• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 149.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Trapverlichting bij traprenovatie

Trapverlichting bij traprenovatie

Ga naar

Traprenovatie met verlichting

Op trappen wordt steeds vaker gebruik gemaakt van verlichting. Het toevoegen van trapverlichting brengt verschillende voordelen met zich mee. Door LED-verlichting te gebruiken, wordt er ook nog eens weinig stroom verbruikt. Het is momenteel zeer populair om te kiezen voor een traprenovatie met verlichting.

Voordelen verlichting op trap

 • Veiligheid verhogen
 • Decoratieve functie
 • Moderne uitstraling
 • Gaat lang mee
 • Betaalbaar

Wat kost trapverlichting?

Soort verlichting
Prijs*
Led strip / spot € 15 - 35 per stuk of trede

* Gemiddelde prijs bij volledige traprenovatie, incl. montage en btw.

De prijs van trapverlichting is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort verlichting, het aantal traptreden en de positie van de verlichting. Trapverlichting is al verkrijgbaar vanaf enkele euro's per LED-spot of LED-strip, maar de prijs kan flink oplopen afhankelijk van je wensen.

Renovatie inclusief trapverlichting
trapverlichting led

Mogelijkheden verlichting

Trapverlichting is beschikbaar in verschillende soorten en de verlichting kan ook op diverse plekken gemonteerd worden, zoals:

 • onder de traptreden
 • op de traptreden
 • in de trapleuning
 • in de muur
 • in de zijwangen
 • in het plafond

Verlicht traptreden van onderen

Loop jij vaak ’s nachts de trap af, maar wil je geen grote felle lamp aanzetten? LED verlichting onder de traptreden is een goede manier om te kunnen zien waar jij loopt, zonder dat je een lamp aan hoeft te zetten. Hiervoor heb je wel stroom nodig, wat extra bedrading tot gevolg heeft. Een traprenovatie specialist kan deze draden mooi wegwerken in de traptreden.

Verlicht traptreden van boven

Heb je niet veel budget? Geluminiceerde strippen hebben een glow in the dark effect. Dit houdt in dat je geen elektra aansluiting nodig hebt. Overdag ‘laden’ de lichtstroken op en in de avond geven ze licht. Voor de beste trapverlichting op traptreden kies je echter voor spotjes of LED strips. Een specialist kan deze spots of strips bovenin een traptrede plaatsen.

Trapleuning verlichten

Een trapleuning zorgt voor extra veiligheid als je op de trap loopt. Je kan je namelijk vastgrijpen aan de leuning als je struikelt of verkeerd stapt. Ook een trapleuning kan je verlichten voor nog meer veiligheid. Zo schijnt het licht naar onderen op de trap, wat de veiligheid verhoogt.

Creëer licht vanuit de muur

De kans dat jouw trap aan minimaal één muur grenst, is groot. Maak hier gebruik van en verlicht jouw trap vanuit de wand. Spotjes in of op de muren zijn erg populair. Ze zijn subtiel, maar geven voldoende licht om veilig de trap af te lopen.

Verlichting in trapwangen

Veel trappen hebben trapwangen: deze wangen hebben een decoratieve functie, maar bieden ook steun aan klassiekere trappen. Wil je liever geen gaten in de muur maken voor de verlichting? Kies dan voor verlichting in de trapwangen, dit zorgt voor een mooi effect.

Maak gebruik van het plafond

Tot slot kan je natuurlijk altijd nog verlichting in of aan het plafond hangen. Veel van de voorgaande opties bieden een zacht en sfeervol licht. Wil je feller licht hebben op je trap, dan is het verstandig om een lamp op te hangen of spots in het plafond te verwerken.

Soorten verlichting

Er zijn verschillende soorten trapverlichting. Denk hierbij aan inbouwspots of opbouwspots, maar je kan ook LED-strips laten aanbrengen. Door gebruik te maken van LED-verlichting, wordt er weinig elektriciteit verbruikt.

Je kan ook voor trapverlichting met een bewegingssensor kiezen. De verlichting gaat dan pas aan zodra er iemand op de trap loopt.

Bespaar slim op de voorrijkosten Laat al je trappen tegelijkertijd renoveren. De vakman hoeft dan slechts eenmaal reiskosten te rekenen, waardoor je eenvoudig geld bespaart.

Direct gratis traprenovatie offertes aanvragen

Ga je jouw trap renoveren met verlichting? Vraag dan vrijblijvend traprenovatie offertes aan via Slimster en kom in contact met bedrijven die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt zelf de verschillende prijsopgaven en beslist wie de beste deal heeft.

Vergelijk 189 traprenovatie specialisten

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal