• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 144.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Ga naar
Minimale kosten € 120,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 160,-
Vanaf-prijs per trede, afhankelijk van materiaal en extra opties.

Wat kost een traprenovatie?

Ga je jouw trap renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? De traprenovatie prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het materiaal, het aantal treden van de trap en het soort trap. De afwerking van de trap speelt daarnaast ook een belangrijke rol, net als de montage van het nieuwe materiaal.

Gemiddelde traprenovatie kosten:
Gem. prijs per trede*
Laminaat HPL / CPL traprenovatie prijs (beste) € 165
Eiken traprenovatie prijs € 185 Gratis offertes
Tapijt trapstoffering prijs € 45 Gratis offertes
Trap schilderen prijs € 50 Gratis offertes
Linoleum traprenovatie prijs € 140 Gratis offertes
PVC traprenovatie prijs € 145 Gratis offertes
Sisal trapstoffering prijs € 65 Gratis offertes
Leren traprenovatie prijs € 225 Gratis offertes
Blauwstaal traprenovatie prijs € 250 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs per overzettrede, inclusief plaatsing en btw. Een trap heeft meestal 13 treden.

Ben je benieuwd naar de traprenovatie kosten? In de tabel vind je een indicatie van de traprenovatie prijzen inclusief plaatsing per overzettrede. Liever de exacte traprenovatie prijs weten?

Traprenovatie prijzen vergelijken
prijzen traprenovatie
Meer inspiratie opdoen?

Opbouw kosten traprenovatie

Materiaal traprenovatie: kosten en mogelijkheden

Veel trappen zijn van hout gemaakt, maar bekleed met een ander materiaal. Bij een traprenovatie wordt dan niet de hele trap vervangen, maar is renovatie van de trapbekleding voldoende. Hoeveel kost een traprenovatie? De traprenovatie prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De belangrijkste traprenovatie kosten worden bepaald door de soort trap, de materiaalkeuze en de afwerking.

Soort trap

Een rechte trap is simpeler te renoveren dan een gedraaide trap. Een open trap bekleden is vaak een goedkope traprenovatie in vergelijking met het bekleden van een gesloten trap. Er is namelijk minder materiaal voor nodig; een open trap heeft bijvoorbeeld geen stootborden.

Beste materiaal voor traprenovatie

Je hebt de keuze uit verschillende traprenovatie materialen, waarbij de bekleding met hard of met zacht materiaal kan zijn. De harde traptrede bekleding materialen worden geplaatst in de vorm van overzettreden. Er worden dan nieuwe traptreden geplaatst over de bestaande. Zo krijg je eenvoudig een nieuwe uitstraling. In de afbeelding zie je hoe de overzettrede (1) en het stootbord (2) geplaatst worden.

overzettreden plaatsen

Extra optie trap bekleden

Bij de afwerking van de trap heb je ook veel keuzemogelijkheden. Ga je voor treden en stootborden in dezelfde kleur? Wil je trapwangen plaatsen of andere opties toevoegen?

Extra optie
Meerprijs*
Antislip strips € 3 - € 13 per meter
Trapverlichting € 15 - € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - € 100 per trap
Trapmatten € 20 - € 55 per mat
Balustrade € 95 per 2 meter

*Indicatieve meerprijs bij een volledige traprenovatie.

Traprenovatie specialist vinden
traprenovatie kosten

Kosten trap bekleden door vakman

Weet je al precies hoe jouw trap eruit komt te zien of wil je nog meer informatie ontvangen? De specialisten in het Slimster-netwerk adviseren je vrijblijvend bij jou thuis, maar een traprenovatie bedrijf doet veel meer dan traptrede bekleding. De montagekosten van een traprenovatie zijn onder meer opgebouwd uit:

  • Voorbereiden van de trap (oude bekleding verwijderen, schuren)
  • Plaatsen van de overzettreden of het tapijt
  • Afvoeren van het bouwafval

Wil je de traprenovatie kosten in de hand houden? Je kan dan zelf de voorbereidingen treffen en de oude trapbekleding verwijderen of de trap schuren. De specialist kan dan direct aan de slag met het plaatsen van de overzettreden of het tapijt.

traprenovatie prijzen berekenen

Traprenovatie prijs berekenen: 3 prijsvoorbeelden

Welke traprenovatie prijs heb je zelf in gedachten voor jouw trap? Wil je een goedkope traprenovatie laten uitvoeren of ga je voor luxe trapbekleding? We hebben 3 verschillende traprenovatie prijsvoorbeelden voor je op een rij gezet om je een beeld te geven van de mogelijkheden. Zo kan je zelf iets specifieker jouw traprenovatie prijs berekenen.

Let op: het gaat om traprenovatie prijsvoorbeelden, de prijzen van jouw traprenovatie kunnen variëren. Kosten zijn afhankelijk van je situatie en wensen.

Goedkope traprenovatie: kosten en mogelijkheden

Ben je op zoek naar een betaalbare traprenovatie: goedkoop maar toch mooi? Een traprenovatie is het goedkoopst bij een open, rechte trap, er zijn immers geen rare hoeken nodig of stootborden. Een goedkope traprenovatie hoeft zeker geen duurkoop te zijn: materialen met een lage prijs kunnen ook een goede kwaliteit hebben. Laat je adviseren door een vakman over de beste opties voor jou. De traprenovatie kosten zijn doorgaans het laagst bij sisal en tapijt trapbekleding.

Trap bekleden met tapijt (13 treden) Tapijt per trede € 13 x 45 = € 585

Totaalprijs tapijt traprenovatie: € 585

Standaard traprenovatie: kosten en mogelijkheden

De meeste trappen in Nederland hebben één bocht, oftewel: een kwarts trap. Deze trap heeft iets meer hoeken dan een rechte trap, wat je terugziet in de traprenovatie prijs. Gemiddeld zijn de trapbekleding prijzen van een open trap met een kwart € 1.050, een gesloten trap met een kwart kost gemiddeld € 1.950, zonder extra opties. De meest populaire materialen voor deze traprenovaties zijn laminaat of pvc.

Trap met één kwart bekleden met pvc (13 treden) Pvc overzettreden van € 145 x 13 = € 1885
Simpele trapverlichting: € 15 per trede is € 15 x 13 = € 195

Totaalprijs pvc traprenovatie met verlichting: € 2.080

Luxe traprenovatie: kosten en mogelijkheden

Ga je voor een luxe traprenovatie? De traprenovatie prijzen vallen hier uiteraard hoger uit dan gemiddeld. Ook wanneer je trap meerdere bochten heeft, zullen de trapbekleding kosten oplopen. Wil je een kwalitatieve, luxe uitstraling? Ga dan voor hout of blauwstaal op de trap.

Gedraaide trap bekleden met hout (13 treden) Houten overzettreden van € 185 x 13 = € 2.405
Luxe trapleuning: meerprijs € 100 per trap
Luxe trapverlichting: meerprijs € 30 per trede is € 30 x 13 = € 390

Totaalprijs luxe houten traprenovatie: € 2.895

Bespaar op de voorrijkosten

De traprenovatie kosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van jouw situatie en wensen. Je kunt gelukkig slim besparen: schakel de hulp in van een vakman uit de buurt. Bij Slimster kom je alleen in contact met vakmannen die in jouw regio werkzaam zijn. Zo houd je de traprenovatie prijzen in de hand, aangezien je de voorrijkosten lekker laag houdt.

Tip: De kosten van een trap renoveren kan je nog wat lager maken door zelf het bouwafval af te voeren.

Eenvoudig gratis traprenovatie offertes vergelijken

Wat zijn de trap bekleden kosten? Je ontvangt scherpe traprenovatie prijzen door gratis en geheel vrijblijvend traprenovatie offertes aan te vragen bij Slimster. Je ontvangt alleen een prijsopgave van specialisten die aan onze scherpe kwaliteitseisen voldoen. Je hoeft daarna alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. Deze manier van vergelijken kan je een mooie besparing opleveren.

Vergelijk direct 181 traprenovatie specialisten

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal