.

  Woonbeton in badkamer

  Woonbeton is ideaal voor verschillende ruimtes in huis. Wat dacht je van woonbeton in de badkamer of op het toilet. Wil je een 100% waterdichte vloer, ga dan voor een mortex vloer. Deze mortex vloer is al waterdicht van zichzelf en hierdoor ook te plaatsen in de douche.

  Woonbeton laten aanbrengen?
  Gewenste uitstraling creëren Woonbeton is beschikbaar in vele grijstinten en aarde tinten, maar je kunt ook vele andere kleuren kiezen. Wil je daarnaast een matte of glanzende afwerking? Strak beton of juist gewreven beton ciré? Ook dat beslis je zelf.

  Woonbeton vloer laten leggen door vakman

  betonvloer leggen

  Een betonvloer storten is geen eenvoudige klus en bepaalt hierdoor ook een groot deel van het totaalbedrag. Om scheuren te voorkomen is het belangrijk om de vloer door een ervaren vakman te laten aanbrengen en afwerken. Een vakman met jarenlange ervaring weet precies wat er nodig is om deze dunne betonvloer te plaatsen.

  1. Egaliseren ondervloer: hoe gladder de ondervloer, hoe minder oneffenheden de betonvloer heeft.
  2. Twee primerlagen aanbrengen: zo kan de vloer aan de ondervloer hechten.
  3. Woonbeton aanbrengen en uitvlakken.
  4. Woonbeton polijsten.
  5. Woonbeton afwerken met toplaag.

  Welke beschermende lagen kunnen er worden aangebracht op een woonbeton vloer?

  Soort
  Waterdicht
  Onderhoud
  Look
  Betonvloer sealen Waterdicht Eenvoudig Kan spiegelen
  Betonvloer impregneren Vloeistofdicht Regelmatig Blijft hetzelfde
  Betonvloer met lijnolie/natuurwas Nee Regelmatig Extra glans

  Daarnaast kan er steenolie worden aangebracht om de kleuren beter tot hun recht te laten komen. Als laatste wordt er een laag topcoating aangebracht, voor een slijtvaste vloer.

  Uurtarief vakman

  Het aanbrengen van een cementgebonden vloer is arbeidsintensief, waardoor het uurtarief van de vakman een grote rol speelt op de totaalprijs. Wij raden je altijd aan om meerdere vakmannen te vergelijken op prijs-kwaliteit, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt én weet wat er bij de prijs zit inbegrepen.

  Bespaar op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Nog slimmer besparen? Voer dan ook zelf het bouwafval af.

  Geniet jarenlang van je nieuwe woonbeton vloer

  Wil je ook een vloer laten leggen die decennia meegaat en ben je op zoek naar een ervaren vakman? Vraag dan gratis vloeren offertes aan bij Slimster voor je nieuwe woonbeton vloer. Zo kom je in contact met bedrijven die actief zijn in jouw regio en vergelijk je verschillende prijsopgaven. Door slim te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

  Direct 121 vloer-specialisten vergelijken

  Vloerenfabriek.nl
  Het Vloeren Magazijn
  Kossen Woninginrichting
  Vloeren Galerie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal