• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten winterschilder

  Wat kost de winterschilder?

  Winterschilder offerte
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar
  Minimale kosten € 30,- Maximale kosten € 45,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 37,50
  Gemiddeld uurtarief van schilder, incl. btw.

  Is jouw woning toe aan een schilderbeurt, maar wil je niet te veel betalen? Geen zin om te wachten tot de lente of zomer om het huis te laten schilderen en in een lange wachtrij terecht te komen? Met de winterschilder profiteer je van korting en de schilder kan vaak snel aan de slag.

  Voordelen winterschilder

  • Winterschilder kan vaak snel aan de slag
  • Korting op het schilderwerk
  • Woning is klaar voor de zomermaanden

  Wat is de winterschilder?

  Het hoogseizoen van een schilder is van april tot en met oktober. Tussen november en maart heeft een schilder minder opdrachten. Om klussen te krijgen in deze periode bieden schilders hun werkzaamheden aan met korting.

  Schilders voeren het binnenschilderwerk als buitenschilderwerk in de wintermaanden vaak voordelig uit. Je hoeft ook meestal minder lang te wachten tot de schilder bij je langskomt.

  Profiteer van winterschilder korting

  Korting bij de winterschilder

  winterschilderDe naam winterschilder doet denken dat je een andere schilder tegenover je krijgt dan wanneer je hetzelfde bedrijf inschakelt in de lente- of zomermaanden. Natuurlijk is dit niet het geval.

  De naam geeft aan dat je korting krijgt door je woning tussen november en maart te laten schilderen. Deze korting kan bestaan uit een paar procenten, maar ook oplopen tot wel 30%. De hoogte van de korting is afhankelijk van de klus en de schilder.

  binnen schilderwerk winter

  Binnen schilderen in de winter

  De meeste opdrachten van de winterschilder zijn voor binnenschilderwerk. Veel woningbezitters denken (ten onrechte) dat buitenschilderwerk niet kan worden uitgevoerd in de winter en vragen alleen opdrachten aan voor de binnenkant van de woning. Ga je verhuizen of wil je jouw binnenschilderwerk laten opknappen? Schakel dan de winterschilder in en profiteer van kortingen.

  Meer informatie?
  buitenschilderwerk winter

  Winterschilder ook voor buiten?

  Een schilder kan in de winter ook buiten aan de slag. In de koudere maanden maakt de schilder gebruik van een speciaal soort verf. Deze verf droogt snel, is bestand tegen lage temperaturen en kan uitstekend tegen vocht. Daarnaast heeft de winterschilder attributen om zijn werkplek goed af te schermen. Zo is buitenschilderwerk het grootste deel van de winter geen probleem meer.

  Uiteraard kan een schilder niet bij alle weersomstandigheden buiten werken (zoals temperaturen onder de 0 graden). Een ervaren vakman weet precies wanneer hij wel of niet kan schilderen.

  • Voordeel: de winterschilder heeft meestal snel tijd voor buitenschilderwerk omdat hier minder opdrachten voor binnenkomen.
  Meer informatie?

  Prijsopbouw winterschilder

  Kosten winterschilder

  De winterschilder werkt vaak met kortingen voor het materiaal en het uurtarief. Zo wordt het aantrekkelijker om in de maanden november tot en met maart je schilderwerk te laten uitvoeren.

  Materiaalkosten winterschilder

  Ongeacht het seizoen: een schilder heeft materiaal nodig om je woning van een nieuwe lik verf te voorzien. De kwaliteit van de verf, het soort verf en de methode van schilderen zijn allen van invloed op de prijs.

  Uurtarief winterschilder

  De winterschilder werkt meestal met een uurtarief. Moet de schilder eerst nog voorbereidingen treffen, zoals afplakken, schoonmaken of schuren? Dan kost dat extra tijd en dus geld.

  Soorten schilderwerk

  Subsidie voor winterschilder?

  Je krijgt helaas geen subsidie om de winterschilder in te huren. Maar je profiteert wel van de kortingen die winterschilders aanbieden, waardoor je ook geld bespaart.

  Periodiek onderhoud aan je schilderwerk? Dan kan je een onderhoudsabonnement afsluiten met de schilder. Laat dit onderhoud altijd in de winter uitvoeren, dan kan je het contract waarschijnlijk met korting afsluiten.

  Vraag gratis winterschilder-offertes aan

  Benieuwd naar de kosten van de winterschilder voor jouw gewenste schilderwerk? Of het nu gaat om binnenschilderwerk of buitenschilderwerk, de winterschilder kan je voordelig helpen. Vraag gratis schilder-offertes aan en kom in contact met regionale schilders. Je beslist zelf wie de beste deal heeft en bespaart zo slim op de kosten.

  Vergelijk 172 schilderbedrijven

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal