Stootborden trap renoveren

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Ga je jouw trap renoveren? Bij een gesloten trap renovatie raden we je aan om ook de stootborden te vervangen. Zo weet je zeker dat jouw hele trap weer een lange tijd meegaat.

Voordelen stootborden

  • Geven stevigheid aan de trap
  • Geen vuil of stof onder de treden
  • Veilige trap, geen open treden

Stootborden vervangen: 2 opties

  1. Stootborden vervangen van gesloten trap
  2. Open trap dichtmaken met stootborden

Een stootbord is het verticale deel tussen twee traptreden in. Stootborden worden altijd gebruikt bij gesloten of dichte trappen. Dankzij de stootborden komt er geen vuil of stof onder de treden en wordt er stevigheid aan de trap gegeven.

stootborden trap maken

1. Overzettreden bij traprenovatie, 2. Stootborden plaatsen.

Wat kosten stootborden?

Een gesloten trap heeft altijd stootborden. Laat je deze trap renoveren, dan worden ook de stootborden vervangen. De prijs van stootborden kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal. Bekijk de algemene traprenovatie prijzen. Liever de exacte prijs weten van een traprenovatie inclusief nieuwe stootborden? Of wil je jouw open trap dichtmaken?

Traprenovatie incl. stootborden
Traprenovatie offerte

Materiaal stootborden trap

In feite heb je dezelfde materiaalkeuze als bij de overzettreden. Er zijn veel opties, maar dit zijn toch wel de meest voorkomende materialen:

Kleuren en uitstraling

Ga je voor zwarte stootborden, stootborden in wit of stootborden met een houtkleur? Zoek je een contrasterend effect en wil je donkere traptreden? Laat dan witte stootborden plaatsen.

stootborden trap vervangen
Slim besparen op de voorrijkosten
Laat al je trappen in huis tegelijkertijd renoveren. Zo bespaar je eenvoudig op de kosten, want de vakman hoeft slechts één keer reiskosten te rekenen.

Open trap dichtmaken met stootborden

Wil je jouw open trap dichtmaken? Dat kan door stootborden tussen de traptreden te plaatsen. Een gesloten trap is veiliger en je verliest minder warmte, omdat de warmte normaal gesproken tussen de open treden opstijgt. Schakel ook voor deze klus de hulp in van een ervaren specialist. Een vakman kan de stootborden vakkundig plaatsen. Zo weet je zeker dat je van een mooie en veilige trap kan genieten.

Vraag gratis traprenovatie offertes aan

Stootborden trap renoveren

Laat je gesloten trap renoveren inclusief nieuwe stootborden en vraag gratis traprenovatie offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met specialisten die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken bespaar je eenvoudig op de kosten.

Vergelijk 277 traprenovatie-specialisten

TrapXpress
Prostairs
Daniels traprenovatie
bhg traprenovatie
AMG traprenovatie
GP Decor
  1. Vraag binnen 1 minuut aan
  2. Ontvang vrijblijvende offertes
  3. Kies de beste deal
Gratis traprenovatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Stootborden trap renoveren