Stukadoor kosten per m2

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten
Minimale kosten € 10
Gemiddelde kosten € 80
Maximale kosten € 150
Gemiddelde kosten stucwerk per m2.

Wat kost een stukadoor?

Wil je jouw huis stucen en ben je benieuwd naar de stukadoor kosten? De prijs van stucwerk kan veel variëren, maar hoeveel kost stucen en wat kost een stukadoor gemiddeld? Ontdek alles over de stucwerk prijs per m2 en stukadoor prijzen.

Stucwerk prijs per m2

Gemiddelde prijzen stucen m2

Stucwerk Prijs per m2*
Spackspuitwerk € 10 - 15
Glad stucwerk € 10 - 25
Rustiekputz € 15 - 25
Spachtelputz € 15 - 25
Granol € 15 - 25
Schuurwerk € 15 - 30
Raapwerk € 18 - 30

* Gemiddelde stucen prijs per m2, excl. starttarief en extra werkzaamheden.

Gemiddelde luxe stucwerk prijzen m2

Stucwerk Prijs per m2*
Leemstuc € 20 - 65
Japans sierpleister € 25 - 50
Terrastone € 55 - 90
Italiaans sierpleister € 75 - 100
Beton cire € 90 - 140
Mortex € 100 - 140
Microcement € 100 - 150
Tadelakt € 150 - 350

* Gemiddelde stucwerk prijs m2, excl. starttarief en extra werkzaamheden.

Stucwerk prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk en het uurtarief van de stukadoor. Maar ook speelt een rol wat je precies laat stucen: muren, plafonds of de gevel? Het is door al deze factoren lastig om een prijs te noemen van het stucwerk. Hierboven kun je wel de gemiddelde prijzen van een stukadoor vinden per soort stucwerk. Liever de exacte stucwerk kosten weten voor jouw woning?

Vergelijk 946 ervaren stukadoors

stukadoor kosten per m2

Kosten stucwerk berekenen

De genoemde stucwerk prijzen zijn een indicatie en kunnen hoger of lager uitvallen. Maar een stucwerk prijs per m2 zegt nog weinig over de totale kosten. Hoe kan je de stucwerk kosten berekenen van een kamer of woning?

Voor het berekenen van de stucen prijzen moet je weten hoeveel vierkante meters je laat stucen. Dit kan je gelukkig eenvoudig berekenen.

 • Breedte van muur x hoogte van muur = aantal vierkante meters
 • Voorbeeld: Laat je een muur stucen, die 6 meter breed is en 3 meter hoog? Deze muur heeft een oppervlak van 6 x 3 = 18 m2. Wil je een hele woning stucen? Bereken dan alle muren en plafonds op deze manier. Tel als laatste alles bij elkaar op en je weet hoeveel m2 je wilt laten stucen.

Wil je de vierkante meters van het plafond berekenen? Vermenigvuldig dan de lengte en breedte van het plafond met elkaar.

Prijs stucwerk per m2
Hoe meer vierkante meter je laat stucen, hoe lager de stucwerk prijs per m2 wordt. Het is dus voordeliger om in 1 keer meerdere muren of ruimtes te stukadoren. Ook worden er dan maar eenmaal voorrijkosten in rekening gebracht.

Prijsvoorbeelden stucwerk

 • Goedkoop muur stucen kosten: wil je goedkoop een muurtje stucen? Houd bij een klein oppervlak rekening met een starttarief. Een stukadoor rekent dit meestal als je minder dan 30 m2 laat stucen. Maar laat je een woonkamer muur van 30 m2 spackspuiten? Dit kost je gemiddeld € 300 - 450 euro.
 • Kosten woonkamer stucen: wat kost een hele woonkamer glad stucen, met 50 m2 muur en 25 m2 plafond? De prijs voor stucwerk kost gemiddeld € 500 - 750 voor de muren en € 400 - 600 voor het plafond.
 • Kosten huis stucen: wat kost een heel huis stucen met 300 m2 muur? Met een sierpleister als afwerking kost dit 15 - 25 euro per m2. Deze woning stucen kost dan gemiddeld € 4500 - 7500, afhankelijk van extra werkzaamheden.

Exacte stukadoor kosten weten voor jouw klus?

Voordelig btw-tarief bij bestaande woning stucen
Is jouw woning ouder dan 2 jaar? Dan bespaar je op de prijs; het stukadoren valt dan namelijk binnen 9% btw-tarief. Ook de materiaalkosten vallen dan onder dit lage btw-tarief. Nieuwbouwwoningen en zakelijke projecten zoals kantoren vallen wel onder het 21% btw-tarief.
prijzen stucwerk m2

Wat kost een stukadoor per uur?

Stukadoors rekenen meestal met een stucwerk m2 prijs en een totaalprijs. Voor kleine stuc klussen kan gerekend worden met een uurtarief. Wat zijn de stukadoorkosten per uur? Het uurloon kan flink verschillen tussen stukadoors, maar gemiddeld kost een stukadoor € 25 - 35 per uur.

Stucwerk prijzen per uur kunnen voor verrassingen zorgen na het uitvoeren van de klus. Extra werkzaamheden kosten plotseling meer tijd of een stukadoor doet langer over de klus dan gedacht. Spreek ook bij kleine klussen een totaalprijs af, in plaats van een uurloon. Zo weet je zeker wat het stukadoren kost.

Let op: houd bij een klein oppervlak rekening met een starttarief. Dit tarief is afhankelijk van de stukadoor, maar bedraagt vaak een paar honderd euro.

Meerprijs stucwerk

Wat kost het afwerken van stucwerk? Laat deze klussen uitvoeren door de stukadoor en bespaar zo op de kosten. Door verschillende klussen te combineren, kan de stukadoor een aantrekkelijke prijsofferte opstellen.

Werkzaamheden Gem. prijs per m2
Kleur toevoegen aan stucwerk € 2 - 4
Latexspuiten € 5 - 20
Sausen € 10 - 25
Raapwerk € 18 - 30
Sierlijsten € 20 - 70
stukadoor prijs m2

Stukadoor gezocht: uurtarief of vaste prijs?

Wat kost een stukadoor per uur? Dat is een vraag die veel mensen hebben. Het uurloon van een stukadoor kan flink verschillen; iedereen hanteert zijn eigen uurtarief. Wij raden altijd aan om een vaste prijs af te spreken voor jouw opdracht. Waarom? Zo voorkom je nare verrassingen: je weet wat de stucwerk kosten zijn.

 • Check wat er bij de prijs zit inbegrepen: moet je meer betalen voor het voorbehandelen van de ondergrond of het afdekken van de ruimte? Zorg dat je weet waar je voor betaalt.
 • Slim besparen? Voer zelf een aantal voorbereidingen uit, zoals oud behang verwijderen, of de ruimte afplakken en afdekken. Dit scheelt extra kostenposten op de offerte.

Niet bezuinigen, maar besparen op stucen kosten

Ga je zelf stucen om stucwerk kosten te besparen? Onthoud dat bezuinigen op kosten niet altijd de beste optie is. Stucen is een secuur werk: werk je te snel of te langzaam? Zelf aan de slag gaan brengt risico’s met zich mee als je weinig ervaring hebt:

 • Veel voorbereiding nodig
 • Veel nauwkeurigheid vereist
 • Juiste tempo belangrijk & veel stappen te volgen
 • Geen garantie op stucwerk
 • Bij fouten alsnog stukadoor inschakelen

Schakel je de hulp in van een ervaren stukadoor, dan ben je verzekerd van een goed eindresultaat. Deze specialist werkt snel, efficiënt en je hebt garantie op het stucwerk. Wil je slim besparen op de stucen prijs? Vraag dan meerdere offertes aan en vergelijk de bedrijven met elkaar.

Bespaar op voorrijkosten stukadoor
Bij Slimster kom je enkel in contact met stukadoors die in jouw regio werken. Dit is voordelig: je bespaart zo eenvoudig op de voorrijkosten.

Stukadoor zoeken & stucwerk kosten berekenen

Stukadoor prijzen

Ben je op zoek naar een vakkundige stukadoor en wil je de stucwerk kosten weten? Vraag gratis en vrijblijvend stukadoor offertes aan bij Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 5 stukadoors die in jouw regio werken. Laat je adviseren over de mogelijkheden en ontvang prijsopgaven voor jouw situatie. Vergelijk de bedrijven + offertes met elkaar en beslis wie de beste stucwerk deal heeft.

Direct 946 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Stukadoor kosten per m2