Trap bekleden kosten
Vergelijk beste traprenovatie deals
Minimale kosten € 120 Gemiddelde kosten € 160 Maximale kosten € 200
Prijsindicatie trap renoveren per trede, afhankelijk van materiaal en opties.

Trap bekleden kosten

Ga je jouw trap renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? De traprenovatie prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het materiaal, het aantal traptreden en de trapsoort. De afwerking speelt ook een belangrijke rol, net als de montage van het nieuwe materiaal. Prijsvergelijk traprenovatie mogelijkheden en ontdek de beste traprenovatie voor jou.

Materiaal
Gem. per trede*
Laminaat traprenovatie € 165
PVC traprenovatie € 145 Gratis offertes
Eiken traprenovatie € 185 Gratis offertes
Tapijt trapbekleding € 45 Gratis offertes
Trap schilderen € 50 Gratis offertes
Linoleum traprenovatie € 140 Gratis offertes
Sisal trapbekelding € 65 Gratis offertes
Leren trapbekleding € 225 Gratis offertes
Blauwstaal traprenovatie € 250 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs per overzettrede, inclusief plaatsing en btw. Een trap heeft meestal 13 treden.

Ben je benieuwd naar de traprenovatie kosten? In de tabel vind je een indicatie van de traprenovatie prijzen inclusief plaatsing per overzettrede. Wil je weten hoe duur jouw traprenovatie exact wordt? Vraag gratis offertes aan voor de exacte traprenovatie prijs en vergelijk.

Ontvang direct vrijblijvende traprenovatie offertes

Vergelijk vrijblijvend 232 traprenovatie specialisten.

prijzen traprenovatie
Meer inspiratie opdoen?
Traprenovatie voorbeelden

Opbouw kosten trap renoveren

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Veel trappen zijn van hout gemaakt, maar bekleed met een ander materiaal. Bij een traprenovatie wordt dan niet de hele trap vervangen, maar is renovatie van de trapbekleding voldoende. Hoeveel kost een traprenovatie? De trap renoveren prijs wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De belangrijkste traprenovatie kosten worden bepaald door de soort trap, de materiaalkeuze en de afwerking.

Soort trap

Een rechte trap renoveren is makkelijker dan een gedraaide trap. Een open trap bekleden is vaak een voordelige traprenovatie in vergelijking met het bekleden van een gesloten trap. Er is namelijk minder materiaal voor nodig; een open trap heeft bijvoorbeeld geen stootborden.

Geen open trap meer?
Open trap dichtmaken

Beste traprenovatie materiaal

Je hebt de keuze uit verschillende traprenovatie materialen, waarbij de bekleding met hard of met zacht materiaal kan zijn. De harde traptrede bekleding materialen worden geplaatst in de vorm van overzettreden. Er worden dan nieuwe traptreden geplaatst over de bestaande. Zo krijg je eenvoudig een nieuwe uitstraling. In de afbeelding zie je hoe de overzettrede (1) en het stootbord (2) geplaatst worden.

traprenovatie met montage

Bij de afwerking van de trap heb je ook veel keuzemogelijkheden. Ga je voor treden en stootborden in dezelfde kleur? Wil je trapwangen plaatsen of andere opties toevoegen?

Extra optie
Meerprijs*
Antislip strips € 3 - € 13 per meter
Trapverlichting € 15 - € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - € 100 per trap
Trapmatten € 20 - € 55 per mat
Balustrade € 95 per 2 meter

*Prijsindicatie: gaat om meerprijs bij volledige traprenovatie.

Traprenovatie gevraagd?
Vergelijk gratis offertes
traprenovatie kosten

Zoek je een specialist voor je traprenovatie met montage? De specialisten in het Slimster netwerk adviseren je vrijblijvend bij jou thuis. Vaak wordt bij een traprenovatie gevraagd wat een specialist allemaal doet. Bij een traprenovatie met montage gebeurt meer dan alleen traptrede bekleding:

 • Voorbereiden van de trap (oude bekleding verwijderen, schuren)
 • Trap inmeten en trapbekleding op maat maken
 • Plaatsen van de overzettreden of het tapijt
 • Afvoeren van het bouwafval & alles netjes achterlaten

