Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
Verschil spachtelputz en spack
Ga naar

Verschil tussen spachtelputz en spack?

Wil je stucwerk met structuur op jouw muren of plafond? Spack en spachtelputz zijn dan de 2 meest voorkomende opties. Wat is het verschil tussen spack en spachtelputz? En wat is de beste keuze voor jou?

Wat is spachtelputz?

  • Vanaf € 12 per m2
  • Zelf korrelgrootte bepalen
  • Korrelstructuur ligt wel vast

Spachtelputz is een soort sierpleister met een regelmatige korrelstructuur. Je kunt je muren laten stucen met spachtelputz. Het resultaat is een muur met tijdloze structuur.

Spachtelputz laten stucen?

Wat is spackspuitwerk?

  • Vanaf € 9 per m2
  • Aanbrengen met spuitmachine
  • Zelf korrelgrootte & structuur bepalen

Bij spackspuitwerk wordt een pleisterlaag op de muren of plafonds gespoten. De stukadoor gebruikt een spuitmachine en brengt onder hoge druk pleister aan. Het resultaat van spackspuiten is altijd een muur met structuur, maar je kunt zelf de korrelgrootte en dikte bepalen.

Woning laten spackspuiten?

Verschil spachtelputz en spack

verschil spack en spachtelputz

Verschil in structuur

  • Spack: is een zachte, gladde pasta die relatief snel opdroogt. Spack kan worden gebruikt voor gladde muren, maar door spack te spuiten kan een structuur worden gemaakt. Tijdens het spuiten van de afkorrellaag wordt de gewenste structuur gemaakt.
  • Spachtelputz: sierpleister van kunsthars, hier worden korrels aan toegevoegd om de structuur te maken.

Verschil in methode en tijd

Spackspuiten kost minder tijd dan spachtelputz aanbrengen. Spack wordt onder hoge druk gespoten met een spuitmachine. Dit gebeurt altijd in 2 lagen. De meslaag zorgt voor een egale onderlaag zonder oneffenhedden, de afkorrellaag zorgt voor de gewenste structuur.

Spachtelputz wordt daarentegen op dezelfde manier aangebracht als ander stucwerk. Hierdoor neemt het wat meer tijd in beslag dan spackspuiten.

Verschil in kleuren

  • Spack: wil je spackspuitwerk laten aanbrengen in een kleur? De kleur wordt door de spack gemengd. Zo hoef je het spackspuitwerk niet te sausen en is iedere kleur mogelijk.
  • Spachtelputz: je kunt spachtelputz sausen of een kleur door het sierpleister laten mengen.

Verschil in prijs

Spack is goedkoopste optie. Spachtelputz is al een goedkope manier om je muren te stucen, maar spackspuitwerk is nog goedkoper.

Laat je adviseren door ervaren stukadoor

Twijfel je nog steeds tussen spackspuitwerk of spachtelputz? Vraag dan gratis stukadoor offertes aan bij Slimster en kom in contact met stukadoors die in jouw regio actief zijn. Deze specialisten kunnen je vrijblijvend adviseren over de mogelijkheden en het stucwerk voor je uitvoeren. Je beslist zelf wie het beste bij je past en jouw muren met structuur gaat stucen!

Muren met structuur laten stucen?

Beste Stukadoor NL
Kobe Stucadoor & Schildersbedrijf
Stucadoorsbedrijf De Parel
FCS Stucadoor
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
Deel deze pagina