Verschil tussen spachtelputz en spack?

Verschil tussen spachtelputz en spack?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Wil je stucwerk met structuur op jouw muren of plafond? Spackspuitwerk en spachtelputz zijn dan de 2 meest voorkomende opties. Wat is het verschil tussen spack en spachtelputz? En wat is de beste keuze voor jou?

spacken of stucen
verschil spack en spachtelputz

Verschil in structuur

  • Spack: is een pasta van kunsthars en kalk die relatief snel opdroogt. Spack is een gladde pasta, maar door het onder hoge druk te spuiten ontstaat een structuur.
  • Spachtelputz: sierpleister van kunsthars, hier worden korrels aan toegevoegd om de structuur te maken.

Verschil in methode en tijd

Spackspuiten kost minder tijd dan spachtelputz aanbrengen. Spack wordt onder hoge druk gespoten met een spuitmachine. Dit gebeurt altijd in 2 lagen. De meslaag zorgt voor een egale onderlaag zonder oneffenhedden, de afkorrellaag zorgt voor de gewenste structuur.

Spachtelputz wordt meestal handmatig aangebracht. Hierdoor neemt het meer tijd in beslag dan spackspuiten.

Verschil in prijs

Spack is goedkoopste optie. Spachtelputz is al een goedkope manier om je muren te stucen, maar spackspuitwerk is nog goedkoper. Meer weten over de prijzen?

Kleur in stucwerk: overeenkomst

Een belangrijke overeenkomst is de manier waarop spack en spachtelputz worden gekleurd. Beide opties zijn te sausen of latexspuiten, maar doorgaans wordt de kleur gemengd met het stucwerk. Hierdoor hoeft spackwerk of spachtelputz naderhand niet geverfd te worden.

Laat je adviseren door ervaren stukadoor

Verschil spachtelputz en spack

Twijfel je nog steeds tussen spackspuitwerk of spachtelputz? Vraag dan gratis stukadoor offertes aan bij Slimster en kom in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten kunnen je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden en het stucwerk voor je uitvoeren. Je beslist zelf wie het beste bij je past en jouw muren met structuur gaat stucen!

Muren met structuur laten stucen?

Van Hussel Schilderwerken Stucwerk
All in Stuc Hoenderdaal
Zeister Afbouw
Lionstuc
Gebr. De Haas Afbouw
EC Afbouw
Algra Afbouw
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal