Javascript is disabled, features may not work
Spachtelputz prijzen
Vergelijk beste stukadoor deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 15 Gemiddelde kosten € 20 Maximale kosten € 25
Gemiddelde prijs per m2 voor spachtelputz aanbrengen (excl. starttarief)

Spachtelputz prijzen

Ben je op zoek naar een goedkope en sterke sierpleister voor muren en plafonds? Spachtelputz is één van de meest gekozen sierpleisters met structuur. Laat je muren door een stukadoor afwerken met spachtelputz. Ontdek de spachtelputz prijzen, voordelen en mogelijkheden.

 • Beschadigingen minder zichtbaar
 • Goedkoop sierpleister
 • Gaat lang mee
 • Geschikt voor binnen en buiten
 • Stoot- en boenvast
 • Diverse kleuren + korrelgrootte
 • Lastig herstellen bij schade
 • Minder structuur na overschilderen

Wat is spachtelputz?

Spachtelputz (uitspreken als: spagtelpoets) is een sierpleister van kunsthars en wordt gebruikt als decoratieve afwerking van muren en plafonds. Spachtelputz is een korrelpleister. Andere korrelpleisters zijn granol of rustiekputz.

Dankzij de korrels in de spachtelputz ontstaat een subtiele, regelmatige structuur. Spachtelputz wordt wel eens ouderwets genoemd, maar is vooral een tijdloze afwerking.

Gemiddelde prijs spachtelputz

Werkzaamheden stukadoor
Prijs per m2*
Offerte
Prijs spachtelputz muren € 15 - 20
Prijs spachtelputz plafond € 20 - 25 Gratis offertes

* Gemiddelde kosten spachtelputz per m2, incl. btw en arbeid.

Wat kost spachtelputz stucen? De spachtelputz prijs wordt bepaald door verschillende factoren, zoals:

 • Soort spachtelputz
 • Plek: muur of plafond, buiten of binnen
 • Staat van ondergrond
 • Oppervlak (aantal m2)

Let op: laat je een klein oppervlak met spachtelputz stucen? Dan rekenen stukadoors doorgaans een starttarief.

Benieuwd naar de exacte spachtelputz kosten voor jou? Vraag dan spachtelputz offertes aan via Slimster.

Spachtelputz stukadoors vergelijken

spachtelputz prijzen
Meer stucwerk voorbeelden?
Stucwerk inspiratie

Spachtelputz is een korrelpleister met een fijne structuur. De korrelgrootte van spachtelputz varieert, maar de meest gekozen korrelgroottes zijn:

 • Spachtelputz 0,5 mm
 • Spachtelputz 1 mm
 • Spachtelputz 1,5 mm

De spachtelputz dikte wordt bepaald door de korrelgrootte. Voor spachtelputz (en andere korrelpleisters) geldt: hoe groter de korrel, hoe ruwer de muur.

Welke kleuren spachtelputz zijn er mogelijk? Je kunt spachtelputz in iedere kleur uit een kleurenwaaier laten aanbrengen, zowel NCS of RAL kleuren zijn bruikbaar.

Kan je beter spachtelputz kleuren of later overschilderen? Door kleur in de spachtelputz te vermengen, is de spachtelputz volledig gekleurd. Bij beschadigingen blijft de kleur hetzelfde.

Wil je later de spachtelputz een nieuwe uitstraling geven? Dan kan je uiteraard kiezen voor spachtelputz overschilderen. Houd er rekening mee dat de structuur van spachtelputz kan verdwijnen door een dekkende verf.

spagtelpoets
 1. Ondergrond voorbereiden
 2. Spachtelputz aanbrengen
 3. Spachtelputz afwerken

Ondergrond voorbereiden

De basis voor spachtelputz is een vlakke, gladde ondergrond. De voorbereiding van de ondergrond is afhankelijk van de situatie. Een aantal veelvoorkomende voorbereidingen:

 • Raapwerk aanbrengen
 • Beschadigingen repareren / opvullen
 • Ondergrond afplakken en ruimte afdekken

Na deze voorbereidingen brengt de stukadoor een voorstrijkmiddel aan met een roller. Dit voorstrijken zorgt voor een goede hechting van de spachtelputz.

Spachtelputz opzetten

Spachtelputz aanbrengen gebeurt meestal handmatig, maar spachtelputz spuiten is soms ook mogelijk. Er ontstaat dan een grovere structuur. De stukadoor brengt de spachtelputz aan op de ondergrond: muren, plafonds of zelfs buiten.

Spachtelputz afwerken

Na het aanbrengen is het tijd voor de afwerking. De stukadoor maakt draaiende bewegingen met een kunststof spaan. Zo ontstaat er structuur in de spachtelputz.

Veelgestelde vragen over spachtelputz

Kan spachtelputz buiten?

Ja, je kan spachtelputz buiten aanbrengen. Spachtelputz op buitenmuren of buitengevels moet wel bestand zijn tegen weersinvloeden. Een stukadoor zorgt er bij buiten spachtelputz voor dat het sierpleister hier tegen kan.

Uiteraard zijn er meer mogelijkheden voor een buitenmuur stucen.

Wat is droogtijd spachtelputz?

De droogtijd is afhankelijk van de situatie en dikte van de spachtelputz. Maar gemiddeld is de spachtelputz droogtijd 24 - 48 uur. 

Is een spachtelputz plafond mogelijk?

Je kunt ook een spachtelputz plafond maken. Een plafond stucen met spachtelputz is lastiger en zwaarder vergeleken bij een muur, want je werkt boven je hoofd. Om deze reden ligt de m2 prijs wat hoger dan bij spachtelputz wanden. 

Is spachtelputz in nieuwbouw mogelijk?

Kan spachtelputz bij nieuwbouw? Dit kan, maar zorg wel dat je het risico op scheuren vermindert. Lees onze blog over nieuwbouw woning stucen

Kan je spachtelputz glad maken?

Heb je wanden of plafonds met structuur in huis en wil je dit spachtelputz glad maken? Over spachtelputz stucen is zeker mogelijk. Het verschilt per situatie hoe je spachtelputz glad maakt: in sommige gevallen is een dikkere laag raapwerk nodig, in andere situaties is een pleisterlaag voldoende. Vraag stucwerk offertes aan en laat je adviseren door een ervaren stukadoor.

Zelf spachtelputz aanbrengen of laten doen?

Kan je zelf spachtelputz stucen? Als je handig bent en ervaring hebt met stucen, is dit zeker mogelijk. Houd er rekening mee dat je tijd kwijt bent aan zelf stucen. Daarnaast loop je bij zelf spachtelputzen een risico: je hebt namelijk geen garantie op het eindresultaat.

Het inschakelen van een stukadoor heeft enkele belangrijke voordelen: je hebt garantie, de stukadoor heeft ervaring en vakkennis en je bent zelf geen tijd kwijt aan voorbereidingen, stucen en opruimwerkzaamheden. 

Wat zijn spachtelputz alternatieven?

Spachtelputz is een sierpleister met fijne structuur, maar zijn er ook andere opties voor een muur met structuur? Ja, die zijn er zeker. Lees meer over de verschillen tussen spachtelputz, rustiekputz en granol.

Daarnaast kan je ook kiezen voor spackspuiten. Ontdek ook meer over het verschil tussen spachtelputz en spacken

Meer over spachtelputz

Beste spachtelputz stukadoor vinden

Op zoek naar de beste stukadoor? Vraag gratis stukadoor offertes aan via Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn en bij jouw wensen aansluiten. Laat je adviseren en vergelijk de bedrijven op basis van prijs, kwaliteit en service. Je beslist vervolgens zelf wie het beste bij je past en de klus krijgt.

Direct 800 stukadoors vergelijken

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal