Kosten stenen vervangen

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Zijn er gevelstenen beschadigd of gescheurd? Laat deze stenen vervangen voordat er grotere schade aan de gevel ontstaat. Wat kost het vervangen van deze stenen en wat zijn de mogelijkheden?

Waarom gevelstenen vervangen?

 • Gevel is zwakker
 • Gevel is niet meer waterdicht
 • Kans op vochtproblemen en schimmel

Wanneer gevelstenen renoveren?

Staat controleren Zichtbare schade Mogelijke oorzaak Oplossing
Vervuilde stenen Zwarte aanslag, vuil Zure regen, uitlaatgassen Stenen reinigen
Afgeschilderde stenen Stukken uit de stenen Vorstschade Slechte stenen vervangen
Gebroken stenen Scheuren in de stenen Slechte kwaliteit Slechte stenen vervangen
Scheuren in gevel Scheuren over meerdere stenen in gevel Funderingsproblemen, constructiefouten, trillingen etc. Scheurherstel + oorzaak aanpakken
gevelstenen vervangen

Kosten stenen vervangen

Werkzaamheden Prijs
Stenen vervangen € 10 - 15 per steen
Stenen reinigen € 5 - 20 per m2
Gevel impregneren € 5 - 15 per m2

Wat kost stenen vervangen in je gevel? De prijs van stenen vervangen wordt doorgaans uitgedrukt per steen. In veel gevallen is het vernieuwen van enkele stenen namelijk genoeg. De kosten van gevelstenen vervangen zijn gemiddeld € 10 - 15 per steen.

Laat je jouw gevel met vervuilde stenen reinigen, dan betaal je doorgaans € 5 - 20 per m2. Laat je de gevel daarna impregneren? Dan komt er nog € 5 - 15 per m2 bij.

Kosten stenen vervangen?
Vind beste deal

Stenen repareren

In veel gevallen worden beschadigde stenen vervangen. Maar soms is een steenreparatie voldoende. Stenen repareren is een goede optie bij gevelrestauratie. Door deze steenreparatie ziet de steen er weer uit als het origineel. Een reparatie van gevelstenen is mogelijk bij diverse beschadigingen, zoals boorgaten, scheuren of afgebroken stenen.

Houd er wel rekening mee dat het repareren van stenen niet altijd de beste optie is. Soms breken stenen door een slechte kwaliteit en is het belangrijk deze zwakke plekken in de gevel te vervangen. Schakel daarom altijd de hulp in van een specialist die verstand heeft van gevelrenovaties.

Stenen vervangen

Zijn je gevelstenen (zwaar) beschadigd of kapot? Dan is vervanging doorgaans de beste optie. Hoe worden stenen in je gevel vervangen? Een gevelspecialist gaat als volgt te werk:

 1. Voegwerk verwijderen
 2. Oude steen (voorzichtig) verwijderen
 3. Nieuwe steen plaatsen
 4. Nieuw voegwerk plaatsen

Let op: bij het verwijderen van een steen blijken vaak ook omliggende stenen aan vervanging toe. De klus kan dus groter en duurder uitvallen.

gevelsteen vervangen

Gevelstenen herstel & onderhoud

Hoe geniet je zo lang mogelijk van mooie en sterke gevelstenen? Het antwoord is niet moeilijk: goed onderhoud en op tijd herstellen:

 • Laat periodiek je gevel reinigen, zodat vuil en aanslag geen kans krijgt in de gevel te trekken.
 • Laat ook je gevel impregneren, zodat de muur waterafstotend is.
 • Herstel het voegwerk op tijd. Slijtage en ouderdom beginnen vaak bij het voegwerk. Pak dit op tijd aan, zodat de schade beperkt blijft.
Combineer gevelwerkzaamheden en bespaar
Laat direct meerdere werkzaamheden aan je gevel uitvoeren. Zo bespaar je op de voorrijkosten en de specialist maakt doorgaans een mooie prijs voor meerdere werkzaamheden.

Beste deal voor gevelstenen vervangen

Kosten stenen vervangen

Gevelstenen herstellen of vervangen? Schakel de hulp in van een ervaren vakspecialist. Vraag gratis gevelrenovatie offertes aan en kom in contact met maximaal 4 vakmensen die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de bedrijven en offertes met elkaar. Je kiest vervolgens zelf wie het beste bij je past en de beste deal heeft.

Direct gevelspecialisten vergelijken

BEVO Isolatie
Clean TM
Dienstverlening Kars
h.kruit voegwerken
Hetisolatieteam.nl
Isolatie Totaal Nederland
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis gevelrenovatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten stenen vervangen