Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Stukadoor prijzen

Stukadoor prijzen per m2

Vind beste stukadoor
Gratis & vrijblijvend
Ga naar
Minimale kosten € 9,- Maximale kosten € 160,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 85,-
Prijs stukadoor per m2, afhankelijk van soort stucwerk, aantal m2 en afwerking.

Wat kost een stukadoor?

Wil je muren of plafonds laten stucen en ben je benieuwd naar de stukadoor kosten? De prijs van stucwerk kan veel variëren, maar wat kost een stukadoor gemiddeld? Lees hier alles over de kosten van stucwerk en stukadoors.

Wat kost stukadoren per m2?

Gemiddelde prijzen stucen per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 9
Rustiekputz € 10
Spachtelputz € 12
Glad stucwerk € 14
Granol € 15
Raapwerk € 18

Gemiddelde prijzen luxe stucwerk per m2

Stucwerk Prijs per m2*
Leemstuc € 20 - 65
Japans sierpleister € 25
Terrastone € 55 - 90
Italiaans sierpleister € 75
Betonstuc € 100
Microcement € 100 - 150
Tadelakt € 150 - 350

* Gemiddelde prijs stukadoor per m2, incl. materiaal, btw en arbeidskosten.

Stucwerk prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk en het uurtarief van de stukadoor. Maar ook speelt een rol wat je precies laat stucen: muren, plafonds of de gevel? Het is door al deze factoren lastig om een prijs te noemen van het stucwerk. Hierboven kun je wel de gemiddelde prijzen van een stukadoor vinden per soort stucwerk. Liever de exacte stucwerk kosten weten voor jouw woning?

Stukadoor offertes aanvragen

706 ervaren stukadoors

prijs stukadoor
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw stukadoor

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Mogelijkheden met woning stucen

Een deel van de stucwerk prijzen wordt bepaald door het materiaal. Het gaat hier om het soort stucwerk dat je laat aanbrengen, maar ook speelt een rol wat je laat stucen en hoe je het stucwerk wilt afwerken.

Soort stucwerk

Je hebt veel verschillende stucwerk soorten waar je uit kunt kiezen. Zo kan je jouw woning goedkoop stucen, maar er is uiteraard ook meer luxe stucwerk verkrijgbaar. Er is eigenlijk altijd wel een type stucwerk dat bij jou en je wensen past. Heb je een budget en zoek je goedkoop stucwerk? Spackspuitwerk is een voordelige manier om jouw muren of plafonds te laten stucen.

Ga je voor glad stucwerk? Dan kan een laag raapwerk nodig zijn om de ondergrond egaal te maken. Dit brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Laat je adviseren over de beste mogelijkheden voor jou door een ervaren stukadoor.

Meer soorten bekijken?
stucadoor prijzen

Wat laat je stucen?

De ene plek is eenvoudiger te bereiken dan de andere, dit zie je terug in de kosten. Plafonds stucen kost bijvoorbeeld meer dan een muur stucen.

Stucwerk afwerken

Er zijn verschillende manieren om stucwerk af te werken: je kunt het schilderen, behangen of met een sierpleister afwerken.

Prijs stucwerk per m2 Hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe lager de stucwerk prijs per m2 wordt. Het is dus voordeliger om in 1 keer meerdere muren of ruimtes te stukadoren. Ook worden er dan maar eenmaal voorrijkosten in rekening gebracht.
kosten stukadoor per m2

Stukadoor vinden voor woning stucen

Het overgrote deel van de prijs van stucwerk wordt bepaald door de arbeidskosten van de stukadoor. De stukadoor prijs per uur kunnen flink variëren, aangezien iedere vakman zijn eigen uurtarief hanteert. Om die reden raden we je altijd aan om meerdere stukadoors te vergelijken én indien mogelijk een vaste prijs af te spreken voor jouw opdracht.

Laat ook in de offerte opnemen wat er bij de afgesproken prijs zit inbegrepen: moet je meer betalen voor het voorbehandelen van de ondergrond of het afdekken van de ruimte? Zorg dat je weet waar je voor betaalt.

Tip: Slim besparen? Zorg dan dat de stukadoor direct aan de slag kan met stucen en tref alle voorbereidingen zelf. Haal de ruimte leeg of dek meubels en vloeren af. Ruim naderhand ook zelf het afval op. Dit scheelt extra kostenposten op de offerte.

Stukadoor gezocht: waarom uitbesteden?

Stucen is een secuur werk: werk je te snel of te langzaam, dan kan het eindresultaat flink tegenvallen. Om zeker te zijn van een kwalitatief eindresultaat schakel je de hulp in van een ervaren stukadoor. Deze vakman werkt snel en efficiënt, waardoor het de investering zeker waard is. Probeer je het wel zelf en gaat het fout, dan ben je duurder uit om het stucwerk te laten herstellen.

Risico's & tips om zelf te stucen?
Bespaar op voorrijkosten stukadoor Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio werken. Dit is voordelig: je bespaart zo eenvoudig op de voorrijkosten.

Beste stukadoor vinden voor jouw klus

De kwaliteit van stucwerk staat natuurlijk voorop. Het is daarom niet verstandig om simpelweg op zoek te gaan naar een goedkope stukadoor, maar naar een vakman met de juiste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw klus.

Het vergelijken van gratis stukadoor offertes is de ideale manier om een kwalitatieve maar goedkope stukadoor te vinden. Bij Slimster brengen we je in contact met regionale vakmannen, waarna je zelf beslist wie de opdracht krijgt. Door slim te vergelijken, bespaar je eenvoudig op de kosten.

Direct 706 stukadoors vergelijken

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal