• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Schilderwerk uitbesteden: 6 voordelen

  Schilderwerk uitbesteden: 6 voordelen

  Is het houtwerk van je woning toe aan een nieuwe verflaag? Of wil je jouw woning gewoon een andere uitstraling geven? De vraag is dan: ga ik zelf schilderen of laat ik het uitbesteden? Slimster geeft 6 voordelen voor het uitbesteden van schilderwerk aan een vakschilder.

  6 Voordelen schilderwerk uitbesteden

  • Gegarandeerd goede kwaliteit
  • Je bespaart tijd
  • Je bespaart geld
  • Alles wordt uit handen genomen
  • Geen gevaar
  • Garantie op geleverd werk

  1. Schilderwerk van goede kwaliteit

  zelf schilderen of uitbesteden

  (Bron foto: Van Hussel Schilderwerken)

  Hoe moeilijk kan schilderen zijn? Met die instelling gaan mensen vaak zelf aan de slag met hun schilderwerk. Toch is goed schilderwerk nog steeds een vak apart. Als je een vakschilder inschakelt, ben je verzekerd van goede kwaliteit schilderwerk. Deze schilder weet namelijk wat hij doet en heeft de kennis en kunde in huis. Zo gebruikt hij de juiste materialen, de juiste verf en zorgt hij ervoor dat het schilderwerk de perfecte laag krijgt. Ook weet een ervaren schilder in welk tempo hij moet schilderen om het beste resultaat te krijgen.

  Ga je wel zelf je eigen huis schilderen? Dan is de kans groot dat je te maken krijgt met blaren in het schilderwerk of een verflaag die niet voldoende dekkend is. In bepaalde gevallen moet je dan alsnog een schilder inschakelen om jouw foutjes op te lossen.

  2. Je bespaart tijd

  schilderwerk laten uitbesteden of zelf doen

  Schilder je niet vaak en ga je wel zelf aan de slag, dan kost het je hoogstwaarschijnlijk veel meer tijd dan een vakman. Een professionele schilder heeft veel ervaring en werkt een stuk sneller, zonder dat de kwaliteit van het schilderwerk slechter wordt. Daarnaast regelt de schilder alles van het begin tot het eind, waardoor jij die tijd kunt gebruiken voor andere dingen.

  3. Je bespaart geld

  De kosten zijn het meest gebruikte argument om het schilderwerk zelf te doen. Maar klopt dit eigenlijk wel? Hieronder vind je de gemiddelde kosten van het buitenschilderwerk van een tussenwoning. We hebben de kosten van een vakschilder inschakelen of zelf schilderen naast elkaar gezet. Het arbeidsloon van het zelf schilderen is gebaseerd op het gemiddelde uurloon in Nederland van € 34,80.

  Vakschilder Zelf schilderen
  Kosten verf & materiaal € 350 € 350
  Tijd (werkdag van 8 uur) 4 dagen 5 - 7 dagen
  Arbeidsloon € 1050 € 1392 - 1949
  Totaalprijs € 1400 € 1742 - 2299

  Wil je nog meer besparen op de kosten? Laat je schilderwerk dan uitvoeren tussen november en maart: in deze periode hebben schilders vaak weinig werk en bieden ze hun diensten met korting aan. Lees meer over de winterschilder.

  Benieuwd naar alle kosten?

  4. Alles wordt uit handen genomen

  woning laten schilderen of zelf doen

  Hoewel veel mensen het schilderen van hun woning niet erg vinden, worden de klusjes eromheen wél vaak als vervelend ervaren. Denk hierbij aan het schuren, het schoonmaken van de kwasten en het afplakken van ramen en deuren.

  Door het schilderwerk uit te besteden, hoef je ook deze klusjes niet meer te doen. Je hoeft niet meer na te denken over de planning, waar je het beste kan beginnen met schilderen en of er al steigers geregeld zijn. Een vakschilder neemt je alle zorgen uit handen.

  Onderhoudscontract afsluiten

  Veel schilders bieden de optie om een onderhoudscontract af te sluiten. Zo heb je helemaal geen zorgen rondom jouw schilderwerk. In een onderhoudscontract worden namelijk afspraken vastgelegd met de schilder voor een bepaalde periode (bijvoorbeeld 10 jaar). In die periode komt de schilder periodiek langs om het schilderwerk te controleren en bij te werken.

  5. Geen gevaar

  huis laten schilderen of zelf schilderen

  Wanneer je zelf gaat schilderen, sta je urenlang in een minder comfortabele positie. Hierdoor kan je last krijgen van je rug, nek of andere spieren. Ben je bezig met buitenschilderwerk? Dan zijn er ook andere risico’s, zoals werken op een ladder of steiger. Een vakschilder doet dit werk dagelijks en weet welke voorzorgsmaatregelen hij of zij moet nemen.

  6. Garantie op geleverd werk

  schilder gezocht of zelf doen

  Als je zelf gaat schilderen, is de kans aanwezig dat je te langzaam of snel werkt. Blaasjes, druipers of andere beschadigingen betekenen dat je het werk weer opnieuw kunt doen. Geef je het schilderwerk uit handen, dan heb je garantie op het geleverde werk. Veel schilders hanteren een aflopende garantie dat het schilderwerk moet voldoen aan de verwachting. De schilder moet het schilderwerk herstellen, als het komt door slecht schilderwerk. Komt de schade door slecht onderhouden schilderwerk, dan heb je geen recht op de garantie.

  Het bedrag van de garantie wordt dan bepaald door onderstaand schema. In de kolom links is de garantietermijn weergegeven. In de andere kolommen zie je het percentage van het totaalbedrag dat vergoed wordt na een bepaald aantal jaren.

  1e jaar
  2e jaar
  3e jaar
  4e jaar
  5e jaar
  2 jaar garantietermijn 100% 50% - - -
  3 jaar garantietermijn 100% 65% 35% - -
  4 jaar garantietermijn 100% 75% 50% 25% -
  5 jaar garantietermijn 100% 80% 60% 40% 20%

  Voorbeeld Heb je een garantietermijn van 3 jaar en het schilderwerk bladdert er na 2 jaar af, dan heb je recht op 65% van het garantiebedrag.

  Schilderwerk uitbesteden?

  Is het hoog tijd voor nieuw schilderwerk aan de binnen- of buitenkant van je woning? Profiteer dan van de voordelen van een vakschilder en vraag dan gratis schilder-offertes aan bij Slimster. Zo kom je eenvoudig in contact met maximaal 4 vakmannen die in jouw regio actief zijn. Je vergelijkt deze bedrijven en kiest welk bedrijf het schilderwerk uitvoert. Zo heb jij gegarandeerd de beste deal!

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal
  Deel deze pagina