• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 107.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Ga naar
Minimale kosten € 120,- Maximale kosten € 200,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 160,-
Vanaf-prijs per trede, afhankelijk van materiaal en extra opties.

Wat kost een traprenovatie?

Ga je jouw trap renoveren en ben je benieuwd naar de kosten? De traprenovatie prijs is van verschillende factoren afhankelijk, waaronder het materiaal, het aantal treden van de trap en het soort trap. De afwerking van de trap speelt daarnaast ook een belangrijke rol, net als de montage van het nieuwe materiaal.

Materiaal
Per trede*
Laminaat traprenovatie € 125
Pvc traprenovatie € 145 Gratis offertes
Eiken traprenovatie € 160 Gratis offertes
Tapijt trapstoffering € 135 Gratis offertes
Linoleum traprenovatie € 140 Gratis offertes
Sisal trapstoffering € 140 Gratis offertes
Blauwstaal traprenovatie € 250 Gratis offertes

* Vanaf-prijs per overzettrede, inclusief plaatsing en btw. Een trap heeft gemiddeld 13 treden.

Ben je benieuwd naar de kosten van een trap bekleden? In de tabel vind je een indicatie van de traprenovatie prijzen inclusief plaatsing per overzettrede. Liever de exacte prijs weten van de renovatie van jouw trap?

Traprenovatie prijzen vergelijken
prijzen traprenovatie
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw traprenovatie

Materiaalkosten traprenovatie

Veel trappen zijn van hout gemaakt, maar bekleed met een ander materiaal. Bij een traprenovatie hoeft dan niet de gehele trap vervangen te worden, maar is renovatie van de trapbekleding voldoende. Welke kosten brengt het renoveren van een trap met zich mee? De prijs van een traprenovatie wordt voor een groot deel bepaald door het materiaal. De belangrijkste kostenposten zijn de soort trap, de materiaalkeuze en de afwerking.

Soort trap

Een rechte trap is simpeler te renoveren dan een gedraaide trap. Een open trap bekleden is daarnaast ook doorgaans goedkoper dan het bekleden van een gesloten trap, omdat er minder materiaal voor nodig is; een open trap heeft bijvoorbeeld geen stootborden.

Materiaalkeuze

Je hebt de keuze uit verschillende traprenovatie materialen, waarbij de bekleding met hard of met zacht materiaal kan zijn. De harde materialen worden geplaatst in de vorm van overzettreden. Er worden dan nieuwe traptreden geplaatst over de bestaande. Zo krijg je eenvoudig een nieuwe uitstraling.

Het plaatsen van overzettreden ziet er als volgt uit:

Afwerking bij traprenovatie

Bij de afwerking van de trap heb je ook veel keuzemogelijkheden. Ga je voor treden en stootborden in dezelfde kleur? Wil je trapwangen plaatsen of andere opties toevoegen?

Extra optie Meerprijs*
Antislip strips € 3 - € 13 per meter
Trapverlichting € 15 - € 35 per spot of trede
Trapleuning € 50 - € 100 per trap
Trapmatten € 20 - € 55 per mat
Balustrade € 95 per 2 meter

*Indicatieve meerprijs bij een volledige traprenovatie.

Vind beste traprenovatie-specialist
traprenovatie kosten

Trap laten bekleden door vakman

Weet je al precies hoe jouw trap eruit komt te zien of wil je nog meer informatie ontvangen? De specialisten in het Slimster-netwerk adviseren je vrijblijvend bij jou thuis, maar een traprenovatie-bedrijf doet veel meer dan dat. Plaatsingskosten van een traprenovatie zijn onder meer opgebouwd uit:

  • Het voorbereiden van de trap (oude bekleding verwijderen, schuren)
  • Het plaatsen van de overzettreden of het tapijt
  • Het afvoeren van het bouwafval

Wil je de traprenovatie kosten in de hand houden? Je kan dan zelf de voorbereidingen treffen en de oude trapbekleding verwijderen of de trap schuren. De specialist kan dan direct aan de slag met het plaatsen van de overzettreden of het tapijt.

Slim besparen op de reiskosten Schakel de hulp in van een lokale of regionale vakman. Zo vallen de voorrijkosten van het bedrijf een stuk lager uit dan normaal.

Eenvoudig gratis traprenovatie-offertes vergelijken

Wat kost een trap bekleden? Je ontvangt scherpe traprenovatie prijzen door gratis en geheel vrijblijvend traprenovatie offertes aan te vragen bij Slimster. Je ontvangt alleen offertes van specialisten die aan onze scherpe kwaliteitseisen voldoen. Je hoeft daarna alleen nog de offertes met elkaar te vergelijken. Deze manier van vergelijken kan je een besparing opleveren tot wel 45%.

Vergelijk direct 152 traprenovatie-specialisten

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal