Wat kost een granieten vloer?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 120
Gemiddelde kosten € 200
Maximale kosten € 280
Gemiddelde prijs graniet vloer, afhankelijk van materiaal en arbeid.

Is het hoog tijd om de vloer te vervangen in je prachtige oude woning? Of zoek je een vloer voor je nieuwe huis? Als je op zoek bent naar een karakteristieke en onverslijtbare vloer is een granieten vloer de ideale oplossing.

Voordelen graniet vloer

 • Luxe uitstraling
 • Gaat leven lang mee
 • Slijt- en stootvast
 • In alle kleuren en patronen mogelijk
 • Past perfect in oudere woningen

Nadelen graniet vloer

 • Hoge prijs
 • Cementgebonden producten zijn krimpgevoelig

Wat kost een granieten vloer?

Soort vloer Prijs*
Graniet vloer € 120 - 280

* Gemiddelde prijs graniet vloer per m2, incl. btw.

Een granito of terrazzo vloer zorgt voor een prachtige uitstraling in je woning, maar is wel één van de duurdere vloeren om te leggen. Deze prijs wordt bepaald door het materiaal, maar ook door het arbeidsloon. Afhankelijk van jouw wensen en de afwerking van de granito vloer kan de prijs oplopen tot ruim 200 euro per m2.

Meer m2 = lagere m2 prijs
Voor een granito vloer geldt: hoe meer m2, hoe lager de prijs per m2 wordt. Vaak wordt de vierkante meter prijs al lager bij 50m2.

Benieuwd naar de kosten van jouw nieuwe granieten vloer?

Ervaren vakman vinden
Vind beste deal
granito vloer kosten
Meer vloeren bekijken
Vloeren inspiratie

Wat is een granito vloer?

Een granieten vloer, ook wel terrazzo vloer, bestaat uit gebroken marmer, graniet of zandkorrels gemengd met cement. Dit mengsel wordt op de ondervloer gegoten in een bepaalde dikte. Deze terrazzo vloer maken is bewerkelijk, maar zorgt voor een prachtige vloer die levenslang meegaat en een tintje van vroeger heeft. Vroeger waren veel woningen namelijk voorzien van een granieten vloer.

Prijsopbouw terrazzo vloer

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met granito vloer

De prijs van een granieten vloer wordt deels bepaald door het materiaal. Het gaat hier om de samenstelling van de vloer, maar ook om de afwerking. Is het daarnaast nodig om de ondervloer te egaliseren of voorbehandelen? Ook dat merk je in de materiaalkosten.

Soort granieten vloer bepalen

Het voordeel van een granieten vloer is dat je iedere gewenste uitstraling kan creëren. Vroeger was het lastig om kleuren te gebruiken, maar tegenwoordig is dit geen probleem meer. Door marmer en glas te mengen ontstaat een unieke mix. De kleur van de vloer wordt vervolgens door het cement in combinatie met een cementkleurstof bepaald.

Wil je een moderne terrazzo vloer of een granieten vloer waarbij het lijkt alsof deze er al decennia ligt? Alles is mogelijk. Ook kan je verschillende kleuren en mengsels gebruiken om een patroon te maken. Gebruik je verschillende mengsels? Dan zie je dat uiteraard terug in de materiaalkosten.

Granito vloer laten leggen?
Vind beste deal

Lagere prijs, uitstraling van graniet

Of misschien wil je wel een cementgebonden vloer, maar dan zonder structuur? Dan zijn de gewone betonvloeren echt iets voor jou.

Terrazzo vloer afwerken

Laat een granieten vloer in biezen of mozaïek plaatsen voor een uniek effect. Ook plinten plaatsen is mogelijk, maar toch wordt deze vloer vaak zonder plinten opgeleverd. Van oudsher wordt een granito vloer wel vaak met een opstaande rand gegoten.

Vloerverwarming

Een granieten vloer met vloerverwarming is een goede combinatie: granito is een materiaal dat warmte goed opneemt.

Ondervloer

Een terrazzovloer is zwaar en heeft een ondervloer met voldoende draagkracht nodig. Een cementdekvloer vermindert de kans op scheurvorming.

granieten vloer

Granito vloer onderhouden

Het onderhouden van een granito vloer is niet moeilijk. Zorg dat er niet veel vuiligheid naar binnen komt, door deurmatten te plaatsen. Stofzuigen en dweilen met zachte zeep is voldoende voor een schone vloer. Gebruik geen agressieve middelen, dit tast de vloer aan.

Terrazzo in huis

Terrazzo vloeren zijn ideaal voor allerlei woningen. Waar je in oudere huizen de authentieke uitstraling naar boven haalt, kun je in nieuwbouwwoningen terrazzo op een moderne manier gebruiken. Vanwege de hoge prijs worden granieten vloeren meestal in kleine ruimtes geplaatst, zoals de hal of het toilet. De vloer komt uitstekend tot zijn recht in iedere ruimte.

Wat dacht je van een terrazzo vloer in de keuken? Deze naadloze vloer is eenvoudig te reinigen en daardoor erg handig in de keuken. Wist je daarnaast dat je ook een terrazzo keukenblad of granito trappen kan laten maken?

Terrazzo in badkamer

Een populaire plek om terrazzo te gebruiken is de badkamer. Ga voor een terrazzo badkamervloer of laat een terrazzo vloer in de douche plaatsen. Een granito vloer in de badkamer geeft direct een unieke look aan de ruimte.

Terrazzo vloer leggen door vakman

terrazzo vloer leggen

Een terrazzo vloer maken is een arbeidsintensieve klus. De vloer wordt in meerdere stappen gemaakt, waardoor de plaatsing al gauw 1 of 2 weken in beslag neemt. Om deze granieten vloer goed te leggen, schakel je de hulp in van een ervaren en vakkundig bedrijf. Vakmannen met jarenlange ervaring weten precies wat de beste ondervloer is, wat het beste is in jouw woning en hoe de vloer moet worden afgewerkt.

 1. Ondervloer voorbehandelen/egaliseren.
 2. Aanbrengen vloerverwarming (indien gewenst).
 3. Granietmengsel egaal op vloer aanbrengen.
 4. Overtollig cement uit vloer persen/walsen en opvegen: alleen het cement is nu zichtbaar.
 5. Na 3 dagen: granito schuren, waarna de kleur en structuur zichtbaar is.
 6. Aanwezige gaatjes opvullen met cement en opnieuw schuren.
 7. Na 3 dagen: granito polijsten/schuren met diamant en water voor een glanzende toplaag.
 8. Na ongeveer 4 weken: granito vloer krijgt een laag polijstwater of natuursteenwas voor extra glans.

Zoals je ziet is het aanbrengen van een terrazzo vloer een arbeidsintensieve klus die enige tijd in beslag neemt. Schakel hiervoor altijd de hulp in van een ervaren vakman, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt en je levenslang geniet van deze mooie vloer.

slimster
Haarscheurtjes in vloer gevaarlijk?
In een granietvloer komen altijd kleine scheurtjes en gaatjes voor. Haarscheurtjes hebben geen invloed op de waterdichtheid of kwaliteit van de vloer. Bij grotere scheuren is het aan te raden om je granito vloer te laten herstellen.

Slim besparen op jouw granito vloer

 • Zelf oude vloer verwijderen (indien mogelijk)
 • Zelf oude vloer en bouwafval afvoeren

 • Vergelijk bedrijven voordat je een keuze maakt
 • Kies een regionaal bedrijf en bespaar op reiskosten

Beste deal vinden voor nieuwe terrazzo vloer

Granieten vloer

Bij Slimster vraag je gratis en vrijblijvend offertes aan. Zo kom je in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn en ervaring hebben met het leggen van een granieten vloer. Deze bedrijven kunnen je voorzien van vrijblijvend advies en prijsoffertes geven. Zo vergelijk je de bedrijven en kies je de beste deal.

Direct 121 vloeren specialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis vloeren offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een granieten vloer?