Javascript is disabled, features may not work
Plafond stucen kosten
Vergelijk beste stukadoor deals
  • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 10 Gemiddelde kosten € 20 Maximale kosten € 30
Gemiddelde prijs plafond stucen per m2, exclusief starttarief

Plafond stucen kosten

Heb je een woning gekocht en wil je jouw nieuwbouw plafond stucen? Of ga je jouw bestaand plafonds opknappen en opnieuw afwerken? Een slecht onderhouden plafond heeft veel invloed op de uitstraling van jouw huis. Ontdek de kosten en mogelijkheden van een plafond stucen en afwerken.

Gemiddelde plafond stucen prijs per m2

Plafond stucen Prijs per m2*
Spuitwerk plafond € 10 - 15
Plafond glad stucen € 15 - 25
Schuurwerk op plafond € 15 - 30
Gestuct plafond sausen € 15 - 25
Gestuct plafond verfspuiten € 10 - 20

* Gemiddelde plafond stucen prijs m2, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

De kosten van een plafond stucen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, het oppervlak van het plafond en de stukadoor. Bekijk de gemiddelde prijzen voor een indicatie van de plafond stucen kosten. Liever de exacte prijs weten?

calculator
Groter oppervlak = lagere m2 prijs
Laat je meerdere muren en plafonds afwerken? Hoe groter het oppervlak, hoe lager de m2 prijs. Je bespaart dus slim als je meer vierkante meters laat stucen. Hoeft de stukadoor alleen maar een klein plafond te stucen (max. 30 m2)? Dan rekent hij vaak een starttarief.

Stukadoors vergelijken voor stucen plafond

Plafond spackspuiten

Plafond spackspuiten

Badkamer plafond stucen

Badkamer plafond stucen

V-naden plafond afwerken

V-naden plafond afwerken

Stucwerk rand plafond

Stucwerk rand plafond

Plafond vlak stucen

Plafond vlak stucen

Plafond stucen sierlijst

Plafond stucen sierlijst

Plafond stucen schuurwerk

Plafond stucen schuurwerk

Nieuwbouw plafond stucen

Nieuwbouw plafond stucen

Plafond glad stucen

Laat je jouw plafond glad afwerken? Je kunt dit resultaat op verschillende manieren bereiken:

Laat je het plafond stucen in de badkamer? Er is geen speciale plafond afwerking nodig, maar wat wel belangrijk is: ventileren. Zorg voor een goed ventilatiesysteem in de badkamer, zodat vochtproblemen en schimmelvorming geen kans krijgen.

In de badkamer is een plafond glad stucen de beste optie. Bij eventuele schade kan je glad stucwerk goed repareren, dit is lastiger bij een gespoten plafond.

Hoe kan je het beste een nieuwbouw plafond stucen? Nieuwbouw plafonds zijn vaak gemaakt van kanaalplaten (betonplaten). Je herkent dit nieuwbouw plafond aan de v-naden tussen de platen. De meningen zijn verdeeld over deze plafond v-naden. Sommige mensen willen ze wegwerken, terwijl anderen deze v-naden graag zichtbaar houden. Gelukkig zijn beide opties mogelijk.

Zichtbare v-naden in plafond

Wil je de v-naden niet volledig wegwerken, maar wel je plafond afwerken? Dan is je plafond spackspuiten een goede optie. Je werkt je plafond strak af met spackspuitwerk, maar de v-groeven blijven zichtbaar.

V-naden plafond dichten

Wil je een nieuwbouw plafond afwerken en de v-naden wegwerken? Voor het dichten van v-naden is een laag pleisterwerk nodig. Opties voor een plafond met v-naden afwerken zijn: glad stucwerk, schuurwerk of sierpleister. Wil je dit gladde plafond afwerken op een unieke manier? Laat dan ook ornamenten plaatsen, zoals sierlijsten of plinten.

lightbulb
V-naden op plafonds komen vaak voor bij nieuwbouwwoningen met betonplaten, maar kunnen ook bij oudere woningen zijn gebruikt.
stucen plafond
Hoe plafondplaten afwerken?

Wil je plafondplaten afwerken en stucen? De meest populaire opties zijn:

Gipsplaten en betonplaten vragen allebei om een andere werkwijze. Door de hulp in te schakelen van een stukadoor, weet je zeker dat je plafond op de juiste manier wordt afgewerkt.

Welke opties voor plafond afwerken?

Hoe kan je jouw plafond afwerken? In de meeste gevallen is het stucen van plafonds een uitstekende optie:

  • Plafond afwerken met spackspuitwerk
  • Plafond glad stucen en sausen
  • Plafond glad stucen en verfspuiten
  • Plafond glad stucen en schuren (schuurwerk)
  • Plafond afwerken met sierpleister

Tip: laat een gestuct plafond afwerken met sierlijsten voor een unieke uitstraling.

Hoe beschadigd plafond herstellen?

Heb je schade aan een gestuct plafond? Ontdek meer over stucwerk repareren. Is er sprake van veel schade? Schakel dan de hulp in van een stukadoor.

Kan ik zelf plafond stucen?

Een plafond stucen vraagt om ervaring en vakkennis, het is een stuk moeilijker dan een muur stucen en ook dat raden we alleen aan als je handig bent. Bij het stucen van een plafond werk je continu boven je hoofd, dit is erg zwaar. Ook is een foutje snel gemaakt, vooral als je weinig ervaring en kennis hebt. Bezuinig niet op een stukadoor, maar benut juist de voordelen van een stukadoor! Je profiteert van een goed eindresultaat, hebt garantie op het stucwerk en bent zelf geen tijd kwijt aan de klus.

calculator
Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Stukadoor vinden voor plafond laten stucen

Betekent het inschakelen van een stukadoor dat je veel geld kwijt bent? Dit is zeker niet het geval. Vergelijk altijd meerdere bedrijven voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Vraag gratis stucwerk offertes aan en kom in contact met maximaal 4 specialisten die in jouw regio werken. Laat je adviseren over de mogelijkheden en ga in zee met de specialist die het meest geschikt is voor jouw klus.

Direct 800 stukadoors vergelijken

  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal