• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Kosten trap bekleden met laminaat

  Kosten trap bekleden met HPL / CPL laminaat

  Gratis traprenovatie offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 150,- Maximale kosten € 225,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 165,-
  Gemiddelde prijs hpl cpl laminaat traprenovatie, per overzettrede.

  Is jouw trap verouderd en toe aan een opknapbeurt? Of ben je gewoon op zoek naar een mooie maar onderhoudsvrije trap? Een hpl / cpl laminaat traprenovatie is dan een perfecte oplossing. Ontdek alle mogelijkheden en kosten van een trap bekleden met laminaat.

  Voordelen HPL / CPL laminaat op trap

  • Slijtvast & stootvast
  • Minder gladde treden
  • Lange levensduur
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Veel stijlen mogelijk
  • Met aluminium legering

  Nadelen HPL / CPL laminaat op trap

  • Kan prijzig zijn
  • Verschil in kwaliteit per laminaatsoort

  Wist je dat laminaat een verzamelnaam is voor iets dat uit meer lagen bestaat? Laminaat is afgeleid van het Latijnse woord Lamina, wat 'dun laagje' betekent. 

  Laminaat trapbekleding bestaat dus uit meerdere lagen en kan sterk variëren in kwaliteit. HPL en CPL zijn verreweg de beste mogelijkheden voor trappen en niet te vergelijken met budget laminaat zoals je kent uit de bouwmarkt.

  Wil je dus jouw trap met laminaat bekleden? Ga dan voor HPL / CPL laminaat overzettreden. Deze zijn het meest sterk en slijtvast. 

  HPL staat voor High Pressure Laminates. HPL laminaat wordt gemaakt in een relatief lang productieproces, onder hoge druk. Hierdoor wordt de toplaag dikker en sterker: uitermate geschikt voor een traprenovatie.

  CPL staat voor Continous Pressure Laminates. CPL laminaat heeft dezelfde eigenschappen en opbouw als HPL, alleen is de toplaag net wat dunner. Dit komt door een lagere persdruk en een continu productieproces. Ook CPL wordt veel gebruikt voor een traprenovatie.

  In de praktijk wordt er vaak gesproken over HPL / CPL trapbekleding.

  Wat kost een laminaat traprenovatie?

  Materiaal Prijs* Offerte
  Trap bekleden met HPL / CPL laminaat € 150 - 225

  * Indicatieprijs hpl/cpl laminaat overzettrede, incl. plaatsing en btw.

  Wil je jouw trap bekleden met laminaat, maar weet je niet of dit mogelijk is? Laminaat trapbekleding is beschikbaar in verschillende soorten en prijsklassen. De prijs wordt bepaald door het materiaal, de uitstraling en de montage. Doorgaans maakt een erkende vakman gebruik van hpl / cpl overzettreden. De beste vakmannen werken tevens met aluminium legeringen op de overzettreden, zo heb je geen antislip strip meer nodig.

  Bekijk de hpl / cpl laminaat trapbekleding prijzen hierboven. We noemen de laminaat prijs per overzettrede. Gemiddeld bestaat een trap uit 13 traptreden. Liever de exacte prijs weten van laminaat op trap?

  Trap bekleden met laminaat?

  Laminaat op trap
  Meer trapbekleding laminaat voorbeelden?

  Wat is het verschil tussen HPL en CPL overzettreden?

  Soort
  Prijs
  Toplaag
  Productie
  Perstijd
  Persdruk
  HPL Laminaat €€€ Onder hoge druk gelamineerd: dikkere toplaag Discontinu werkende pers Cyclus van 20 - 60 min 50 - 90 bar
  CPL Laminaat €€ Dunnere toplaag Continu werkende pers 8 - 15 sec 30 - 70 bar

  Ondanks de verschillen in de toplaag zijn HPL en CPL allebei van een goede kwaliteit. HPL en CPL zijn niet te vergelijken met het dunnere, goedkopere laminaat wat je in bouwmarkten kunt kopen. Dit goedkope laminaat beschadigt snel en slijt veel sneller. Omdat de slijtvastheid van HPL / CPL beter is, zijn overzettreden doorgaans van hpl of cpl gemaakt.

  Wat is de opbouw van laminaat overzettreden?

  1. Toplaag voor slijtvastheid
  2. Decorlaag (bedrukt decorpapier)
  3. Kernlaag van kraftpapier/fiberboard
  4. Onderlaag (vochtwerend)

  Toplaag van laminaat overzettreden

  Welke laminaat overzettreden je ook kiest (hpl/cpl), de opbouw en het materiaal van het laminaat is hetzelfde. Behalve de toplaag, die door de productie bepaald wordt. Ga je voor cpl laminaat, dan is de toplaag wat dunner o.a. door lagere persdruk. Hpl laminaat wordt onder hogere druk gemaakt in een langer productieproces. Hierdoor is de toplaag harder, krasvast, minder glad en dikker.

  Hoe dunner de toplaag, hoe sneller de slijtage en hoe goedkoper het laminaat. HPL en CPL beide kwalitatief goed, HPL alleen nóg beter.

  Decorlaag laminaat bepalen

  Onder de toplaag bevindt zich de decorlaag. Deze laag bepaalt de uitstraling van de laminaat overzettreden. De decorlaag is in feite bedrukt fotopapier, waardoor je iedere gewenste stijl kunt creëren. 3 populaire opties zijn:

  Slim traprenovatie offertes vergelijken

  Trap met laminaat afwerken

  Ook de afwerking brengt verschillende keuzes en mogelijkheden met zich mee. De beste vakmannen plaatsen overzettreden met een aluminium legering op de toplaag. Dit voorkomt gladde treden. Vraag voor zekerheid bij je traprenovatie specialist naar deze aluminium legering.

  Door deze aluminium legering heb je geen antislip op trap nodig. Andere opties om je trap af te werken zijn:

  trap bekleden met laminaat

  Laminaat trapbekleding door ervaren vakman

  Wil je jouw trap bekleden met laminaat? Laat je trap dan renoveren door een betrouwbare vakman. Zo wordt je trap voorzien van kwalitatieve hpl / cpl overzettreden en op de juiste manier gerenoveerd. Toch zelf aan de slag? Lees dan eerst onze blog over veelgemaakte fouten bij zelf trap renoveren.

  Voor een goede, snelle plaatsing schakel je dus het beste de hulp in van een ervaren traprenovatie specialist. Bij Slimster kom je eenvoudig in contact met regionale bedrijven die verschillende dingen voor je regelen:

  • Doorgaans renovatie in één dag
  • Garantie na plaatsing
  • Vrijblijvend advies over materiaal & opties
  • Opruimen bouwafval
  Slim besparen op de reiskosten Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand.

  Beste laminaat traprenovatie deal vinden

  Ben je op zoek naar een mooie en onderhoudsvriendelijke trap? Laat je trap dan met laminaat bekleden door een betrouwbare vakman. Bij Slimster vraag je gratis traprenovatie offertes aan en kom je in contact met vakmannen die in jouw regio werken. Vergelijk deze vakmannen en kies wie jouw trap met laminaat gaat bekleden.

  213 traprenovatie specialisten vergelijken

  Pro Stairs Traprenovatie
  Christan Traprenovatie
  Trap Xpress Traprenovatie Expert
  Voordelige Traprenovatie
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal