• Onafhankelijke informatie
 • Gecontroleerde specialisten
 • 138.000+ vergelijkingen
Gecontroleerde specialisten
Onafhankelijke informatie
Kosten trap bekleden met eiken

Kosten trap bekleden met eiken

Ga naar
Minimale kosten € 160,- Maximale kosten € 260,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 210,-
Gemiddelde prijs eiken traprenovatie, per overzettrede.

Een houten trap geeft veel karakter aan de ruimte. Vooral eikenhout is een populair materiaal bij traprenovaties; het staat bekend om zijn goede kwaliteit en is beschikbaar in meerdere kleuren en soorten.

Voordelen eiken trapbekleding

 • Sterk en robuust
 • Uitstekende kwaliteit
 • Slijtvast
 • Natuurlijke uitstraling
 • Vele soorten en kleuren

Nadelen eiken trapbekleding

 • Regelmatig onderhoud vereist
 • Prijzig materiaal
 • Niet geluiddempend

Wat kost een eiken traprenovatie?

Materiaal
Prijs*
Trap bekleden met eiken € 160

* Vanaf-prijs eiken overzettrede, incl. plaatsing en btw.

Het is niet goedkoop om een trap te laten renoveren met massief eiken overzettreden. De prijs van houten trapbekleding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hout, de soort trap en de afwerking. Benieuwd naar de eiken traprenovatie prijs? In de tabel vind je een indicatie van de prijs per eiken overzettrede. Een trap heeft gemiddeld 13 treden. Liever de exacte prijs weten?

Eiken traprenovatie prijzen vergelijken

houten trap kosten
Meer inspiratie opdoen?

Prijsopbouw eiken trapbekleding

Materiaalkosten trap bekleden met eiken

De traprenovatie kosten worden grotendeels bepaald door het materiaal. De prijs varieert door het soort hout, de type trap en de afwerking van de trap.

Soort hout

Je kan je trap renoveren met behulp van verschillende houtsoorten, maar eikenhout is toch veruit het meest populair. Een eikenhouten traprenovatie is echter ook niet zonder keuzes: ga je voor bruin, rood of wit? Wil je Amerikaans of Europees eikenhout? Ook de uitstraling van de overzettrede is te bepalen: ga je voor strak en noestvrij of juist voor rustiek?

Milieu verantwoord hout De specialisten in het Slimster-netwerk werken enkel met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

Soort trap

Er zijn trappen in allerlei soorten en maten. De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van het type trap. Een rechte trap is eenvoudiger te renoveren dan een gedraaide trap. Daarnaast is het opknappen van een open trap voordeliger dan de renovatie van een dichte trap.

Afwerking

Wanneer je jouw trap laat bekleden met eiken, heb je veel keuzes wat betreft de afwerking. Wil je stootborden in dezelfde stijl als de overzettreden of ga je voor een contrasterende kleur? Ook heb je de mogelijkheid om extra opties toe te voegen, zoals trapwangen, een trapleuning of verlichting.

Plaatsing houten overzettreden door specialist

Een trap renoveren is een flinke klus. Door het gebruik van (houten) overzettreden wordt het hak- en breekwerk geminimaliseerd en heb je minder last van vuil in de woning.

Toch is het alsnog verstandig om de hulp van een vakman in te schakelen. Die kan de trap snel en goed van houten overzettreden voorzien. Moet de trap eerst nog voorbehandeld worden of moet de oude bekleding worden verwijderd? Ook dat kan de vakman voor je regelen.

Voordelen plaatsing door Slimster vakman

 • Doorgaans renovatie in één dag
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
Besparen op de kosten Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim regionale traprenovatie-bedrijven vergelijken

Is je trap toe aan een opknapbeurt en wil je een natuurlijke uitstraling? Laat je trap bekleden met houten overzettreden. Vraag gratis offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt en bespaart zo tot wel 45%.

179 traprenovatie specialisten vergelijken

Pro Stairs Traprenovatie
Christan Traprenovatie
Trap Xpress Traprenovatie Expert
Voordelige Traprenovatie
Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal