Wat kost een pvc vloer?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 28
Gemiddelde kosten € 64
Maximale kosten € 100
Gemiddelde prijs pvc vloeren inclusief leggen, afhankelijk van soort pvc.

Zoek je een nieuwe vloer die weinig onderhoud nodig heeft, maar wel een mooie uitstraling heeft? Pvc vloeren worden steeds populairder in woningen.

Voordelen pvc vloeren

 • Onderhoudsvrij
 • Vloerverwarming mogelijk
 • Recyclebaar
 • Vochtbestendig
 • Veel uitstralingen

Nadelen pvc vloeren

 • Gevoelig voor krassen
Wat is een pvc vloer?
Een pvc vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Pvc vloeren zijn betaalbare alternatieven van parket en natuursteen. Je kan pvc grofweg op 2 manieren leggen: verlijmen of zwevend leggen.
Vloeren vergelijken?
Laminaat, hout of pvc

Pvc vloeren prijzen

Soort pvc vloer Materiaal* Montage*
Pvc vloer verlijmen € 16 € 14
Pvc vloer zwevend leggen € 20 € 12

* Vanaf-prijs pvc vloer per m2.

De prijs van een pvc vloer is onder meer opgebouwd uit het materiaal en de legkosten.

 • Een plak pvc vloer is qua materiaal goedkoper in aanschaf, maar voor de montage betaal je meer: het leggen van deze vloer is vakwerk.
 • Bij een losliggende pvc vloer betaal je voornamelijk voor het materiaal.
Ervaren vakman vinden
Vind beste deal
pvc vloer leggen
Meer inspiratie opdoen?
Vloeren voorbeelden

Verschil pvc en vinyl

Pvc vloer Vinyl vloer
Sterker dan vinyl Goedkoper dan pvc
Verlijmen of zwevend leggen Alleen verlijmen
Stroken of tegels Brede banen op rol
Meer karakter Plattere uitstraling
Meer over pvc & vinyl?
Verschil pvc en vinyl

Gemiddelde prijsopbouw pvc vloeren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met pvc vloeren

De materiaalkosten van pvc vloeren worden bepaald door het soort pvc en de manier van plaatsen. Ook de kwaliteit van de pvc vloer speelt uiteraard een rol.

Klik pvc vloer Plak pvc vloer
Leggen Zwevend leggen / klikken Verlijmen
Prijs materiaal €€
Prijs leggen €€
Vloerverwarming Ja, maar duurt wat langer Ja
Legverband Ligt na aanschaf vast Eigen keuze
Geluiddempend +/- ++

Pvc vloer zwevend leggen

Een pvc vloer zwevend leggen is vergelijkbaar met het aanbrengen van kliklaminaat: je klikt de pvc stroken of tegels in elkaar. Deze stroken liggen los op de ondervloer. Heb je het materiaal bepaalt en aangeschaft? Dan ligt het legverband ook vast.

Klik pvc is eenvoudiger zelf te leggen dan plak pvc, het wordt niet voor niets de opvolger van laminaat genoemd. Maar toch raden we je aan om een vakman in te schakelen. Je weet zeker dat de vloer goed geplaatst wordt, bent hier zelf geen tijd aan kwijt én je kunt terugvallen op de garantie van de vakman.

Pvc vloer verlijmen

Het verlijmen van pvc stroken of tegels op de vloer is geen klus om zelf te doen. Een vakman weet hoe hij de vloer in jouw gewenste legverband plaatst, een foutje is snel gemaakt als je hier weinig ervaring mee hebt. Het pvc wordt direct op de ondervloer verlijmd. Deze ondergrond moet egaal zijn en wordt hierdoor vaak met egalisatiemiddel glad gemaakt.

Ondervloer voor Pvc

Wat kost een ondervloer voor pvc?

De gemiddelde kosten voor een ondervloer die geschikt is om onder pvc te leggen is € 9,- per m2.

Welke ondervloer pvc?

Van een pvc-vloer heb je een click en plak versie. Welke je kiest bepaalt of je een ondervloer nodig hebt. Een plak versie van pvc lijm je op de vloer. Je hebt dan geen ondervloer nodig. Een ondervloer voor pvc click is ook niet altijd nodig. Aan sommige pvc-vloeren zit een ondervloer vast.

Keuzehulp ondervloer pvc

Ondervloer pvc Kurk Rubberkurk Alufoam XPS
Geluiddempend
Warmte isolerend
Vochtregulerend
Egaliserend
Ondergrond beton+hout beton+hout beton beton+hout
Vloerverwarming ja nee nee nee
Prijs €€€ €€€

Ondervloer PVC click vloerverwarming

Je kunt pvc en vloerverwarming goed met elkaar combineren. Een click-pvc is wat dikker dan een lijm-pvc. Een click-pvc geleidt de warmte dus minder goed, maar met een geschikte ondervloer voor vloerverwarming gaat ook klik-pvc goed samen met vloerverwarming.

pvc vloeren leggen

Kwaliteit pvc vloer

Er zijn goedkope pvc vloeren op de markt, net als luxe en dure pvc vloeren. Maar hoe bepaal je de kwaliteit van een pvc vloer? De dikte van de toplaag (beschermlaag) is een goede graadmeter. Hoe dikker deze laag, hoe minder snel de vloer zal slijten.

De dikte van de toplaag is afhankelijk van de ruimte waarin je de vloer legt: in een woonkamer slijt een vloer doorgaans sneller dan in de slaapkamer. Wil je meer weten over de beste kwaliteit pvc vloer voor jouw woning? Laat je dan adviseren door een ervaren vakman uit het Slimster-netwerk.

Kunststof vloer afwerken
Net als bij andere materialen kan je een pvc vloer afwerken met plinten of een afwerkingsprofiel. Zo maak je de mooie uitstraling van je vloer helemaal af.

Iedere gewenste uitstraling creëren

Heb je niet het budget voor een houten vloer of natuursteen vloer, maar wil je wel graag die uitstraling creëren? Met een pvc vloer kan je tegenwoordig iedere gewenste look nabootsen. Denk hierbij aan:

 • Pvc vloer betonlook
 • Pvc vloer houtlook, zoals eiken
 • Pvc vloer natuursteen, zoals marmer

Pvc vloer schoonmaken

Wekelijks stofzuigen is doorgaans voldoende om de vloer mooi te houden. Leg een inloopmat neer om te voorkomen dat zand naar binnen wordt gelopen en krassen veroorzaakt.

Ook trap met pvc bekleden?

Ook trap met pvc bekleden?

Wil je jouw trap een nieuwe uitstraling geven of zijn je traptreden simpelweg aan vervanging toe? Misschien is een pvc traprenovatie dan wel wat voor jou. Pvc overzettreden geven op eenvoudige wijze een mooie, nieuwe uitstraling aan je trap.
Pvc traprenovatie

Pvc vloer laten leggen door vakman

Een pvc vloer leggen is geen simpele klus. Vooral het verlijmen van een pvc vloer vraagt om vakwerk. Schakel de hulp in van een ervaren vakman die de kennis en vaardigheden bezit om een pvc vloer te leggen. Deze vakman kan je ook vertellen wat de mogelijkheden zijn voor jouw nieuwe vloer.

Iedere vakman hanteert zijn eigen uurtarief, waardoor de totaalprijs van een pvc vloer leggen kan variëren. Vaak rekenen vakmannen met een prijs per m2 of per uur, maar vraag altijd om een totaalbedrag. Zo kom je niet voor verrassingen te staan nadat de vloer is gelegd. Vergelijk daarnaast altijd meerdere bedrijven voor je met een vakman in zee gaat.

Bespaar op reis- en afvoerkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Zo betaal je nooit te veel reiskosten. Nog slimmer besparen? Voer dan ook zelf het bouwafval af, zodat het bedrijf hier geen kosten voor hoeft te rekenen.

Vind beste deal voor je nieuwe pvc vloer

Pvc vloeren

Op zoek naar een vloer met een houtlook of betonlook? Wil je een onderhoudsvrije vloer met veel karakter? Vraag dan gratis offertes aan via Slimster en kom in contact met regionale bedrijven die een pvc vloer kunnen leggen. Door verschillende bedrijven te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

Direct 121 vloeren specialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis vloeren offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een pvc vloer?