• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 101.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie

Wat kost een nieuwe vloer?

Minimale kosten € 15,- Maximale kosten € 175,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 95,-
Gemiddelde prijs vloer leggen, afhankelijk van materiaal en legkosten

Wil je een nieuwe vloer in je woning of zoek je een vloer voor je nieuwbouwhuis? En weet je nog niet goed welke vloer het beste bij jouw wensen aansluit? Je hebt de keuze uit veel verschillende vloeren, met ieder hun eigen kenmerken en prijskaartje.

Hoeveel kost een vloer inclusief leggen per m2?

Soort vloer
Prijs per m2
Laminaat vloer € 15 - 50
Pvc vloer € 28 - 100
Tapijt € 35 - 170*
Keramische tegelvloer € 35 - 120
Natuursteen tegelvloer € 35 - 150

*Prijs tapijt per meter (bij 4 meter breed).

Soort vloer
Prijs per m2
Parket € 50 - 150
Grindvloer € 30 - 175
Gietvloer € 60 - 130
Betonvloer € 50 - 200
Granieten vloer € 120 - 280

De vloeren prijzen kunnen flink variëren. Zo zijn de kosten afhankelijk van het soort vloer dat je laat plaatsen, maar ook het vloeroppervlak en het leggen van de vloer is van invloed op de prijs. Binnen iedere vloer soort zijn er ook verschillende prijsklassen. Heb je een bepaalde vloer op het oog en ben je benieuwd naar de kosten? Vraag gratis vloeren-offertes aan via Slimster.

Ervaren vakman vinden
Meer inspiratie opdoen?
Vloeren vergelijken Zie in één oogopslag welke vloer het beste past bij jouw wensen.
Soort vloer
Onderhoudsarm
Stootvast
Reparatie
Laminaat ++ + -
Pvc vloer ++ - +
Tapijt +/- + +
Keramische tegels ++ + +/-
Natuursteen tegels + +/- +/-
Parket +/- + +
Grindvloer +/- + +/-
Gietvloer ++ + +/-
Betonvloer ++ ++ +/-
Granieten vloer ++ ++ -

Prijsopbouw vloeren

Materiaalkosten vloeren

Hoeveel kost een vloer wat betreft het materiaal? De materiaalkosten van een vloer worden bepaald door:

  • Het materiaal van de vloer
  • De kwaliteit van de vloer
  • Het vloeroppervlak
  • De afwerking, zoals plinten
  • Eventuele vloerverwarming
  • De ondervloer

De kosten zijn dus afhankelijk van het type vloer dat je laat plaatsen en ook van de kwaliteit van deze vloer. Er zijn namelijk van iedere soort vloer verschillende prijs- en kwaliteitsklassen verkrijgbaar.

Vloeren prijs per m2

Het vloeroppervlak speelt bij de meeste materialen een belangrijke rol bij de prijs. Voor veel materialen geldt: hoe groter het vloeroppervlak, hoe lager de prijs per m2 wordt. Vaak is de grens van deze prijsverlaging 50m2. Het is dan bijvoorbeeld voordeliger om een vloer van 51m2 te laten leggen dan een vloer van 49m2.

Vloer afwerken

De meeste vloeren zijn pas echt compleet met een goede afwerking, bijvoorbeeld door het plaatsen van plinten. De plinten prijs per m2 verschilt per materiaal.

Ondervloer nodig?

De ondervloer heeft een grote invloed op de uiteindelijke uitstraling en levensduur van de nieuwe vloer: is de vloer niet vlak, dan kan de vloer egaliseren noodzakelijk zijn. Is de huidige vloer egaliseren voldoende of moet er een nieuwe ondervloer worden gelegd? De kosten van een vloer egaliseren of een ondervloer leggen, is afhankelijk van het soort vloer dat je laat leggen. Zo kan er een cementdekvloer geplaatst worden om de huidige vloer te egaliseren.

Bij bepaalde vloeren is het voldoende als er een ondervloer over de huige vloer wordt geplaatst om de ondergrond stabiel en vlak te maken.De vakmannen uit het Slimster-netwerk kunnen je adviseren over de geschikte opties voor jouw nieuwe vloer.

Niet altijd geschikt voor vloerverwarming

Laminaat
Parket
Tapijt
Terrazzo

Wil je weten of het mogelijk is om vloerverwarming te laten aanbrengen bij de vloer die jij in gedachten hebt? Vraag dan gratis vloeren-offertes aan en kom in contact met ervaren vakmannen die je kunnen adviseren.

Waarom vloer niet zelf leggen?

Twijfel je of je de vloer zelf gaat leggen of een vakman in moet schakelen? Zelf leggen kost je in eerste instantie minder geld, maar houd er rekening mee dat je enige tijd bezig bent met het leggen van een vloer. Moet je vrije dagen opnemen om deze vloer te leggen? Dan kost het je in feite ook geld. En gaat er iets mis met het leggen van de vloer, dan kan je niet op garantie terugvallen.

Een vakman rekent arbeidskosten, maar levert je ook veel op. Bij Slimster zijn enkel ervaren en vakkundige bedrijven aangesloten. Deze vakmannen hebben jarenlange ervaring met het leggen van vloeren en weten wat er nodig is voor een mooie vloer. Een groot voordeel is dat je bij een vakman terug kan vallen op de garantie van het materiaal én van de plaatsing.

Er zijn ook winkels die vertellen dat ze een vloer gratis leggen als je het materiaal bij ze koopt. Houd er rekening mee dat de legkosten van deze vloer dan vrijwel altijd al bij het aankoopbedrag van de vloer zit inbegrepen en je dus alsnog voor de montage betaalt.

Prijs vloer laten leggen door ervaren vakman

Wat kost een vloer laten leggen? De arbeidskosten bepalen voor een groot deel de totale prijs van een nieuwe vloer. De ene soort vloer is eenvoudiger te leggen dan de ander. Zo zijn tapijt en laminaat relatief eenvoudig te leggen, in vergelijking met een gietvloer of grindvloer die juist heel veel arbeid kosten.

Legloon vakman

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief. Om die reden is het aan te raden altijd meerdere offertes te vergelijken, voor je met een bedrijf in zee gaat. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Uren arbeid van vakman

Hoe lang is de vakman bezig met het leggen van de vloer? Dit is afhankelijk van de moeilijkheid van de vloer: een gietvloer, grindvloer of granieten vloer kost doorgaans meer tijd om te leggen dan een laminaat of pvc vloer. Daarnaast speelt ook een rol wat de werkzaamheden van de vakman zijn. Legt hij alleen de nieuwe vloer of gaat hij ook de vloer voorbehandelen en afwerken?

Op reis- en afvoerkosten besparen Bij Slimster zijn enkele vakmannen aangesloten die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de reiskosten simpel in de hand. Nog meer besparen? Voer dan zelf het bouwafval af, zodat de vakman hier geen kosten voor in rekening hoeft te brengen.

Vloeren prijzen vergelijken en ervaren vakman vinden

Wil je een nieuwe vloer laten leggen, maar niet te veel betalen? Bij Slimster vraag je gratis en vrijblijvend vloeren-offertes aan. Zo kom je in contact met ervaren en betrouwbare vakmannen die in jouw regio actief zijn. Deze vakmannen sturen je een offerte op of komen langs voor een vrijblijvende afspraak. Jij vergelijkt deze vakmannen en kiest vervolgens zelf wie de beste deal heeft.

121 vloeren-specialisten vergelijken
Vloerenfabriek.nl
Het Vloeren Magazijn
Kossen Woninginrichting
Vloeren Galerie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal