• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Kosten buitenmuur verven

  Kosten buitenmuur verven

  Schilder offertes vergelijken
  Gratis & vrijblijvend
  Ga naar

  Is het tijd om de buitenmuur te verven? Een buitenmuur verven kan op verschillende manieren. Welke verf en techniek geschikt is, is afhankelijk van jouw wensen, de ondergrond en je budget. Schakel de hulp in van een vakschilder en laat je adviseren over de beste manier van een buitenmuur schilderen.

  Waarom buitenmuur verven?

  • Buitenmuren toe aan opknapbeurt
  • Muren beschermen tegen vocht, wind en kou
  • Oneffenheden wegwerken
  • Muren zien er weer als nieuw uit
  • Makkelijker in onderhoud
  • Opties voor verschillende ondergronden

  Nadelen gevel schilderen

  • Niet mogelijk bij alle gevels
  • Vaak geen doe-het-zelf klus

  Wat kost buitenmuren verven?

  Werkzaamheden schilder
  Prijs
  Gevel schilderen € 20 - 40 per m2
  Gevel kaleien € 25 - 40 per m2
  Gevel keimen € 20 - 40 per m2
  Extra werkzaamheden Meerprijs
  Gevelreiniging € 5 - 20 per m2
  Gevelrenovatie Afhankelijk van situatie.

  * Indicatieprijs gevel verven, incl. materiaal, btw en arbeid. Exclusief gevelreiniging, gevelrenovaties en andere voorbereidende werkzaamheden.

  Bij het verven van grotere oppervlaktes wordt er doorgaans gerekend met prijzen per vierkante meter. Maar wat is de gevel schilderen prijs per m2? Ga uit van gemiddeld 35 - 50 euro per vierkante meter. Hoe wordt de gevel schilderen prijs bepaald?

  • Ondergrond: is er een speciale behandeling nodig van de ondergrond?
  • Staat muur: moet de muur eerst gereinigd en/of gerepareerd worden?
  • Bereikbaarheid: kan de schilder goed bij de buitenmuur: is een steiger of ladder nodig?
  • Oppervlakte: je betaalt doorgaans een m2 prijs. Hoe meer vierkante meter je laat verven, hoe lager de gevelverf prijs per m2 wordt.
  • Kleur: de basiskleuren zijn voordelig, maar voor de meeste kleuren betaal je een meerprijs.

  Laat je jouw gevel verven door een specialist? Wij raden aan altijd een vaste prijs af te spreken voor een klus, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

  Kosten gevel schilderen

  De meest voorkomende gevelverf is dampopen verf voor buiten. Deze speciale verf voor buitenmuren heeft 2 voordelen:

  • Vocht komt niet naar binnen
  • Opgenomen vocht kan wel naar buiten

  Ga je jouw spouwmuur isoleren? Ook dan is een dampopen verf op de buitenmuren aan te raden. Zo kan (optrekkend) vocht nog steeds zijn weg naar buiten vinden.

  Heb je erg last van vochtproblemen? Dan kan je de gevel impregneren of vochtwerende verf laten aanbrengen. Pak altijd eerst de oorzaak van de vochtproblemen aan met behulp van vochtbestrijding. Zo voorkom je (letterlijk) dat je dweilt met de kraan open. 

  Heb je een geverfde gevel en kan het schilderwerk wel een opknapbeurt gebruiken? Je kunt een geverfde gevel overschilderen. 

  Het is dan wel belangrijk dat de oude verflaag nog goed is. Is de verflaag beschadigd? Dan is het nodig eerst de oude verflaag te verwijderen. Doe je dit niet, dan hecht de verf niet goed en kan het resultaat er minder strak uitzien.

  Wil je een geïmpregneerde buitenmuur laten verven? Een geïmpregneerde gevel verven binnen 5 jaar is doorgaans niet mogelijk. Is het impregneermiddel langer dan 5 jaar geleden aangebracht? Laat je dan adviseren door een vakschilder: is de coating zijn effectiviteit al verloren? Dan is overschilderen mogelijk.

  Je herkent het vast wel: er is een gevelrand of gevelplint aan de onderkant van de gevel. Deze rand beschermt de gevel tegen opstijgend vocht en opspattend vuil. Je kunt een gevelplint plaatsen of een gevelrand laten verven. 

  Vaak wordt gekozen voor een donkere gevelrand, zodat vuil minder goed zichtbaar is. Schakel hiervoor altijd de hulp in van een vakschilder. Zo weet je dat de juiste verf wordt gebruikt en de kwaliteit van de gevelrand goed is.

  Heb je een vergunning nodig om een gevel te schilderen? Je gevel schilderen valt onder gewoon onderhoud en daarom heb je meestal geen vergunning nodig. Dit betekent niet dat je alles mag doen, er gelden regels wat betreft kleuren en materialen. Vraag voor de zekerheid altijd bij je gemeente na of je een gevel vergunningsvrij kan schilderen.

  Is je woning ouder dan 2 jaar? Dan betaal je slechts 9% btw in plaats van de normale 21%. Daarnaast kan je het buitenschilderwerk ook nog eens aftrekken van de belasting.

  Populaire opties voor buitenmuren verven

  Laat je jouw buitenmuur schilderen? Er zijn verschillende soorten verf voor buitenmuren. De meest voorkomende opties zijn:

  Benieuwd welke verf geschikt is voor jouw gevel? Laat je adviseren door een vakschilder over de mogelijkheden.

  Gevel verven: welke kleur kiezen? Laat je jouw gevel wit verven of ga je voor antraciet, grijs of een andere kleur? Een buitenmuur wit verven komt het meeste voor, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

  Hoe buitengevel schilderen?

  Is je gevel toe aan een opknapbeurt? Je kunt je gevel laten schilderen voor een betere bescherming en mooie uitstraling. Hoe laat je jouw buitengevel schilderen? Er zijn verschillende manieren, afhankelijk van het soort verf en de ondergrond. De basis stappen zijn vrijwel overal hetzelfde:

  1. Gevel voorbereiden
  2. Gevel voorbehandelen
  3. Gevel verven
  4. Gevel impregneren (indien nodig)

  Bakstenen buitenmuur verven

  metselwerk gevel verven

  Wil je een bakstenen gevel laten verven? Zorg voor een schone ondergrond door het metselwerk te laten reinigen. Zijn er reparaties nodig aan de gevel? Dan is het belangrijk die eerst uit te voeren. Denk hier aan voegwerk herstellen, stenen vervangen en scheuren repareren.

  Daarna brengt een schilder de primer of voorstrijk aan. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en dat de stenen de juiste zuigkracht hebben. Na voldoende droogtijd kan de gevel geverfd worden met een dampopen gevelverf. Een bakstenen gevel kaleien of keimen zijn populaire methodes, maar ook standaard buitenmuurverf is mogelijk.

  Tip: wil je een nieuwe bakstenen gevel schilderen? Wacht minimaal een jaar, totdat het bouwvocht uit de muur is. Anders loop je veel risico op vochtproblemen.

  Metselwerk gevel schilderen

  Betonnen gevel verven

  Heb je een betonnen gevel of gevel met cellenbeton? Je kunt ook een betonnen gevel laten verven. Onbehandeld beton heeft een primer nodig, anders hecht de verf niet goed. Zit er pleisterwerk op het beton? Fixeermiddel zorgt voor een goede hechting van de verflaag.

  Laat je de oude verflagen zitten? Dit kan alleen als het schilderwerk nog in goede staat is. De betonnen gevel schilderen gebeurt met een dampopen verf, zodat er geen vochtproblemen ontstaan in de buitenmuren.

  Betonnen buitenmuur verven

  Gestucte buitenmuur verven

  Een gestucte gevel verven kan op verschillende manieren. De juiste werkwijze en verfsoort is afhankelijk van het stucwerk. Onbehandeld pleisterwerk is vaak erg poreus. Er is dan een primer/voorstrijk nodig om de zuigkracht van het stucwerk te verminderen. Op deze manier zijn er minder verflagen nodig voor een dekkend resultaat.

  Gecementeerde gevel verven

  Heb je jouw gevel laten cementeren? Je kunt een gecementeerde gevel schilderen voor een nieuwe uitstraling. Ook hier is het reinigen van de gevel de eerste stap, gevolgd door het aanbrengen van een primer. De gecementeerde gevel schilderen gebeurt met een blokkwast en verfroller.

  Buitengevel laten schilderen

  Houten gevelbekleding verven

  houten gevel verven

  Kan je houten gevelbekleding verven? Een vakschilder doorloopt een aantal stappen bij het schilderen van houten gevelbekleding:

  1. Gevel reinigen
  2. Hout controleren, repareren en schuren
  3. Nogmaals reinigen en stofvrij maken
  4. Hout voorbehandelen voor goede hechting
  5. Houten gevel verven met beits of lak
  Gevelbekleding laten verven Heb je gevelbekleding van een ander materiaal dan hout? Het is niet altijd nodig of mogelijk om deze gevelafwerking te verven. Laat je adviseren door een vakschilder over de mogelijkheden.

  Na-geïsoleerde gevel verven

  Is er spouwmuurisolatie aangebracht in jouw bestaande woning? Gebruik dampopen verf voor het schilderen van een na-geïsoleerde gevel. Ademende gevelverf zorgt dat vocht afgevoerd wordt, zonder dat vocht van buitenaf in de gevel kan trekken. Er zijn verschillende manieren voor het dampopen verven van een gevel:

  Vochtige buitenmuur schilderen

  Heb je een vochtige gevel en wil je deze laten verven? Het is dan belangrijk eerst de vochtproblemen aan te pakken. Heb je last van opstijgend vocht of doorslaand vocht? Ieder vochtprobleem vraagt om een andere oplossing. Schakel de hulp in van een specialist door vochtbestrijding offertes aan te vragen.

  Hoe laat je vervolgens een vochtige gevel schilderen? Er zijn meerdere opties:

  Volledige huis laten schilderen aan buitenkant

  Is niet alleen je gevel aan een schilderbeurt toe, maar kan de hele buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Huur dan de schilder in voor het volledige buitenschilderwerk.

  Beste deal voor schilderen van gevel

  Laat je de gevel van je huis schilderen? Schakel de hulp in van een vakschilder en ga niet zelf aan de slag. Het verven van een gevel vraagt om ervaring en vakkennis: welke verf heb je nodig, hoe behandel je de ondergrond en zijn er extra voorbereidingen nodig?

  Een vakschilder weet precies wat er moet gebeuren. Zo geniet je lange tijd van een kwalitatief geverfde buitenmuur. Vraag gratis schilder offertes aan en vergelijk diverse vakschilders met elkaar.

  Direct 172 schilders vergelijken

  Van Amsterdam Schilder Spuitbedrijf
  Van Hussel Schilderwerken
  Kobe Stukadoor & Schildersbedrijf
  Renovlies Direct
  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal