Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?

Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Je muren of plafonds in huis op een mooie manier afwerken? Het laten aanbrengen van een korrelpleister zoals spachtelputz, granol of rustiekputz is dan wellicht iets voor jou. Maar wat is het verschil tussen deze drie sierpleisters en welke optie is het beste voor jou?

Korrelpleisters vergelijken: overeenkomsten

  • Stoot- en boenvast
  • Betaalbaar
  • Binnen en buiten mogelijk
  • Diverse kleuren mogelijk
  • Makkelijk in onderhoud
  • Overschilderbaar

Verschil spachtelputz, rustiekputz en granol

Bij het kiezen van een soort sierpleister kan de keuze tussen spachtelputz, rustiekputz en granol best lastig zijn. Deze stucwerk varianten lijken namelijk behoorlijk veel op elkaar. Hoe weet je welke optie je moet kiezen? De grootste verschillen tussen spachtelputz, rustiekputz en granol zijn de uitstraling en korrelgrootte.

Soort korrelpleister Grofheid korrel Uitstraling
Spachtelputz Fijn Regelmatig, subtiel
Rustiekputz Middel-grof Robuust
Granol Grof + minder korrels Groeven
Diverse patronen mogelijk

Bij sierpleister met structuur kun je kiezen uit verschillende korreldiktes. Spachtelputz heeft een regelmatige, subtiele structuur dankzij de fijnere korrels. Granol gebruikt een grovere korrel, waardoor de kenmerkende groeven ontstaat. Rustiekputz zit qua korrelgrootte tussen de andere twee opties in en heeft een robuuste uitstraling.

verschil spachtelputz, rustiekputz en granol
slimster
Ervaren stukadoors
Omdat we jou alleen de allerbeste kwaliteit willen bieden zijn de bij Slimster aangesloten stukadoors zorgvuldig geselecteerd. Wij werken samen met ervaren stukadoorbedrijven.

Laat je adviseren over het beste sierpleister

Wat is het verschil tussen spachtelputz, rustiekputz en granol?

Wil jij graag advies van een betrouwbare stukadoor voordat je beslist welk soort stucwerk het best past bij jouw woning? Vraag gratis stucwerk offertes aan via Slimster en kom in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. De stukadoors komen graag bij je langs voor een vrijblijvend adviesgesprek, waarin je al jouw vragen kan stellen. Je ontvangt offertes van de verschillende stukadoors en beslist zelf wie de beste deal heeft. Dat is slim vergelijken!

Vergelijk 933 stukadoors

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal