Wat kost een grindvloer?

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 30
Gemiddelde kosten € 65
Maximale kosten € 100
Gemiddelde siergrindvloer prijs per m2.

Ben je op zoek naar een karakteristieke vloer die lang meegaat en waar je weinig omkijken naar hebt? Ga dan voor een siergrindvloer: een naadloze vloer met een warme uitstraling. Grofweg heb je de keuze uit een vloer van steentapijt of een vloer van marmertapijt.

Voordelen grindvloeren

 • Duurzaam
 • Hygiënisch
 • Naadloos
 • Flexibel
 • Slijt- en stootvast

Nadelen grindvloeren

 • Harde vloer
 • Kan snel vies worden
 • Lastig te verwijderen

Wat kost een grindvloer per m2?

Soort vloer Prijs*
Siergrindvloer € 30 - 100 per m2
Extra opties
Grindvloer sealen € 7 per m2 Gratis offertes
Grindvloer aflakken € 3 per m2 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs siergrindvloer per m2, incl btw.

Factoren van grindvloer prijs

 • Staat huidige vloer
 • Soort grindvloer
 • Afwerking
 • Oppervlak: hoe meer m2, hoe lager m2-prijs
 • Uurtarief vakman

Siergrindvloeren zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Benieuwd naar de grindvloer prijzen? Deze kosten worden doorgaans berekend per vierkante meter, maar ook door het soort grindvloer, de afwerking en de plaatsing. Een exacte prijs is hierdoor lastig te geven. Toch nieuwsgierig?

Ervaren vakman vinden
Vind beste deal
grindvloer prijzen
Meer vloeren bekijken?
Vloeren inspiratie

Wat is een grindvloer?

Een siergrindvloer is gemaakt van epoxy kunsthars gemengd met kleine steentjes of korrels. Dankzij verschillende materialen, korreldiktes en kleuren is vrijwel ieder gewenst effect te creëren. Een siergrindvloer is bekend onder vele synoniemen, zoals kunstharsvloer, woongrind, korreltapijt, steentapijt en marmertapijt.

Prijsopbouw siergrindvloer

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met siergrindvloer

Wil je een strakke grindvloer op je trap of op het toilet, in de badkamer, woonkamer of keuken? Alles is mogelijk met deze naadloze en hygiënische vloer. De prijs van de grindvloer wordt onder meer bepaald door het materiaal, zoals de soort grindvloer, de korreldikte, afwerking en ondervloer.

Grindvloer soorten

Wanneer je een grindvloer laat plaatsen, heb je de keuze uit diverse soorten. De meest populaire opties zijn steentapijt en marmertapijt. De grindvloeren hebben veel kenmerken gemeen, alleen qua uitstraling, materiaal en prijs verschillen ze.

Steentapijt

 • Steentjes & stukjes glas/ kunststof/ aluminium
 • Gemengd met epoxy kunsthars
 • Kleurverschil zichtbaar als korrel afbreekt
 • Goedkopere optie

Marmertapijt

 • Gemaakt van kleine stukjes marmer
 • Gemengd met epoxy kunsthars
 • Geen kleurverschil als stukje afbreekt
 • Duurdere optie door het materiaal
steentapijt vernieuwen

(Links: steentapijt, rechts: marmertapijt)

Korreldikte

Siergrindvloeren zijn beschikbaar in verschillende korreldiktes. Je kunt gaan voor een grove, open korrel. Hierdoor krijg je een steenachtige structuur. De korreldikte is vaak tussen de 1 en 6 mm. Heb je liever een gladdere structuur, maar wil je geen compleet gladde gietvloer? Ga dan voor een troffelvloer. Een troffelvloer heeft een kleinere en minder grove korrel dan een siergrindvloer.

Laat glitters door de epoxy vermengen of een metallic kleur. Je kunt iedere gewenste kleur en uitstraling meegeven aan je siergrindvloer.

Grindvloer afwerken

Je kunt een grindvloer openlaten qua structuur, of voor een gesloten structuur gaan. Een afwerklaag geeft extra bescherming aan je siergrindvloer.

 • Grindvloer sealen: deze coating is een extra beschermlaag van de vloer en vult de ruimte tussen de korrels op. Zo kan je makkelijker de vloer reinigen: vuil kan namelijk niet meer tussen de korrels komen.
 • Grindvloer aflakken: wil je de open structuur van de grindvloer behouden? Met een aflaklaag bescherm je de vloer tegen het loslaten van korrels, slijtage en eventuele verkleuring door de zon.

Voor de allerbeste bescherming laat je de vloer afwerken met een coating én aflaklaag. Zo kun je optimaal genieten van je nieuwe siergrindvloer.

Siergrindvloer laten leggen
Vind beste deal

Ondervloer

Een vlakke ondervloer voorkomt scheuren in de grindvloer. Laat je adviseren of het egaliseren van de ondervloer nodig is, of dat de grindvloer direct geplaatst kan worden.

Grindvloer met vloerverwarming

De vloer is geschikt in combinatie met vloerverwarming, zowel voor bij- als hoofdverwarming. Een grindvloer neemt van zichzelf namelijk goed warmte op.

Grindvloer onderhouden

Het onderhoud van een grindvloer is afhankelijk van de afwerklaag. Heb je een gesealde grindvloer, dan is de vloer eenvoudig in onderhoud. Wekelijks stofzuigen is vaak voldoende. Een open grindvloer neemt het vuil sneller op. Hierdoor is er minder fijnstof in de ruimte, maar niet al het vuil krijg je met stofzuigen weg. En heb je geknoeid? Dit kun je het beste opdeppen met een doekje.

 • Grindvloer met open structuur dweilen: Nee, maak de vloer plaatselijk schoon met een (vochtige) borstel.
 • Grindvloer met gesloten structuur dweilen: Ja, je kunt de vloer reinigen met een dweil.
Meer m2 = lagere m2 prijs
De vierkante meter prijs van gietvloeren daalt bij een groter oppervlak. Deze grens ligt vaak rond de 50m2: een gietvloer van 51m2 kan hierdoor goedkoper zijn dan een vloer van 49m2.

Siergrind op trap

Laat je trap gedeeltelijk of helemaal bekleden met siergrind. Steentapijt of marmertapijt op de trap is een langdurige en slijtvaste oplossing en in ieder interieur te verwerken. Vaak wordt het loopgedeelte van een trap met siergrind bekleed, maar je kunt ook de stootborden en trapwangen laten afwerken met siergrind of marmerstone.

Siergrind in badkamer

Wil je een grindvloer plaatsen in de badkamer of op het toilet? Laat je siergrindvloer in de badkamer wel goed afwerken met een (dubbele) seallaag en aflak laag om een waterdichte vloer te creëren. Of je nu steentapijt in de badkamer wilt of voor een badkamer met marmertapijt gaat: door de grindvloer te sealen is het allemaal mogelijk.

Siergrind laten plaatsen?
Vind beste deal

Grindvloer laten leggen door vakman

Een siergrindvloer leggen is geen eenvoudige klus. Natuurlijk verschilt het per situatie hoe hoog de arbeidskosten zijn. Je kunt vele patronen creëren met grindvloeren. Hoe ingewikkelder het patroon, hoe hoger de arbeidskosten zullen zijn.

Hoe ingewikkeld of simpel de siergrindvloer ook is: de plaatsing kost altijd tijd. De vloer wordt in lagen geplaatst en iedere laag vergt droogtijd. Om zeker te weten dat de grindvloer goed wordt geplaatst, schakel je de hulp in van een ervaren vakman. Niet te veel betalen voor deze vakman? Vergelijk dan verschillende offertes voordat je met een bedrijf in zee gaat.

siergrindvloer leggen

Hoe wordt een siergrindvloer gelegd?

 1. Ondervloer voorbereiden of egaliseren.
 2. Primerlaag aanbrengen voor hechten grindvloer aan ondervloer.
 3. Epoxylaag met grind of marmer aanbrengen. Kleuren worden ook in deze laag verwerkt. Door uitsmeren ontstaat de juiste korreldikte.
 4. Wegschuren van overtollige korrels van de epoxylaag.
 5. Aanbrengen coating of aflaklaag voor extra bescherming.
Bespaar op de voorrijkosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand.

Beste deal vinden voor nieuwe siergrindvloer?

Siergrindvloer

Wil je ook een vloer met karakter die lang meegaat? Laat dan een siergrindvloer plaatsen in je badkamer, woonkamer op de trap of in een andere ruimte in huis. Het is zelfs mogelijk om grindvloeren buiten te plaatsen. Om te voorkomen dat je te veel betaalt, is het goed om verschillende bedrijven te vergelijken. Vraag gratis en vrijblijvend grindvloeren offertes aan en kom in contact met vakmannen uit de regio. Door prijsoffertes van deze bedrijven te vergelijken, vind je eenvoudig de beste deal.

Direct 121 vloeren-specialisten vergelijken

NL Parket
HG Vloersystemen
het vloerenmagazijn
Eijkelenboom Montage
BestFloors
Kossen Woninginrichting
Colors@home Wendy
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis vloeren offertes?
Geheel vrijblijvend
Wat kost een grindvloer?