Gevelrestauratie kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
3 minuten

Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt en wil je de originele staat van de gevel behouden? Laat je gevel restaureren door een specialist. Met gevelrestauratie wordt de gevel weer als nieuw, maar wel met zijn oorspronkelijke uitstraling. Ontdek de kosten en mogelijkheden van gevelrestauratie.

Waarom gevel restaureren?

 • Gevel herstellen in originele staat
 • Schade herstellen
 • Gevel beschermen tegen vuil & vocht
 • Oorspronkelijke gevel als nieuw

Verschil gevelrestauratie en gevelrenovatie

Wat is het verschil tussen een gevelrestauratie en gevelrenovatie? Veel mensen denken dat een restauratie en renovatie hetzelfde zijn, maar er is wel degelijk een verschil.

Bij beide manieren wordt de gevel hersteld. Een gevel wordt opgeknapt, schade wordt hersteld en de gevel ziet er weer als nieuw uit. Het verschil zit hem in de manier van het gevelherstel:

 • Gevelrenovatie: gevel herstellen zonder te kijken naar oorspronkelijke staat, materialen en methoden. De gevel kan een compleet nieuwe uitstraling krijgen.
 • Gevelrestauratie: gevel in oorspronkelijke staat herstellen. Er wordt gekeken naar oorspronkelijke materialen en methoden.

Wanneer kiezen voor gevelrestauratie?

 • Gevel is minstens 50 jaar oud
 • Authentieke of waardevolle gevel
 • Historische monumenten

De uitstraling van de woning of het gebouw speelt een cruciale rol bij gevelrestauratie. Historische gebouwen of woningen met een bijzondere gevel komen eerder in aanmerking voor gevelrestauratie. Bij een gevelrestauratie blijft de authenticiteit van een gevel blijft intact.

Gevelrestauratie kosten

Soort gevelrestauratie Prijs
Gevel reinigen € 5 - 20 per m2
Voegwerk vervangen € 10 - 15 per m2
Oud voegwerk verwijderen € 35 - 40 per m2
Stenen vervangen € 10 - 15 per m2
Latei vervangen € 25 - 40 per uur
Gevel impregneren € 5 - 15 per m2

Wat kost een gevelrestauratie? De gevelrestauratie prijzen zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Een gevelrestauratie bestaat doorgaans uit een gevelreiniging, de herstelwerkzaamheden en het impregneren van de gevel. Een specialist kan ook alleen het metselwerk restaureren of voegwerk vervangen.

Laat je een volledige gevelrestauratie uitvoeren? Door werkzaamheden te combineren, verlaag je de totaalprijs. Houd er rekening mee dat gevelrestauratie prijzen doorgaans aan de hogere kant van de genoemde prijsranges zitten.

Gevel laten restaureren
Vind beste vakspecialist
gevelrestauratie
gevel restaureren
gevelrestauratie kosten
gevel restaureren kosten

Restauratie van gevel: hoe gaat dat?

Verwijderen losse elementen

Als eerste verwijdert een specialist loszittende elementen. Denk hier aan voegen die vervangen moeten worden en andere loszittende elementen. Beschadigde voegen worden uitgehakt of uitgeslepen.

Gevel reinigen

Gevel reinigen om vuil, aanslag en voegresten te verwijderen. Zo ontstaat er een schone ondergrond voor de herstelwerkzaamheden en is alle schade goed zichtbaar. Door gevelreiniging kan ook de originele kleur verkregen worden.

Herstelwerkzaamheden

 • Voegen herstellen: voegwerk vervangen en in oorspronkelijke staat herstellen. Voegen op dezelfde manier afwerken als originele gevel.
 • Metselwerk herstellen: stenen repareren of stenen vervangen, afhankelijk van de staat van de gevel. Loszittende stenen worden voor reiniging al verwijderd.
 • Latei herstellen: draagconstructie rondom kozijnen repareren of vervangen.

Al deze gevelrestauraties worden zo uitgevoerd dat ze overeenkomen met de originele uitstraling. Denk hier aan het originele metselpatroon uitvoeren en de oorspronkelijke voegwerken.

Gevel beschermen

Je wilt uiteraard lange tijd genieten van de vernieuwde gevel. Laat de gevel impregneren; er wordt dan een beschermlaag aangebracht op de gevel. De gevel wordt waterafstotend en is langer beschermd tegen vuil en weersinvloeden.

Gevel opnieuw bekleden
Was de oorspronkelijke gevel voorzien van schilderwerk of pleisterwerk? De gevel opnieuw bekleden hoort dan ook bij de gevelrestauratie. Het vervangen van dorpels en schilderen van kozijnen gebeurt ook in deze stap

Gevel laten restaureren door specialist

Gevelrestauratie kosten

Zoek je een specialist voor restauratie van jouw gevel? Vraag gratis en vrijblijvend gevelrestauratie offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met maximaal 4 vakspecialisten die in jouw regio werken. Vergelijk de specialisten, laat je adviseren en kies de specialist die het beste bij je past.

Direct gevel specialisten vergelijken

BEVO Isolatie
Clean TM
Dienstverlening Kars
h.kruit voegwerken
Hetisolatieteam.nl
Isolatie Totaal Nederland
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis gevelrenovatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Gevelrestauratie kosten