Voor welke verbouwingen geldt lage btw-tarief?

Voor welke verbouwingen geldt lage btw-tarief?
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
2 minuten

Verbouwen kan een flinke investering zijn en iedere besparing is dan mooi meegenomen. Wist je dat je over bepaalde werkzaamheden niet het hoge, maar lage btw-tarief betaalt? Maar bij welke producten en klussen geldt dit lage tarief en kom jij hier ook voor in aanmerking?

Btw-tarief voor werkzaamheden aan woning

Over geleverde diensten en goederen betaal je btw, zo ook voor de werkzaamheden aan je woning. Voor sommige klussen betaal je het hoge btw-tarief van 21%, terwijl voor andere werkzaamheden het lage btw-tarief van 9% wordt gerekend. Welke werkzaamheden vallen er onder het lage btw-tarief?

Werkzaamheden aan woning: btw laag tarief (9%)

Is jouw woning ouder dan twee jaar? Dan kan je profiteren van het lage btw-tarief bij deze werkzaamheden aan je woning. Heb je een nieuwbouwwoning of is jouw woning jonger dan twee jaar? Dan betaal je ook voor de bovenstaande klussen het hoge btw-tarief van 21%.

Hoe weet ik of mijn woning ouder is dan 2 jaar?

Twijfel je of jouw woning ouder is dan 2 jaar? De 2-jaars termijn geldt vanaf het moment dat het pand voor het eerst als woning werd gebruikt. Dit kan je achterhalen door de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) te raadplegen. Is dat meer dan twee jaar geleden? Dan kan je profiteren van het lage btw-tarief bij een aantal werkzaamheden aan het huis.

schilder laag btw tarief

Schilder werkzaamheden met btw laag tarief

  • Het daadwerkelijke schilderen
  • Voorbereiden van schilderwerk, voorbehandelingen en gebruikte materialen
  • Binnen een verfsysteem toepassen van flakes op een trap of vloer
  • Schuren en lakken van een parketvloer of houten vloer
  • Aanbrengen van een giet- of coatingvloer als verfproduct
Meer info over kosten?
Schilderwerk prijzen
btw tarief bouw

Stukadoor werkzaamheden met btw laag tarief

Ook op het stucwerk kan je flink besparen als jouw woning ouder is dan twee jaar. Net als bij het schilderwerk valt niet alleen het stucwerk zelf onder het lage btw-tarief, maar ook voor het voorbereiden en voorbehandelen van het stucwerk en de gebruikte materialen wordt 9% btw gerekend.

Meer over kosten?
Stucwerk prijzen

Woning renoveren met 9% btw

Voor welke verbouwingen geldt lage btw-tarief?

Is het tijd om jouw woning opnieuw te schilderen of stucen? Profiteer dan van het lage btw-tarief op deze werkzaamheden. Je kan eenvoudig nog meer besparen op de kosten, door specialisten te vergelijken. Is jouw woning jonger dan twee jaar? Door te vergelijken, kan je toch voordeliger jouw woning opknappen. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor jouw opdracht. Vraag gratis offertes aan via Slimster om maximaal 4 specialisten te vergelijken die actief zijn in jouw regio.

Schilderwerk offertes aanvragen
Stucwerk offertes aanvragen