• Onafhankelijke informatie
  • Gecontroleerde specialisten
  • 134.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Traprenovatie met antislip

Traprenovatie met antislip

Ga naar

Traptreden kunnen erg glad zijn en ongelukken veroorzaken wanneer je met sokken of gladde zolen op de trap loopt. Als extra veiligheidsmaatregel kun je antislip strips op de trap laten plaatsen. Maar er zijn meer mogelijkheden om jouw traptreden minder glad te maken, ontdek ze hier.

Kenmerken antislip op trap

  • Veiligheid verhogen
  • Treden slijten minder snel
  • Betaalbare prijs

Wat kosten antislip strips?

De antislip strips kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren: welk materiaal gebruik je, wat voor soort strips plaats je en laat je de trap eerst frezen? Al deze factoren zijn van invloed op de prijs, maar doorgaans zijn antislip strips relatief goedkoop. Helemaal als extra optie bij een volledige traprenovatie. Benieuwd naar de exacte prijzen van een traprenovatie inclusief antislip?

Traprenovatie met antislip
antislip profiel
Meer voorbeelden bekijken?

Soorten antislip strips

Antislip strips zijn verkrijgbaar in verschillende soorten:

  • Traditionele infrees strips
  • Antislip plakstrip
  • Antislip verf

Antislip trap frezen

De traditionele manier om antislip strips te plaatsen is met de infreesmethode. Om de antislip strips van aluminium, rubber of kunststof te bevestigen, worden er eerst sleuven in de treden gemaakt. Dit gebeurt met behulp van een freesmachine. Na het frezen worden de antislip strips in de sleuven gedrukt. De strips steken enkele millimeters uit en worden niet zomaar uit de trap gelopen. Hierdoor hebben de infrees strips een lange levensduur.

Antislip trap zelfklevend

Je kan ook zelfklevende plakstrips laten aanbrengen op traptreden. Deze populaire keuze is prima zelf uit te voeren, mocht je willen besparen op de kosten van een volledige traprenovatie. Het nadeel is wel dat de strip sneller slijt en eerder vervangen moet worden. Ook kunnen er lijmresten achterblijven bij het verwijderen van de strip.

Antislip coating of verf

Je kunt er ook voor kiezen om je trap te verven met een antislip coating. De antislip verf creëert een stroeve ondergrond, wat de trap veiliger maakt. De coating of verflaag slijt wel snel bij veelvuldig gebruik, maar kan goed gecombineerd worden met een trapstrip. Laat deze combinatie van antislip verf en trapstrips aanbrengen door een vakman voor het beste resultaat.

Halve maantjes

Wist je dat halve maantjes een trap ook veiliger maken om op te lopen?

Alles over halve maantjes

Trap antislip laten maken door vakman

Laat je jouw trap renoveren en wil je graag een veilige trap hebben? De vakmannen uit ons netwerk kunnen jouw trap ook direct voorzien van de juiste antislip. Of het nu gaat om plakstrips, ingefreesde profielen of een antislip coating: zorg voor een veilige trap. Vraag gratis offertes aan bij Slimster en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Door slim te vergelijken vind je dan eenvoudig de beste deal.

172 traprenovatie-specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal