Open trap dichtmaken

Pascal van de Beek
Content Specialist
2 minuten

Wil jij jouw open trap dichtmaken? Een trap dichttimmeren heeft enkele belangrijke voordelen. Zo heb je minder tocht, is de trap veiliger en ziet het er warmer uit. Ook kan je de ruimte onder een dichte trap gebruiken als berging.

Wat is een open trap dichtmaken?

Met een open trap dichtmaken bedoelen we het plaatsen van stootborden tussen de traptreden. Je maakt in feite de achterkant van de trap dicht. Zo heb je geen ruimte meer tussen de traptreden.

Waarom open trap dichtmaken?

 • Oogt warmer, knusser. Open trap is modern/strak
 • Minder warmteverlies bij dichte trap
 • Dichte trap is veiliger / kindvriendelijker
 • Minder stofvorming rondom dichte trap
 • Trapkast maken onder dichte trap

Kosten open trap dichtmaken

Soort Prijs*
Open trap dichtmaken, excl. afwerking € 5 - 15 per stootbord

* Gemiddelde prijs open trap dichtmaken per stootbord, incl montage.

Wil je van je open trap af? Laat dan de traptreden dichtmaken. Veel mensen kiezen voor het dichtmaken van de zoldertrap, bijvoorbeeld voor een kindveilige woning.

Maar hoe ga je van een open trap naar een dichte trap? Een specialist plaatst verticaal stootborden tussen de treden. Meestal wordt er gekozen voor mdf of multiplex stootborden.

Trap dicht timmeren?
Vind beste timmerman

Is jouw open trap dicht gemaakt? Dan kan je ervoor kiezen de trap te laten bekleden. Dit kost gemiddeld € 50 - 185 euro per trede, afhankelijk van het materiaal (ontdek meer traprenovatie kosten). Vraag dan traprenovatie offertes aan en kom in contact met vakspecialisten die jou kunnen helpen.

Trap laten bekleden?
Traprenovatie offertes
open trap dichtmaken

Hoe open trap dichtmaken? 3 stappen

 1. Oude trapbekleding of vloerbedekking verwijderen
 2. Inmeten & op maat maken van stootborden
 3. Stootborden plaatsen

Zijn de stootborden geplaatst? Dan kan je de trap afwerken. Je kunt de trap laten schilderen of een volledige traprenovatie uitvoeren. De hele trap krijgt dan nieuwe bekleding.

Laat je een open trap dichttimmeren? Een specialist gebruikt doorgaans HDF of MDF stootborden of stootborden van multiplex als basis. Je kunt ook kiezen voor stootborden met een afgewerkte toplaag van hout, laminaat of een ander materiaal.

Inspiratie voor open trap dichtmaken

Wil je jouw open trap dichttimmeren? Er zijn verschillende manieren om van een open trap een dichte trap te maken.

Trap dichtmaken en trapkast

Trap dichtmaken en trapkast

Open trap dichtmaken & schilderen

Open trap dichtmaken & schilderen

Zoldertrap dichttimmeren

Zoldertrap dichttimmeren

Trapkast onder open trap maken

Trapkast onder open trap maken

Ga je een open trap dichttimmeren? Bij een dichte trap kan je de ruimte onder de trap goed gebruiken, bijvoorbeeld door het maken van een trapkast.

Is jouw trap vrij toegankelijk en wil je dat veranderen? Je kunt een deur plaatsen voor de trap. Staat jouw trap in de vrije ruimte en wil je een ombouw rond de trap maken? Ook dat kan je laten doen door een specialist. Wil jij je trap dichtmaken met een deur of ombouw? Schakel hiervoor de hulp in van een timmerman.

Een trap moet natuurlijk goed bereikbaar zijn. Wil je de trap dichtmaken, maar heb je weinig ruimte voor openslaande deuren? Je kunt ook een schuifdeur voor de trap plaatsen. Zo blijft de trap bereikbaar en heb je weinig ruimte nodig.

Waarom trap dicht laten maken door vakman?

trap dichtmaken door vakman

Open trap dichtmaken door vakspecialist

Open trap dichtmaken

Wil je een dichte trap maken van jouw open trap? Laat de open trap dichttimmeren door een vakspecialist. Je kunt alleen de stootborden laten plaatsen, of ga ook direct voor een ombouw (met deur) of trapkast. Vraag gratis timmerman offertes aan en kom in contact met vakmannen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de specialisten en kies degene met de beste deal.

Direct timmermannen vergelijken?

Workingfine Timmerbedrijf
Rinia Bouw
BT FIXIT
Bouwservice Steenwijk
Beste fix
Tanerflex
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis timmerman offertes?
Geheel vrijblijvend
Open trap dichtmaken