Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Spachtelputz verven: hoe pak je dit aan?
Ga naar

Spachtelputz verven: hoe pak je dit aan?

Heb jij spachtelputz op je muren en wil je dit stucwerk opfrissen of een nieuwe kleur geven? Spachtelputz verven gaat wat anders in zijn werk dan het schilderen van gladde muren. Lees hier 5 veelgestelde vragen over spachtelputz verven.

1. Waarop letten bij spachtelputz verven?

  • Meer verflagen nodig voor goede dekking
  • Meer verf nodig dan bij glad oppervlak verven
  • Meer tijd kwijt door meer verflagen

Een spachtelputz muur verven is vaak lastiger dan het schilderen van glad stucwerk. Dit komt door de grove en korrelige structuur, iets wat je ook ziet bij rustiekputz en granol.

Verf hecht minder goed op een oppervlak met structuur. Er zijn dus meer verflagen nodig voordat je het gewenste resultaat hebt. Zit het stucwerk al langere tijd op een muur of plafond, dan zuigt het stucwerk de nieuwe verflaag sneller op. Dit houdt in dat je meer verf nodig hebt dan op de emmer staat.

Spachtelputz laten verven?

2. Welke verf is geschikt voor spachtelputz?

  • Spachtelputz verven met latex verf

Latex verf is de meest gebruikte soort muurverf en je kunt ook spachtelputz verven met latex. Het kan zijn dat de goede dekking de structuur van een sierpleister minder zichtbaar maakt. Houd hier rekening mee bij het schilderen van spachtelputz. Vraag advies aan een vakman als je zeker wilt weten dat de structuur behouden blijft.

Latexverf kopen?

Aanbieder
++ Bekijk
De winkel van ons allemaal
+ Bekijk
Laten bezorgen, reserveren of direct ophalen
+/- Bekijk
Gratis verzending vanaf € 50,-
- Bekijk
Sikkens Online Specialist
Alabastine alles-in-1 Je kunt ook Alabastine voorstrijkmiddel gebruiken als voorbehandeling. Dit dekt alles in 1 keer, ook over vlekken en absorberende muren.
spachtelputz verven muur

3. Hoe spachtelputz verven?

Wat is de juiste manier van spachtelputz verven? Spachtelputz schilderen gebeurt in principe op dezelfde manier als bij een gladde muur. Je hebt alleen doorgaans meer verflagen nodig. Voor een goed eindresultaat raden we je aan om een vakschilder in te schakelen. Wil je echt zelf je spachtelputz, rustiekputz of granol verven? Houd dan rekening met de volgende punten:

  • Plak randen en kozijnen af
  • Dek de vloer en meubels af
  • Verf steeds stroken van 1 meter breed en overlap nieuwe strook met de oude strook
  • Gebruik een roller met lange haren, zo komt de verf goed in de structuur
spachtelputz muur verven

4. Kan ik spachtelputz verven met verfspuit?

Spachtelputz schilderen kan uitstekend met een verfspuit. Het voordeel van latexspuiten is dat je de structuur van het stucwerk behoudt. Daarnaast is verfspuiten goedkoper dan spachtelputz sausen. Je kunt het verfspuiten laten doen door één van onze aangesloten specialisten. Zij beschikken over het benodigde materiaal en hebben ervaring met het schilderen van dit oppervlak.

Latexspuiten door vakman

5. Zelf spachtelputz schilderen of uitbesteden?

Het zelf schilderen van spachtelputz, rustiekputz of granol is een lastige klus en als doe-het-zelver maak je sneller fouten dan een ervaren vakman. Vraag via Slimster gratis tot 4 vrijblijvende schilder offertes aan. De bedrijven vergelijk je zelf op prijs én kwaliteit. Je kiest vervolgens het bedrijf dat het beste bij jou en jouw wensen past.

Vergelijk direct 112 vakkundige schilders

Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
Van Hussel Schilderwerken
Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
Renovlies Direct
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina