Kosten trap bekleden met eiken
Vergelijk beste traprenovatie deals
 • Gratis & vrijblijvend
Minimale kosten € 160 Gemiddelde kosten € 185 Maximale kosten € 260
Gemiddelde prijs eiken traprenovatie, per overzettrede.

Kosten trap bekleden met eiken

Een houten trap geeft veel karakter aan de ruimte. Vooral eikenhout is een populair materiaal bij traprenovaties; het staat bekend om zijn goede kwaliteit en is beschikbaar in meerdere kleuren en soorten.

 • Sterk en robuust
 • Uitstekende kwaliteit
 • Slijtvast en isolerend
 • Tijdloos en sfeervol
 • Lange levensduur
 • Periodiek onderhoud nodig
 • Flinke investering
Materiaal
Prijs per overzettrede*
Offerte
Trap bekleden met eiken € 185

* Gemiddelde prijs eiken overzettrede, incl. plaatsing en btw.

Het is niet goedkoop om een trap te laten renoveren met massief eiken overzettreden. De prijs van houten trapbekleding is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort hout, de soort trap en de afwerking. Benieuwd naar de eiken traprenovatie prijs? In de tabel vind je een indicatie van de prijs per eiken overzettrede. De prijs kan flink oplopen afhankelijk van extra opties en luxere houtsoorten. Een trap heeft gemiddeld 13 treden. Liever de exacte prijs weten?

Eiken traprenovatie prijzen vergelijken
Gratis offertes
houten trap kosten
Meer inspiratie opdoen?
Traprenovatie voorbeelden

Prijsopbouw eiken trapbekleding

Materiaal
Arbeid
Reiskosten
Afval

Je kan je trap renoveren met behulp van verschillende houtsoorten, maar eikenhout is toch veruit het meest populair. Een eikenhouten traprenovatie is echter ook niet zonder keuzes: ga je voor bruin, rood of wit? Wil je Amerikaans of Europees eikenhout? Ook de uitstraling van de overzettrede is te bepalen: ga je voor strak en noestvrij of juist voor rustiek?

leaf
Milieu verantwoord hout
De specialisten in het Slimster-netwerk werken enkel met hout dat voorzien is van een FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.
eikenhouten traprenovatie

Er zijn trappen in allerlei soorten en maten. De prijs van een traprenovatie is afhankelijk van het type trap. Een rechte trap is eenvoudiger te renoveren dan een gedraaide trap. Daarnaast is het opknappen van een open trap voordeliger dan de renovatie van een dichte trap.

Wanneer je jouw trap laat bekleden met eiken, heb je veel keuzes wat betreft de afwerking. Wil je stootborden in dezelfde stijl als de overzettreden of ga je voor een contrasterende kleur? Ook heb je de mogelijkheid om extra opties toe te voegen, zoals trapwangen, een trapleuning of verlichting.

Een trap renoveren is een flinke klus. Door het gebruik van (houten) overzettreden:

 • Hak- en breekwerk minimaliseren
 • Minder last van vuil/stof in woning

Toch is het alsnog verstandig om de hulp van een vakman in te schakelen. Die kan de trap snel en goed van houten overzettreden voorzien. Moet de trap eerst nog voorbehandeld worden of moet de oude bekleding worden verwijderd? Ook dat kan de vakman voor je regelen.

Waarom plaatsing door Slimster vakman?

 • Doorgaans renovatie in één dag
 • Garantie na plaatsing
 • Vrijblijvend advies bij jou thuis
 • Opruimen bouwafval
calculator
Besparen op de kosten
Bij Slimster kom je enkel in contact met lokale en regionale bedrijven. Zo houd je de reiskosten eenvoudig in de hand. Een andere manier om te besparen, is door zelf het bouwafval af te voeren.

Slim regionale traprenovatie bedrijven vergelijken

Is je trap toe aan een opknapbeurt en wil je een natuurlijke uitstraling? Laat je trap bekleden met houten overzettreden. Vraag gratis traprenovatie offertes aan via Slimster en vergelijk regionale bedrijven met elkaar. Je beslist zelf wie de opdracht krijgt.

 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal