Huis verkoopklaar maken? Hier zijn 11 tips!

Huis verkoopklaar maken? Hier zijn 11 tips!
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
4 minuten

Je woning verkopen is een hele klus. Voordat kijkers je huis kunnen bezichtigen, moet jij je huis verkoopklaar maken. Hoe doe je dat? Maak daarvoor gebruik van deze 11 tips om je huis verkoopklaar te maken!

Huis verkoopklaar maken tip 1: Buitenkant van je huis

Kijk grondig naar de buitenkant van je huis. Check de gevelbekleding, boeidelen en dakbedekking. Zien je dakgoten er nog goed uit en stroomt er water door je regenpijpen? Is de buitenkant van je huis verkoopklaar of zijn er onderdelen die je onderhanden moet nemen?

Dakgoot vervangen?
Dakgoten

Huis verkoopklaar maken tip 2: Voortuin

De voortuin is het visitekaartje van je huis. Daarom is verkoopklaar maken van de voortuin belangrijk. Ziet je voortuin er keurig verzorgd uit, dan krijgt de kijker een goede eerste indruk. Maai gras, snoei struiken, haal onkruid en eventuele dode planten weg. Plant daarvoor in de plaats groene planten of kleurrijke bloemen. Plaats eventueel een extra bloembak bij je voordeur. Zo is je voortuin klaar voor de verkoop!

Maak ook de achtertuin van je huis verkoopklaar! Poets je tuinset, bloembakken en schutting, Plaats eventueel extra accessoires voor een gezellige aanblik.

Huis verkoopklaar maken tip 3: Schilderwerk

Kijk grondig naar je muren, plafonds, kozijnen en deuren. Zien ze er nog redelijk uit of hebben ze echt een lik verf nodig? Als de verf er niet meer mooi opzit, is het raadzaam om te schilderen. Zo is je huis verkoopklaar. Is de buitenkant van je huis al langer dan 5 jaar niet meer geschilderd? Dan moet ook deze geschilderd worden.

Schilder nodig?
Schilderwerk

Huis verkoopklaar maken tip 4: Deuren en kozijnen in goede staat

huis verkoopklaar maken

Misschien hebben je deuren en kozijnen meer nodig dan een schilderbeurt. Zien je deuren en kozijnen er echt niet meer goed uit of zitten er een aantal slechte tussen? Vervang ze dan om je woning verkoopklaar te maken.

Deur vervangen?
Deuren

Kozijn vervangen?
Kozijnen

Huis verkoopklaar maken tip 5: Repareer waar nodig

Klemmende deur, losse plint, kapotte deurbel en verstopte wasbak? Repareer het voor het verkoopklaar maken van je woning. De kijker wil een huis dat in perfecte staat verkeerd. Als hij iets ontdekt dat stuk is of het niet doet, dan kan dat voor hem een aanwijzing zijn dat er meer mis is met het huis. Dus pak dit aan, maak je huis klaar voor bezichtiging!

Huis verkoopklaar maken tip 6: Ramen met dubbel glas

Stel bij het verkoopklaar maken van je huis de vraag: hebben alle ramen dubbel glas? Heb je nog ramen met enkel glas? Vervang deze dan door dubbel glas, want iedereen wil tegenwoordig een goed geïsoleerd huis. Dus je huis is meer verkoopklaar met dubbel glas.

Glaszetter nodig
Glaszetter

Huis verkoopklaar maken tip 7: Trapbekleding

verkoopklaar maken

Wat is de staat van je trap? Kun je er nog een mooie trap van maken en je huis verkoopklaar maken? Doe dat dan! Pak een poetsdoek, stofzuiger en eventueel een kwast en laat je trap weer stralen. Als je huidige trap of trapbekleding er belabberd uitziet, kies dan voor nieuwe trapbekleding. De kijker waardeert het dat jij investeert in het stylen van je huis voor de verkoop!

Nieuwe trapbekleding?
Traprenovatie

Huis verkoopklaar maken tip 8: Voldoende licht

Een huis dat er licht uitziet, valt direct in het oog. Een lichte woning geeft een aangenaam gevoel. Houd dit in je achterhoofd als je bezig gaat met het verkoopklaar maken van je huis. Creëer zoveel mogelijk licht in je huis. Open alle raamdecoratie en ontsteek een lamp in donkere hoekjes.

Huis verkoopklaar maken tip 9: Neutrale kleuren

Je huis stylen voor verkoop doe je met neutrale kleuren. Verwijder accessoires met opvallende kleuren. Verf eventueel een muur die te overheersend is qua kleur of print. De kijker beeldt zich in hoe het huis er uit gaat zien als hij erin woont. Deze verbeelding gaat makkelijker in een huis met neutrale kleuren.

Huis verkoopklaar maken tip 10: Bloemen en planten

woning verkoop klaar maken

Je woning opfrissen voor de verkoop doe je ook door bloemen en planten te plaatsen. Daarmee laat je zien dat jij je huis goed verzorgt. Bovendien oogt het gezellig en is je huis verkoopklaar. En wist je dat planten een positief effect hebben op de gemoedstoestand van de kijker? Maak het niet te bont! Het moet niet zo zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Je huis opfrissen voor verkoop kan ook door het plaatsen van een goedgevulde fruitmand, kaarsen en sierkussens.

Huis verkoopklaar maken tip 11: Opgeruimd en schoon

Een kijker wil een huis dat er picobello uitziet. Je huis opfrissen voor verkoop is daarom nodig! Ruim je huis op en maak hem schoon. Poets niet alleen je badkamer, wc, keuken en vloer. Ook je ramen, lampen, kasten en deuren moeten er stralend uitzien. Opgeruimd wil zeggen dat er geen overbodige spullen in je huis slingeren. Berg deze op achter schotten of in kasten waar de kijker niet in kijkt. Past het niet? Verzamel ze dan tijdelijk in je auto of op een andere plek uit de buurt van je huis!

Verander de indeling van de meubels als dat netter en rustiger oogt.

Op en top verkoopklaar!

Huis verkoopklaar maken? Hier zijn 11 tips!

Alle tips voor je huis verkoopklaar maken opgevolgd? Nu ben jij helemaal klaar voor de verkoop van je huis! Laat de kijkers maar in jouw verkoopklare huis komen!