• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten trap bekleden met laminaat

Kosten trap bekleden met laminaat

Ga naar
Minimale kosten € 125,- Maximale kosten € 225,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 175,-
Gemiddelde prijs laminaat traprenovatie, per overzettrede.

Is jouw trap verouderd en toe aan een opknapbeurt? Of ben je gewoon op zoek naar een mooie maar onderhoudsvrije trap? Een laminaat traprenovatie is dan een perfecte oplossing; laminaat op de trap is mooi, voordelig en vergt weinig onderhoud. Ontdek alle mogelijkheden en kosten van een trap bekleden met laminaat.

Voordelen laminaat trapbekleding

 • Voordelig in prijs
 • Eenvoudig in onderhoud
 • Slijtvast

Nadelen laminaat trapbekleding

 • Trap kan kraken
 • Niet geluiddempend

Wat kost een laminaat traprenovatie?

Materiaal Prijs*
Trap bekleden met laminaat € 125

* Vanaf-prijs laminaat overzettrede, incl. plaatsing en btw.

Wil je goedkoop jouw trap bekleden met laminaat, maar weet je niet of dit mogelijk is? Laminaat is beschikbaar in vele prijsklassen, die afhankelijk zijn van het soort laminaat, de uitstraling en de kwaliteit. Ook de traprenovatie zelf brengt de nodige kosten met zich mee.

In de prijstabel vind je de vanaf-prijs per laminaat overzettrede. Gemiddeld bestaat een trap uit 13 traptreden. Liever de exacte prijs weten van een trap met laminaat?

Trap bekleden met laminaat?

laminaat overzettreden
Meer voorbeelden bekijken?

Prijsopbouw traprenovatie laminaat

Materiaalkosten laminaat traprenovatie

De prijs van een laminaat traprenovatie wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De kostenposten van het materiaal voor een traprenovatie zijn doorgaans:

 • Soort laminaat
 • Soort trap
 • Afwerking van de trap

Soort laminaat

Grofweg zijn er 2 soorten laminaat: HPL laminaat en CPL laminaat. Deze soorten hebben dezelfde samenstelling, maar CPL heeft een dunnere toplaag. Hierdoor wordt CPL geproduceerd op een rol, terwijl HPL als kunststofplaat wordt geproduceerd.

De toplaag van CPL wat dunner is, waardoor de kwaliteit van HPL-overzettreden doorgaans net wat beter is. Toch wordt het kwaliteitsverschil steeds kleiner. Zowel HPL als CPL overzettreden hebben aluminium legeringen, waardoor ze een hoge antislipwerking hebben en weinig onderhoud vergen.

Soort trap

De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van het type trap. Het bekleden van een rechte trap gaat doorgaans makkelijker dan het bekleden van een trap met een draai. Daarnaast valt de traprenovatie van een open trap doorgaans lager uit dan de renovatie van een gesloten trap.

Afwerking trap met laminaat

Ook de afwerking brengt verschillende keuzes en mogelijkheden met zich mee. Ontdek de opties om een laminaat traprenovatie af te werken:

Uitstraling met laminaat op trap

Welke stijl wil je creëren met jouw laminaat traprenovatie? Je hebt de keuze uit verschillende opties, zoals:

Slim traprenovatie-offertes vergelijken

trap bekleden laminaat

Laminaat trapbekleding uit handen geven

Ook de montage is van invloed op de laminaat traprenovatie kosten. Kies je voor laminaat op de trap, dan worden er laminaat overzettreden gebruikt. Deze zijn makkelijk te plaatsen door een specialist en besparen daarom tijd én geld.

Voor een goede, snelle plaatsing schakel je de hulp in van een ervaren traprenovatie-specialist. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met regionale bedrijven die verschillende dingen voor je regelen:

 • Doorgaans renovatie in één dag
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Slim besparen op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim regionale traprenovatie-bedrijven vergelijken

Heb je weinig budget voor je traprenovatie of wil je gewoonweg een mooie, onderhoudsvrije trap? Ga dan voor een laminaat traprenovatie. Vraag gratis traprenovatie-offertes aan via Slimster en vergelijk de bedrijven met elkaar. Zo bespaar je tot wel 45%.

179 traprenovatie specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal