Verschil tussen sausen en verfspuiten

Verschil tussen sausen en verfspuiten
Henrieke Hahn
Henrieke Hahn
Product Specialist
3 minuten

Laat je jouw muren of plafonds schilderen? Dit kan op verschillende manieren; je kan namelijk kiezen voor sausen of verfspuiten. De aangesloten schilders bij Slimster hebben jarenlange ervaring in beide methodes. Maar wat zijn de voordelen en nadelen van het verven van de wanden en plafonds op deze manieren? In deze blog leggen we uit wat het verschil tussen sausen en verfspuiten is, en wat de beste optie is voor jou.

Prijsverschil sausen en verfspuiten

Soort schilderwerk Prijs per m2*
Sausen € 10 - 25
Verfspuiten € 5 - 20 Gratis offertes

* Gemiddelde prijs schilderwerk per m2, incl. materiaal, btw en arbeid.

Wat is sausen?

verschil sausen of verfspuiten
 • Elke kleur is mogelijk
 • Authentiek vakwerk
 • Minder afplakken dan bij verfspuiten
 • Meer werk dan latex spuiten
 • Hogere prijs per m2
 • Kans op banen/strepen

Het sausen van muren is het aanbrengen van verf op de traditionele manier, met een verfroller. Sausen is relatief arbeidsintensief werk, waardoor de kosten wat hoger zijn dan bij verfspuiten. Ook kunnen er strepen ontstaan als je de verf niet goed aanbrengt. Maar door een ervaren schilder in te schakelen, ben je verzekerd van goede kwaliteit.

Meer informatie?
Sauswerk
Voor het sausen van de muur of plafond is het van groot belang dat de wand geheel droog is. Hiermee voorkom je dat het stucwerk gaat scheuren of dat het los komt van de muur of plafond.

Wat is verfspuiten?

latexspuiten of sausen
 • Geen strepen of banen
 • Prijs per m2 lager dan sausen
 • Snel grote oppervlaktes verven
 • Gelijktijdige droging
 • Je moet de ruimte afplakken/afdekken
 • Spuitwerk levert nevel op

Wil je jouw muren of plafonds verfspuiten? De schilder brengt dan met behulp van een airless verfspuitmachine latex verf aan. Deze methode van muren en plafonds schilderen is vooral populair als het om grote oppervlaktes gaat. De verf wordt met een druk van zo'n 200 bar aangebracht, waardoor de schilders zeer snel kunnen werken. Dit scheelt in tijd en kosten. De verflaag wordt egaal en zonder strepen of banen aangebracht.

Meer informatie?
Verfspuitwerk
verschil sauswerk of spuitwerk
sauswerk of spuitwerk

Wat is het verschil tussen sausen en verfspuiten?

Het verschil tussen sausen en verfspuiten is op verschillende manieren aan te wijzen. Waar sausen handmatig gebeurt, vindt latex spuiten machinaal plaats. Verfspuiten is een snelle en goedkope manier om grote oppervlakten te schilderen, met een kleine kans op banen. Wil je een kleine muur of kamer verven? Dan is traditioneel sausen met een roller een goede optie. Sausen is levert daarnaast minder rotzooi op, aangezien je geen nevel hebt zoals bij het spuitwerk.

Tip: wil je zelf jouw muren verfspuiten? Vind de juiste verfspuit via de webshops in de prijstabel hierboven!

Woning laten sausen of verfspuiten?

Verschil tussen sausen en verfspuiten

Wil je de muren en plafonds van jouw woning laten schilderen, maar weet je nog niet zeker of sausen of verfspuiten de beste optie is? Vraag dan gratis schilder-offertes aan via Slimster en kom in contact met schilders die in jouw regio actief zijn. Deze schilders kunnen je adviseren over de mogelijkheden en een prijsopgave sturen. Jij beslist vervolgens welke schilder de beste deal heeft.

Direct 112 schilders vergelijken

Van Hussel Schilderwerken
Renovlies Direct
Klusbedrijf Weeren
Jfttotaal
All in Stuc Hoenderdaal
Visser Totaal Onderhoud
Kerbof Schilders
JK Klussen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal