Gratis schilder offertes?
Gratis & vrijblijvend

Kosten buitenmuur verven

Pascal van de Beek
Content Specialist
5 minuten

Is het tijd om de buitenmuur te verven? Een buitenmuur verven kan op verschillende manieren. Welke verf en techniek geschikt is, is afhankelijk van jouw wensen, de ondergrond en je budget. Schakel de hulp in van een vakschilder en laat je adviseren over de beste manier van een buitenmuur schilderen.

Waarom buitenmuur verven?

 • Buitenmuren toe aan opknapbeurt
 • Muren beschermen tegen vocht, wind en kou
 • Oneffenheden wegwerken
 • Muren zien er weer als nieuw uit
 • Makkelijker in onderhoud
 • Opties voor verschillende ondergronden

Nadelen gevel schilderen

 • Niet mogelijk bij alle gevels
 • Vaak geen doe-het-zelf klus

Wat kost buitenmuren verven?

Werkzaamheden schilder Prijs
Gevel schilderen € 20 - 40 per m2
Gevel kaleien € 25 - 40 per m2
Gevel keimen € 20 - 40 per m2
Extra werkzaamheden Meerprijs
Gevelreiniging € 5 - 20 per m2
Gevelrenovatie Afhankelijk van situatie.

* Indicatieprijs gevel verven, incl. materiaal, btw en arbeid. Exclusief gevelreiniging, gevelrenovaties en andere voorbereidende werkzaamheden.

Bij het verven van grotere oppervlaktes wordt er doorgaans gerekend met prijzen per vierkante meter. Maar wat is de gevel schilderen prijs per m2? Ga uit van gemiddeld 35 - 50 euro per vierkante meter. Hoe wordt de gevel schilderen prijs bepaald?

 • Ondergrond: is er een speciale behandeling nodig van de ondergrond?
 • Staat muur: moet de muur eerst gereinigd en/of gerepareerd worden?
 • Bereikbaarheid: kan de schilder goed bij de buitenmuur: is een steiger of ladder nodig?
 • Oppervlakte: je betaalt doorgaans een m2 prijs. Hoe meer vierkante meter je laat verven, hoe lager de gevelverf prijs per m2 wordt.
 • Kleur: de basiskleuren zijn voordelig, maar voor de meeste kleuren betaal je een meerprijs.

Laat je jouw gevel verven door een specialist? Wij raden aan altijd een vaste prijs af te spreken voor een klus, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Kosten gevel schilderen
Vind beste deal
Is je woning ouder dan 2 jaar?
Dan betaal je slechts 9% btw in plaats van de normale 21%. Daarnaast kan je het buitenschilderwerk ook nog eens aftrekken van de belasting.
buitenmuur schilderen prijs
gestucte buitenmuur verven
gevel witten
gevel schilderen

Populaire opties voor buitenmuren verven

Laat je jouw buitenmuur schilderen? Er zijn verschillende soorten verf voor buitenmuren. De meest voorkomende opties zijn:

Benieuwd welke verf geschikt is voor jouw gevel? Laat je adviseren door een vakschilder over de mogelijkheden.

Gevel verven: welke kleur kiezen?
Laat je jouw gevel wit verven of ga je voor antraciet, grijs of een andere kleur? Een buitenmuur wit verven komt het meeste voor, maar er zijn veel meer mogelijkheden.

Hoe buitengevel schilderen?

Is je gevel toe aan een opknapbeurt? Je kunt je gevel laten schilderen voor een betere bescherming en mooie uitstraling. Hoe laat je jouw buitengevel schilderen? Er zijn verschillende manieren, afhankelijk van het soort verf en de ondergrond. De basis stappen zijn vrijwel overal hetzelfde:

 1. Gevel voorbereiden
 2. Gevel voorbehandelen
 3. Gevel verven
 4. Gevel impregneren (indien nodig)

Bakstenen buitenmuur verven

metselwerk gevel verven

Wil je een bakstenen gevel laten verven? Zorg voor een schone ondergrond door het metselwerk te laten reinigen. Zijn er reparaties nodig aan de gevel? Dan is het belangrijk die eerst uit te voeren. Denk hier aan voegwerk herstellen, stenen vervangen en scheuren repareren.

Daarna brengt een schilder de primer of voorstrijk aan. Dit zorgt ervoor dat de verf beter hecht en dat de stenen de juiste zuigkracht hebben. Na voldoende droogtijd kan de gevel geverfd worden met een dampopen gevelverf. Een bakstenen gevel kaleien of keimen zijn populaire methodes, maar ook standaard buitenmuurverf is mogelijk.

Tip: wil je een nieuwe bakstenen gevel schilderen? Wacht minimaal een jaar, totdat het bouwvocht uit de muur is. Anders loop je veel risico op vochtproblemen.

Metselwerk gevel schilderen
Vind beste deal

Betonnen gevel verven

Heb je een betonnen gevel of gevel met cellenbeton? Je kunt ook een betonnen gevel laten verven. Onbehandeld beton heeft een primer nodig, anders hecht de verf niet goed. Zit er pleisterwerk op het beton? Fixeermiddel zorgt voor een goede hechting van de verflaag.

Laat je de oude verflagen zitten? Dit kan alleen als het schilderwerk nog in goede staat is. De betonnen gevel schilderen gebeurt met een dampopen verf, zodat er geen vochtproblemen ontstaan in de buitenmuren.

Betonnen buitenmuur verven
Vind beste deal

Gestucte buitenmuur verven

Een gestucte gevel verven kan op verschillende manieren. De juiste werkwijze en verfsoort is afhankelijk van het stucwerk. Onbehandeld pleisterwerk is vaak erg poreus. Er is dan een primer/voorstrijk nodig om de zuigkracht van het stucwerk te verminderen. Op deze manier zijn er minder verflagen nodig voor een dekkend resultaat.

Gecementeerde gevel verven

Heb je jouw gevel laten cementeren? Je kunt een gecementeerde gevel schilderen voor een nieuwe uitstraling. Ook hier is het reinigen van de gevel de eerste stap, gevolgd door het aanbrengen van een primer. De gecementeerde gevel schilderen gebeurt met een blokkwast en verfroller.

Buitengevel laten schilderen
Vergelijk offertes

Houten gevelbekleding verven

houten gevel verven

Kan je houten gevelbekleding verven? Een vakschilder doorloopt een aantal stappen bij het schilderen van houten gevelbekleding:

 1. Gevel reinigen
 2. Hout controleren, repareren en schuren
 3. Nogmaals reinigen en stofvrij maken
 4. Hout voorbehandelen voor goede hechting
 5. Houten gevel verven met beits of lak
Gevelbekleding laten verven
Heb je gevelbekleding van een ander materiaal dan hout? Het is niet altijd nodig of mogelijk om deze gevelafwerking te verven. Laat je adviseren door een vakschilder over de mogelijkheden.

Na-geïsoleerde gevel verven

Is er spouwmuurisolatie aangebracht in jouw bestaande woning? Gebruik dampopen verf voor het schilderen van een na-geïsoleerde gevel. Ademende gevelverf zorgt dat vocht afgevoerd wordt, zonder dat vocht van buitenaf in de gevel kan trekken. Er zijn verschillende manieren voor het dampopen verven van een gevel:

Vochtige buitenmuur schilderen

Heb je een vochtige gevel en wil je deze laten verven? Het is dan belangrijk eerst de vochtproblemen aan te pakken. Heb je last van opstijgend vocht of doorslaand vocht? Ieder vochtprobleem vraagt om een andere oplossing. Schakel de hulp in van een specialist door vochtbestrijding offertes aan te vragen.

Hoe laat je vervolgens een vochtige gevel schilderen? Er zijn meerdere opties:

Volledige huis laten schilderen aan buitenkant

Is niet alleen je gevel aan een schilderbeurt toe, maar kan de hele buitenkant van je woning wel een opknapbeurt gebruiken? Huur dan de schilder in voor het volledige buitenschilderwerk.

Beste deal voor schilderen van gevel

Kosten buitenmuur verven

Laat je de gevel van je huis schilderen? Schakel de hulp in van een vakschilder en ga niet zelf aan de slag. Het verven van een gevel vraagt om ervaring en vakkennis: welke verf heb je nodig, hoe behandel je de ondergrond en zijn er extra voorbereidingen nodig?

Een vakschilder weet precies wat er moet gebeuren. Zo geniet je lange tijd van een kwalitatief geverfde buitenmuur. Vraag gratis schilder offertes aan en vergelijk diverse vakschilders met elkaar.

Direct 172 schilders vergelijken

Van Hussel Schilderwerken
Renovlies Direct
Klusbedrijf Weeren
Jfttotaal
All in Stuc Hoenderdaal
Visser Totaal Onderhoud
Kerbof Schilders
JK Klussen
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal