Tapijt & vloerbedekking prijzen

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 35
Gemiddelde kosten € 80
Maximale kosten € 125
Gemiddelde prijs tapijt inclusief leggen.

Is het tijd voor een nieuwe vloer in je woning en denk je na over tapijt? Deze vloerbedekking is allesbehalve oubollig of suf: je hebt ontzettend veel mogelijkheden om het tapijt helemaal naar wens samen te stellen.

Voordelen tapijt

 • Voelt zacht en warm aan
 • Geluiddempend
 • Isolerend
 • Comfortabel
 • Zorgt voor goede akoestiek

Nadelen tapijt

 • Gevoelig voor vlekken
 • Lastiger schoon te houden dan andere materialen

Wat kost tapijt leggen?

Soort vloer Prijs*
Vloerbedekking € 35 - 125

*Gemiddelde prijs per meter (bij 4 meter breed), inclusief leggen en btw.

Benieuwd naar de prijs van vloerbedekking? Tapijt kan een goedkope vloerbedekking zijn, maar de tapijt kosten kunnen flink variëren. Er zijn namelijk veel soorten tapijt én verschillende manieren om tapijt te laten leggen. Vandaar dat het lastig is om een standaard prijs te noemen. Vraag gratis offertes aan als je benieuwd bent naar een exacte prijs.

Tapijt laten leggen op vloer
Vind beste deal
vloerbedekking slaapkamer
Meer vloeren bekijken?
Vloeren inspiratie

Prijsopbouw tapijt leggen

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met tapijt

Je hebt de keuze uit veel verschillende tapijtsoorten. Tapijt is beschikbaar in diverse materialen, kleuren en kwaliteitsklassen. Al deze factoren hebben invloed op de prijs én uitstraling van de vloerbedekking.

Materiaalsoorten

 • Synthetisch tapijt
 • Wollen tapijt
 • Katoenen tapijt
 • Tredfort tapijt
 • Sisal tapijt
 • Kokos tapijt

Laagpolig of hoogpolig tapijt

hoogpolig of laagpolig tapijt

Structuur van de toplaag

De toplaag bestaat uit poolen (de opstaande draadjes uit het tapijt). Je kan de voorkeur hebben voor een hoogpolig tapijt of laagpolig tapijt. Maar er zijn meer opties:

 • Bouclé tapijt: dit is een lussentapijt en de meeste goedkope en eenvoudige optie.
 • Velours tapijt: hier zijn de lussen doorgesneden (open pool), waardoor ze zacht, glad en comfortabel aanvoelen.
 • Frisé tapijt: de lussen zijn doorgesneden en gedraaid. Het tapijtoppervlak heeft hierdoor een levendige, speelse uitstraling.

Tapijtstroken of tapijttegels

Tapijt wordt vaak in banen gelegd. Deze banen of stroken hebben een bepaalde breedte, van bijvoorbeeld 4 meter of 5 meter. Een ervaren vakman kan deze banen vlekkeloos in elkaar laten overgaan, als dit nodig is. In veel gevallen zorgen stroken van 4 of 5 meter voor kamerbreed tapijt.

Het is echter ook mogelijk om tapijttegels te laten leggen. De voordelen van deze tapijttegels zijn hetzelfde als gewoon tapijt, maar ze zijn ook nog eens handig. Je kunt ze namelijk eenvoudig vervangen als er een of meerdere tegels beschadigd zijn. Of wil je bij een verhuizing het tapijt graag meenemen? De tegels liggen los, waardoor je ze simpel mee kunt nemen.

Kleuren tapijt

 • Grijs tapijt
 • Zwart tapijt
 • Wit tapijt
 • Groen tapijt
 • Rood tapijt
 • Blauw tapijt
 • Geel tapijt
 • Roze tapijt

Vloerbedekking en vloerverwarming

Het is mogelijk om tapijt over vloerverwarming te plaatsen. Je moet je wel realiseren dat tapijt een isolerende werking heeft. Daardoor houdt het ook warmte tegen die je in je ruimte wilt hebben. Als je vloerverwarming echt graag wilt combineren met tapijt, dan is het verstandig het tapijt op de ondergrond te lijmen of tapijt te gebruiken dat voldoende warmte doorlaat. Denk hierbij aan geweven of geknoopte tapijten.

Vloerbedekking laten leggen
Vind beste deal

Ondervloer leggen

Een ondervloer voor tapijt of tapijttegels kan onmisbaar zijn voor een mooi resultaat. Leg je tapijt op een houten dekvloer, dan kunnen de naden van de planken zich na een tijd aftekenen op je tapijt. Een ondervloer egaliseert en voorkomt dit. Ook beschermt een ondervloer het tapijt tegen slijtage aan de onderkant. Lees meer over de eigenschappen van een ondervloer.

Welk ondervloer past bij tapijt?

Ondervloer tapijt Zachtboard Spaanplaat Kurk Rubberkurk
Geluiddempend
Warmte isolerend
Vochtregulerend
Egaliserend
Ondergrond beton+hout hout beton+hout beton
Vloerverwarming nee nee ja nee
Prijs €€€ €€€ €€€

Wat kost een ondervloer voor tapijt?

De gemiddelde prijs voor een ondervloer die geschikt is om onder tapijt te leggen is € 10,-.

vloerbedekking leggen prijs
vloerbedekking kopen
vloerbedekking online
kosten vloerbedekking

Vloerbedekking in huis

Welke vloerbedekking het meest geschikt is, is afhankelijk van de ruimte waar je het tapijt laat leggen. Wordt de ruimte erg intensief gebruikt, dan is er zwaarder tapijt nodig dan in een ruimte die amper wordt betreden.

 • Tapijt slaapkamer
 • Tapijt kinderkamer

Vloerbedekking in slaapkamer

De meest populaire ruimte om vloerbedekking te plaatsen, is de slaapkamer. Dit kan de ouderslaapkamer zijn of een kinderkamer: in beide gevallen is vloerbedekking nog steeds erg geliefd. Dit tapijt geeft een warme uitstraling aan de kamer én voelt ook nog eens lekker zacht en warm aan.

De kleurkeuzes in de slaapkamer zijn eindeloos. Je kunt grijze vloerbedekking in de slaapkamer plaatsen om het neutraal te houden, of juist voor een opvallende kleur zijn. Wat dacht je van donkerblauwe of zelfs roze vloerbedekking in de kinder slaapkamer? Het kan allemaal.

Eenvoudig vloerbedekking reinigen
Wekelijks stofzuigen is vaak voldoende bij tapijt. Maak het tapijt daarnaast periodiek schoon met een tapijtreiniger om de levensduur van de vloerbedekking te verlengen.
vloerbedekking goedkoop

Vloerbedekking laten leggen door ervaren vakman

Wil je ervan verzekerd zijn dat jouw nieuwe vloerbedekking netjes ligt en er prachtig uitziet, schakel dan de hulp in van een ervaren vakman. Een vakkundige tapijtlegger weet precies wat er nodig is om jouw tapijt goed te leggen. Het arbeidsloon van een tapijtlegger speelt dan uiteraard een rol.

Uurtarief tapijtlegger

Iedere vakman en ieder bedrijf hanteert een eigen uurtarief. Heb je meegemaakt dat winkels zeggen dat ze de vloerbedekking gratis leggen? Dat betekent vaak dat het leggen van de vloer al in de prijs van het materiaal is meegenomen. Linksom of rechtsom zal de tapijtlegger betaald worden voor zijn diensten. Wij raden altijd aan om meerdere bedrijven te vergelijken, zodat je weet dat je niet te veel betaalt en wat er allemaal bij de prijs zit inbegrepen.

3 manieren voor tapijt leggen

 • Tapijt verlijmen
 • Tapijt los leggen
 • Tapijt spannen

Welke manier van vloerbedekking leggen het beste is, is afhankelijk van jouw wensen en situatie. De tapijtlegger kan je ook hierover adviseren, zodat je goed geïnformeerd een keuze kunt maken.

Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo bespaar je slim op de voorrijkosten.

Beste deal voor nieuwe vloerbedekking kopen en laten leggen

Tapijt

Niet te veel betalen voor je nieuwe vloerbedekking? Er is zowel goedkope vloerbedekking als luxe tapijt verkrijgbaar. Welke vloerbedekking het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen en situatie. Wil je in ieder niet te veel betalen? Dan is vergelijken altijd een goed idee. Bij Slimster vraag je gratis offertes aan en kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt de bedrijven en bepaalt vervolgens zelf wat de beste deal is.

Direct 121 vloer-specialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis vloeren offertes?
Geheel vrijblijvend
Tapijt & vloerbedekking prijzen