Plafond stucen kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten
Minimale kosten € 10
Gemiddelde kosten € 20
Maximale kosten € 30
Gemiddelde prijs plafond stucen per m2, exclusief starttarief

Heb je een woning gekocht en wil je jouw nieuwbouw plafond stucen? Of ga je jouw bestaand plafonds opknappen en opnieuw afwerken? Een slecht onderhouden plafond heeft veel invloed op de uitstraling van jouw huis. Ontdek de kosten en mogelijkheden van een plafond stucen en afwerken.

Wat kost plafond stucen?

Gemiddelde plafond stucen prijs per m2

Plafond stucen Prijs per m2*
Spuitwerk plafond € 10 - 15
Plafond glad stucen € 15 - 25
Schuurwerk op plafond € 15 - 30
Gestuct plafond sausen € 15 - 25
Gestuct plafond verfspuiten € 10 - 20

* Gemiddelde plafond stucen prijs m2, incl. btw, materiaal en arbeidskosten.

De kosten van een plafond stucen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort stucwerk, het oppervlak van het plafond en de stukadoor. Bekijk de gemiddelde prijzen voor een indicatie van de plafond stucen kosten. Liever de exacte prijs weten?

Groter oppervlak = lagere m2 prijs
Laat je meerdere muren en plafonds afwerken? Hoe groter het oppervlak, hoe lager de m2 prijs. Je bespaart dus slim als je meer vierkante meters laat stucen. Hoeft de stukadoor alleen maar een klein plafond te stucen (max. 30 m2)? Dan rekent hij vaak een starttarief.

Stukadoors vergelijken voor stucen plafond

Inspiratie plafond stucen

Plafond spackspuiten

Plafond spackspuiten

Badkamer plafond stucen

Badkamer plafond stucen

V-naden plafond afwerken

V-naden plafond afwerken

Stucwerk rand plafond

Stucwerk rand plafond

Plafond vlak stucen

Plafond vlak stucen

Plafond stucen sierlijst

Plafond stucen sierlijst

Plafond stucen schuurwerk

Plafond stucen schuurwerk

Nieuwbouw plafond stucen

Nieuwbouw plafond stucen

Plafond glad stucen

Laat je jouw plafond glad afwerken? Je kunt dit resultaat op verschillende manieren bereiken:

Plafond badkamer stucen

Laat je het plafond stucen in de badkamer? Er is geen speciale plafond afwerking nodig, maar wat wel belangrijk is: ventileren. Zorg voor een goed ventilatiesysteem in de badkamer, zodat vochtproblemen en schimmelvorming geen kans krijgen.

In de badkamer is een plafond glad stucen de beste optie. Bij eventuele schade kan je glad stucwerk goed repareren, dit is lastiger bij een gespoten plafond.

Nieuwbouw plafond met v-naden stucen

Hoe kan je het beste een nieuwbouw plafond stucen? Nieuwbouw plafonds zijn vaak gemaakt van kanaalplaten (betonplaten). Je herkent dit nieuwbouw plafond aan de v-naden tussen de platen. De meningen zijn verdeeld over deze plafond v-naden. Sommige mensen willen ze wegwerken, terwijl anderen deze v-naden graag zichtbaar houden. Gelukkig zijn beide opties mogelijk.

Zichtbare v-naden in plafond

Wil je de v-naden niet volledig wegwerken, maar wel je plafond afwerken? Dan is je plafond spackspuiten een goede optie. Je werkt je plafond strak af met spackspuitwerk, maar de v-groeven blijven zichtbaar.

V-naden plafond dichten

Wil je een nieuwbouw plafond afwerken en de v-naden wegwerken? Voor het dichten van v-naden is een laag pleisterwerk nodig. Opties voor een plafond met v-naden afwerken zijn: glad stucwerk, schuurwerk of sierpleister. Wil je dit gladde plafond afwerken op een unieke manier? Laat dan ook ornamenten plaatsen, zoals sierlijsten of plinten.

V-naden op plafonds komen vaak voor bij nieuwbouwwoningen met betonplaten, maar kunnen ook bij oudere woningen zijn gebruikt.
stucen plafond

Veelgestelde vragen plafond stucen

Besparen op voorrijkosten
Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Zo houd je de voorrijkosten eenvoudig in de hand.

Stukadoor vinden voor plafond laten stucen

Plafond stucen kosten

Betekent het inschakelen van een stukadoor dat je veel geld kwijt bent? Dit is zeker niet het geval. Vergelijk altijd meerdere bedrijven voordat je een keuze maakt, zodat je zeker weet dat je niet te veel betaalt. Vraag gratis stucwerk offertes aan en kom in contact met maximaal 5 specialisten die in jouw regio werken. Laat je adviseren over de mogelijkheden en ga in zee met de specialist die het meest geschikt is voor jouw klus.

Direct 935 stukadoors vergelijken

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis stukadoors offertes?
Geheel vrijblijvend
Plafond stucen kosten