Wil je de traprenovatie kosten in de hand houden? Je kan dan zelf de voorbereidingen treffen en de oude trapbekleding verwijderen of de trap schuren. De specialist kan dan direct aan de slag met het plaatsen van de overzettreden of het tapijt.

traprenovatie prijzen berekenen

Welke traprenovatie prijs heb je zelf in gedachten voor jouw trap? Wil je een basic traprenovatie laten uitvoeren of ga je voor luxe trapbekleding? Hoe duur jouw traprenovatie ook wordt, we hebben 3 verschillende traprenovatie prijsvoorbeelden voor je op een rij gezet. Zo kan je zelf iets specifieker jouw traprenovatie prijs berekenen.

Let op: het gaat om traprenovatie prijsvoorbeelden, de prijzen van jouw traprenovatie kunnen variëren. Kosten zijn afhankelijk van je situatie en wensen.

Goedkope traprenovatie: kosten en mogelijkheden

Ben je op zoek naar een betaalbare traprenovatie: voordelig maar toch mooi? Een traprenovatie met overzettreden is altijd flinke investering. Écht voordelig je trap aanpakken? Lees dan alles over goedkope traprenovatie.

Een traprenovatie met overzettreden is het meest voordelig bij een open, rechte trap, er zijn immers geen rare hoeken nodig of stootborden. Een betaalbare traprenovatie hoeft zeker geen duurkoop te zijn: materialen met een lage prijs kunnen ook een goede kwaliteit hebben. Laat je adviseren door een vakman over de beste traprenovatie. De traprenovatie kosten zijn doorgaans het laagst bij sisal en tapijt trapbekleding.

calculator
Trap bekleden met tapijt (13 treden)
Tapijt per trede € 13 x 45 = € 585

Totaalprijs tapijt traprenovatie: € 585

Standaard traprenovatie: kosten en mogelijkheden

De meeste trappen in Nederland hebben één bocht, oftewel: een kwarts trap. Deze trap heeft iets meer hoeken dan een rechte trap, wat je terugziet in de traprenovatie prijs. Gemiddeld zijn de trapbekleding prijzen van een open trap met een kwart € 1.050, een gesloten trap met een kwart kost gemiddeld € 1.950, zonder extra opties. De meest populaire materialen voor deze traprenovaties zijn laminaat of pvc.

calculator
Trap met één kwart bekleden met pvc (13 treden)
Pvc overzettreden van € 145 x 13 = € 1885
Simpele trapverlichting: € 15 per trede is € 15 x 13 = € 195

Totaalprijs pvc traprenovatie met verlichting: € 2.080

Luxe traprenovatie: kosten en mogelijkheden

Ga je voor een luxe traprenovatie? De traprenovatie prijzen vallen hier uiteraard hoger uit dan gemiddeld. Ook wanneer je trap meerdere bochten heeft, zullen de trapbekleding kosten oplopen. Wil je een kwalitatieve, luxe uitstraling? Ga dan voor hout of blauwstaal op de trap.

calculator
Gedraaide trap bekleden met hout (13 treden)
Houten overzettreden van € 185 x 13 = € 2.405
Luxe trapleuning: meerprijs € 100 per trap
Luxe trapverlichting: meerprijs € 30 per trede is € 30 x 13 = € 390

Totaalprijs luxe houten traprenovatie: € 2.895

Slim besparen op traprenovatie kosten

De traprenovatie kosten kunnen flink oplopen, afhankelijk van jouw situatie en wensen. Je kunt gelukkig slim besparen:

 • Vind via Slimster een vakman uit de buurt, voor lage voorrijkosten
 • Vergelijk traprenovatie prijzen & vakmannen voor je een keuze maakt
 • Voer zelf het bouwafval af
 • Laat meerdere trappen renoveren

Wat zijn de trap bekleden kosten? Wij raden aan bij iedere traprenovatie: vergelijk prijzen & vakmannen voordat je een keuze maakt. Vraag gratis traprenovatie offertes aan bij Slimster. Je ontvangt alleen een prijsopgave van specialisten die aan onze scherpe kwaliteitseisen voldoen. Vergelijk de offertes en kies de beste deal voor jouw trap renoveren.

Vergelijk direct 232 traprenovatie specialisten

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal