• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Stucwerk verwijderen: wat is de beste manier?

  Stucwerk verwijderen: wat is de beste manier?

  Oud stucwerk verwijderen is geen eenvoudige klus. Het kost vaak veel tijd en energie om een stuclaag van de muren of het plafond te halen. Gelukkig is het niet altijd nodig om oud stucwerk weg te halen. Wanneer moet je oud stucwerk verwijderen, wanneer kan je het laten zitten en hoe moet je een stuclaag verwijderen? Slimster beantwoordt 3 vragen voor je in deze blog.

  1. Wanneer moet je oud stucwerk verwijderen?

  Oud stucwerk verwijderen kan verschillende redenen hebben. De 4 belangrijkste redenen zijn:

  • Als er meerdere lagen stucwerk over elkaar zijn aangebracht
  • Als het stucwerk los zit
  • Als het stucwerk onherstelbaar beschadigd is
  • Als er leidingwerk of stroomkabels vervangen moeten worden
  Stucwerk laten verwijderen?

  2. Wanneer kun je oud stucwerk laten zitten?

  Het is niet altijd nodig om stucwerk te verwijderen. In sommige gevallen is het ook gewoon erg lastig om stucwerk van de muren te halen. Denk hierbij aan sierpleisters als spachtelputz, rustiekputz en granol. Bij dit stucwerk is het sowieso beter om een nieuwe laag over de bestaande stuclaag aan te brengen.

  Bij andere soorten stucwerk is het verwijderen lastig als er een hechtlaag aangebracht is. Je komt dan niet zomaar met een beitel door het stucwerk heen. Ook in dit soort gevallen kun je het stucwerk beter laten zitten.

  Wil je de originele bakstenen weer zichtbaar hebben, maar niet het stucwerk verwijderen? Dan kun je de muur egaliseren en steenstrips bevestigen.
  Meer over oud stucwerk egaliseren?

  3. Hoe kun je oud stucwerk verwijderen?

  verwijderen stucwerk

  Een oude stuclaag afbikken moet nauwkeurig en voorzichtig gedaan worden. Het is niet verstandig om direct met een sloop- of breekhamer aan de slag te gaan. De muren of het plafond kunnen namelijk beschadigingen oplopen. Ook kun je met dit gereedschap de onderliggende stenen beschadigen. We adviseren je daarom om stucwerk te laten verwijderen door een ervaren vakman: dit scheelt jou veel tijd en je weet dat de klus goed wordt uitgevoerd.

  Mocht je echt zelf aan de gang willen gaan, dan kan je oud stucwerk verwijderen op 2 manieren:

  1. Stucwerk afsteken met een plamuurmes
  2. Stucwerk opschuren

  Tip: Je kunt met het handvat van een schroevendraaier voorzichtig op de muur tikken. Op plaatsen waar het hol klinkt, zit het stucwerk los waardoor je het eenvoudiger kunt verwijderen.

  Schuurmachine kopen?

  Aanbieder
  ++ Bekijk
  De winkel van ons allemaal
  + Bekijk
  Voor 23:59 besteld = morgen in huis
  + Bekijk
  Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
  +/- Bekijk
  12.000+ producten op voorraad

  Plafond of muren afwerken

  Na het verwijderen van de oude stuclaag kan je de muur of het plafond op diverse manieren opnieuw afwerken. Denk hierbij aan opnieuw stucen of laten schilderen. Ontdek alles over de stukadoor prijzen of schilder prijzen.

  Laat oud stucwerk verwijderen door een ervaren stukadoor

  Oud stucwerk verwijderen is een lastige klus en niet eens altijd mogelijk. Vakkundige stukadoors hebben ervaring met het verwijderen van oud stucwerk en zij kunnen jou deze tijdrovende en vervelende klus uit handen nemen. Zij kunnen ook adviseren over de mogelijkheid om over de oude stuclaag heen te stucen.

  Vraag via Slimster eenvoudig tot 4 stukadoor offertes aan. Hierdoor kun je niet alleen besparen op de kosten voor het verwijderen van de oude stuclaag, maar ook op de kosten van stucwerk. Jij vergelijkt de aangesloten bedrijven slim op prijs en kwaliteit. Zo kies je de specialist met de beste deal.

  Direct 669 stukadoors vergelijken

  Beste Stukadoor NL
  Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
  Stucadoorsbedrijf De Parel
  FCS Stucadoor
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina