Kosten betonrenovatie & betonreparatie

Pascal van de Beek
Content Specialist
4 minuten

Is het beton aan je gevel beschadigd of verouderd? Of heb je te maken met betonrot? Laat het beton herstellen door een specialist. Zo voorkom je verdere schade aan de constructie en ziet de gevel er weer als nieuw uit.

Wat is een betonrenovatie?

Betonrot en betonschade zien lelijk uit. Belangrijker is dat ze nadelige gevolgen hebben voor de constructie van jouw woning of pand. Laat daarom op tijd betonschade herstellen. Schakel een specialist in om het beton te inspecteren en repareren.

Betonschade lijkt soms oppervlakkig, maar vaak zit de oorzaak dieper in het beton of de constructie. Voorbeelden van betonrenovaties aan de gevel zijn:

 • Betonrot repareren
 • Scheuren in beton repareren
 • Betonnen latei en dorpel repareren
Beton herstellen door specialist
Vind beste deal
betonreparatie

Betonschade herkennen

 • Afgebrokkelde stukken beton
 • Scheuren in beton
 • Wapening is zichtbaar
 • Roestende wapening
 • Donkere, roodbruine roest in het beton

Wat kost een betonrenovatie?

Wat zijn de kosten van een betonreparatie? De betonreparatie prijzen zijn lastig te geven, aangezien de prijs van veel factoren afhankelijk is. Wat is de betonschade, wat is de oorzaak en welke reparatie is het meest geschikt?

Houd rekening met een uurtarief van gemiddeld € 25 - 35 exclusief materiaalkosten. Een kleine reparatie kan vaak in een halve dag, zoals het repareren van een betonnen latei. Dit kost dan gemiddeld 4 x 25 - 35 = € 100 - 140. Hier komen de kosten van het materiaal nog bovenop.

Voor grotere betonreparaties is minimaal een hele dag nodig, maar vaak duurt de klus meerdere dagen. De betonrenovatie kosten kunnen dan flink oplopen. Houd rekening met een gemiddelde dagprijs van € 200 - 280 exclusief materiaal. De kosten weten voor jouw betonrenovatie? Vraag gratis betonrenovatie offertes aan.

Hoe werkt een betonrenovatie?

 1. Onderzoek & inspectie
 2. Reparatie & herstel
 3. Bescherming

Oorzaak betonschade achterhalen

Heb je last van betonschade en schakel je de hulp in van een specialist? Deze specialist gaat als eerste het beton inspecteren. Het is niet alleen belangrijk de betonschade te repareren, maar ook de onderliggende oorzaak te achterhalen. Er zijn verschillende oorzaken voor betonschade:

 • Corrosie/betonrot
 • Slijtage of ouderdom
 • Schade door zouten/chemische middelen
 • Mechanische schade
 • Brandschade

Na het vaststellen van de oorzaak kan een plan van aanpak worden bepaald. Betonreparatie en betonherstel kan op verschillende manieren.

Soorten betonreparatie

Het repareren van beton kan op verschillende manieren:

 • Handmatige betonreparatie
 • Betonreparatie door injecteren
 • Betonreparatie door spuitbeton

Welke betonreparatie wordt uitgevoerd, is afhankelijk van het soort betonschade en de oorzaak. Ook kan het nodig zijn om de constructie te versterken, voordat het betonherstel wordt uitgevoerd.

betonrot herstellen kosten

Betonrot herstellen

Betonrot komt alleen voor in beton met wapeningsstaal of met andere metalen elementen. Bij betonrot rot het beton zelf niet, maar het metaal in het beton gaat roesten. Er ontstaat een roestlaag om het metaal heen. Hierdoor wordt het beton weggedrukt en gaat het beton uiteindelijk barsten en afbrokkelen.

Betonrot heeft grote gevolgen voor de gehele constructie. Een aangetast beton element verzwakt namelijk al de hele constructie. Het is daarom belangrijk om betonrot op tijd te herkennen en te laten herstellen. Een betonrot reparatie gaat doorgaans als volgt:

 1. Betonrot verwijderen
  Het betonrot wordt verwijderd. Dit kan oppervlakkig gebeuren of door middel van een diepere betonsanering.
 2. Behandeling betonwapening
  Bij het verwijderen van beton komt de wapening vrij. In sommige gevallen liggen er al delen van de wapening bloot. De wapening wordt ontroest en behandeld betonbeschermer tegen corrosie.
 3. Betonreparatie
  Betonreparatie is secuur werk. Met betonmortel in de juiste structuur en kleur wordt de reparatie uitgevoerd.
 4. Afwerken
  Naadloze afwerking, vooral als er meerdere stukken zijn gerepareerd. Afwerken gebeurt met een fijne mortel.
 5. Betonconservering/bescherming
  Na het betonherstel is het belangrijk het beton te beschermen tegen vervuiling en weersinvloeden. Coating/hydrofoberen aangebracht, kan transparant of in kleur.
Betonrot repareren?
Vind beste deal
Betonreparatie op balkon
Heb je betonrot of betonschade bij een balkon? Een balkon met scheuren of afbrokkelend beton kan erg gevaarlijk zijn. Laat op tijd een balkon betonreparatie uitvoeren door een specialist.
beton injecteren kosten

Beton injecteren

Hoe kan je krimpscheuren in beton repareren of lekkende beton scheuren herstellen? Bij het herstel van betonscheuren wordt vaak betoninjectie toegepast. Denk hier aan:

 • Lekkende scheuren
 • Constructieve scheuren
 • Holle ruimtes afdichten
 • Gaten in beton repareren

Er zijn diverse soorten injectievloeistoffen mogelijk, afhankelijk van de toepassing. Denk aan beton repareren met epoxy, polyurethaan, silicaten of cementgebonden mortels.

Betonbescherming: coating of impregneren

Laat je beton repareren en herstellen? Vergeet de bescherming van beton niet. Door betonbescherming wordt de aantasting en corrosie van beton en wapeningsijzer voorkomen of vertraagd. Denk bij betonbescherming aan een coating of aan het beton impregneren.

slimster
Zelf beton repareren of laten doen?
Kan je zelf betonschade repareren? Schakel altijd de hulp van een vakspecialist in te schakelen. Betonschade heeft vrijwel altijd een onderliggende oorzaak. Het is belangrijk die te achterhalen om verdere problemen te voorkomen.

Gevel- en betonrenovatie laten uitvoeren door expert

Kosten betonreparatie

Laat je jouw gevel renoveren? Een betonrenovatie of -reparatie is een van de onderdelen van een gevelrenovatie. Schakel de hulp in van een specialist, die de gevel controleert en een plan van aanpak opstelt. Zo geniet je optimaal van een opgeknapte gevel.

Vraag gratis en vrijblijvend gevelrenovatie offertes aan. Zo kom je in contact met maximaal 4 specialisten die in jouw regio werkzaam zijn. Vergelijk de offertes en kies de specialist die het beste bij je past.

Direct gevel specialisten vergelijken

BEVO Isolatie
Clean TM
Dienstverlening Kars
h.kruit voegwerken
Hetisolatieteam.nl
Isolatie Totaal Nederland
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis gevelrenovatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Kosten betonrenovatie & betonreparatie