• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Gevelrestauratie kosten

  Gevelrestauratie kosten

  Ga naar

  Is jouw gevel toe aan een opknapbeurt en wil je de originele staat van de gevel behouden? Laat je gevel restaureren door een specialist. Met gevelrestauratie wordt de gevel weer als nieuw, maar wel met zijn oorspronkelijke uitstraling. Ontdek de kosten en mogelijkheden van gevelrestauratie.

  Waarom gevel restaureren?

  • Gevel herstellen in originele staat
  • Schade herstellen
  • Gevel beschermen tegen vuil & vocht
  • Oorspronkelijke gevel als nieuw

  Verschil gevelrestauratie en gevelrenovatie

  Wat is het verschil tussen een gevelrestauratie en gevelrenovatie? Veel mensen denken dat een restauratie en renovatie hetzelfde zijn, maar er is wel degelijk een verschil.

  Bij beide manieren wordt de gevel hersteld. Een gevel wordt opgeknapt, schade wordt hersteld en de gevel ziet er weer als nieuw uit. Het verschil zit hem in de manier van het gevelherstel:

  • Gevelrenovatie: gevel herstellen zonder te kijken naar oorspronkelijke staat, materialen en methoden. De gevel kan een compleet nieuwe uitstraling krijgen.
  • Gevelrestauratie: gevel in oorspronkelijke staat herstellen. Er wordt gekeken naar oorspronkelijke materialen en methoden.

  Wanneer kiezen voor gevelrestauratie?

  • Gevel is minstens 50 jaar oud
  • Authentieke of waardevolle gevel
  • Historische monumenten

  De uitstraling van de woning of het gebouw speelt een cruciale rol bij gevelrestauratie. Historische gebouwen of woningen met een bijzondere gevel komen eerder in aanmerking voor gevelrestauratie. Bij een gevelrestauratie blijft de authenticiteit van een gevel blijft intact.

  Gevelrestauratie kosten

  Soort gevelrestauratie
  Prijs
  Gevel reinigen € 5 - 20 per m2
  Voegwerk vervangen € 10 - 15 per m2
  Oud voegwerk verwijderen € 35 - 40 per m2
  Stenen vervangen € 10 - 15 per m2
  Latei vervangen € 25 - 40 per uur
  Gevel impregneren € 5 - 15 per m2

  Wat kost een gevelrestauratie? De gevelrestauratie prijzen zijn afhankelijk van de werkzaamheden. Een gevelrestauratie bestaat doorgaans uit een gevelreiniging, de herstelwerkzaamheden en het impregneren van de gevel. Een specialist kan ook alleen het metselwerk restaureren of voegwerk vervangen.

  Laat je een volledige gevelrestauratie uitvoeren? Door werkzaamheden te combineren, verlaag je de totaalprijs. Houd er rekening mee dat gevelrestauratie prijzen doorgaans aan de hogere kant van de genoemde prijsranges zitten.

  Gevel laten restaureren

  Restauratie van gevel: hoe gaat dat?

  Verwijderen losse elementen

  Als eerste verwijdert een specialist loszittende elementen. Denk hier aan voegen die vervangen moeten worden en andere loszittende elementen. Beschadigde voegen worden uitgehakt of uitgeslepen.

  Gevel reinigen

  Gevel reinigen om vuil, aanslag en voegresten te verwijderen. Zo ontstaat er een schone ondergrond voor de herstelwerkzaamheden en is alle schade goed zichtbaar. Door gevelreiniging kan ook de originele kleur verkregen worden.

  Herstelwerkzaamheden

  • Voegen herstellen: voegwerk vervangen en in oorspronkelijke staat herstellen. Voegen op dezelfde manier afwerken als originele gevel.
  • Metselwerk herstellen: stenen repareren of stenen vervangen, afhankelijk van de staat van de gevel. Loszittende stenen worden voor reiniging al verwijderd.
  • Latei herstellen: draagconstructie rondom kozijnen repareren of vervangen.

  Al deze gevelrestauraties worden zo uitgevoerd dat ze overeenkomen met de originele uitstraling. Denk hier aan het originele metselpatroon uitvoeren en de oorspronkelijke voegwerken.

  Gevel beschermen

  Je wilt uiteraard lange tijd genieten van de vernieuwde gevel. Laat de gevel impregneren; er wordt dan een beschermlaag aangebracht op de gevel. De gevel wordt waterafstotend en is langer beschermd tegen vuil en weersinvloeden.

  Gevel opnieuw bekleden Was de oorspronkelijke gevel voorzien van schilderwerk of pleisterwerk? De gevel opnieuw bekleden hoort dan ook bij de gevelrestauratie. Het vervangen van dorpels en schilderen van kozijnen gebeurt ook in deze stap

  Gevel laten restaureren door specialist

  Zoek je een specialist voor restauratie van jouw gevel? Vraag gratis en vrijblijvend gevelrestauratie offertes aan via Slimster. Zo kom je in contact met vakspecialisten die in jouw regio werken. Vergelijk de specialisten, laat je adviseren en kies de specialist die het beste bij je past.