Voegwerk kosten

Pascal van de Beek
Content Specialist
7 minuten
Minimale kosten € 900
Gemiddelde kosten € 1.125
Maximale kosten € 1.350
Gemiddelde prijs voor 30 m2 voegwerk.

Ga je jouw gevel opknappen en zijn je voegen aan vervanging toe? Voegen beschermen de muren en woning tegen vochtproblemen en vochtschade. Daarnaast maakt goed voegwerk een gevel helemaal ‘af’. Wat kost voegwerk vervangen en wat zijn je mogelijkheden?

Prijzen voegwerk per m2

Werkzaamheden Prijs per m2
Oud voegwerk verwijderen € 35 - 40 per m2
Voegwerk herstellen € 10 - 15 per m2
Meerprijs snijvoeg/knipvoeg € 40 - 70 per m2

Gemiddelde kostprijs voegwerk herstellen.

Het herstellen, verwijderen en vervangen van voegwerk brengt uiteraard kosten met zich mee. Deze prijzen zijn afhankelijk van het aantal vierkante meters voegwerk, het soort voegwerk en eventuele extra werkzaamheden zoals het verwijderen van oud voegwerk. Wat kost gevel voegen per m2?

Bekijk de voegwerk prijs per m2. Liever de exacte voegwerk kostprijs weten? Vraag dan gratis en vrijblijvend voegwerk offertes aan bij Slimster.

Prijsindicatie voegwerk tussenwoning

Voegwerk verwijderen € 1.050 - 1.200
Voegwerk herstellen € 300 - 450
Totaalprijs voegwerk € 1.350 - 1.650
Voegen laten vervangen?
Vind beste deal
voegen uithakken m2 prijs

Wanneer voegwerk herstellen of vervangen?

Je wilt op tijd voegwerk herstellen of vervangen, om schade aan de gevel en woning te voorkomen. Hoe weet je of het tijd is je voegwerk op te knappen?

 • Voegen zijn beschadigd (barsten of scheuren)
 • Voegen zijn vuil, aangeslagen door alg en niet meer schoon te krijgen
 • Voegen zijn verouderd/poreus en brokkelen af
 • Je laat de gevel renoveren en/of andere uitstraling gevel

Heb je vastgesteld dat je voegen vervangen moeten worden? Wacht hier dan niet te lang mee: hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

Tip: Soms is voegen repareren voldoende, maar dit is niet vaak het geval. Het voegwerk vervangen en vernieuwen is doorgaans de beste optie.

Wat bepaalt voegwerk kosten?

 • Oppervlak
 • Soort voegwerk
 • Werkzaamheden

Aantal vierkante meters voegwerk

De vakspecialist rekent doorgaans met een vierkante meter prijs. Laat je slechts een klein oppervlakte voegen, onder de 20 vierkante meter? Dan werkt de specialist ook wel met een dagprijs (gemiddeld rond de € 400 - 500).

De voegwerk m2 prijs wordt bepaald aan de hand van het soort voegwerk. Heb je bijzondere voegen? Dan is de specialist langer bezig, waardoor de m2 prijs hoger uitvalt. De voegwerk m2 prijs is gemiddeld tussen de 10 - 45 euro, inclusief het uithakken/uitslijpen van het oude voegwerk.

Welke soorten voegen zijn er?

Ga je voor een voegwerk renovatie, dan kan je kiezen uit diverse soorten voegen. Deze soorten voegen geven ieder een unieke uitstraling aan de gevel. Welke soorten voegwerk zijn er?

platvol gladde voeg

Platvol gladde voeg of doorgestreken voeg

Platvolle voegen worden het meest gebruikt en zijn ook de meest goedkope voegen. Voegen en gevelstenen vormen een geheel. De voegspecie wordt platgestreken, waardoor de voorkant van de gevelsteen gelijk loopt met de voegen.

verdiepte voeg

Verdiepte voeg

Wil je de steensoort extra laten opvallen? Ga dan voor een verdiepte voeg. Deze verdiepte voegen zijn platvolle en gladde voegen, maar liggen een paar millimeter dieper in de gevel. Hierdoor vallen de voegen minder op en gaat de aandacht naar de stenen.

Je kunt ook kiezen voor een teruggehouden voeg. Deze voeg ligt ook wat dieper in de gevel, maar net wat oppervlakkiger dan de verdiepte voeg.

platvol voeg

Platvol geborstelde of gekamde voeg

De platvol gekamde of geborstelde voeg komt ook veel voor. De platte voegen worden hierbij afgewerkt met een borstel of kam. Hierdoor ontstaat een ruwere structuur.

snijvoeg

Snijvoeg

De snijvoeg of gesneden voeg loopt gelijk met de gevelsteen. De voegspecie wordt echt aan twee kanten schuin afgesneden, in een afgevlakte punt. Hierdoor ontstaat een schaduweffect.

Een gesneden voeg aanbrengen is vakmanschap en wordt vaak gebruikt bij monumentale panden of oude gebouwen. Maar ook op nieuwe gevels zien we deze snijvoegen steeds meer terug.

knipvoeg

Knipvoeg

Knipvoegen zijn ook werk voor een expert, net als snijvoegen. Bij een geknipte voeg wordt er ook een afgevlakte punt gemaakt, maar geknipte voegen steken iets uit. Hierdoor ontstaat diepte en een uniek effect.

De voegen vallen meer op en de stenen worden individueel benadrukt. Dit is een geliefde methode bij statige gevels. De geknipte voegen passen niet bij iedere gevel of steensoort, dus laat je goed adviseren.

schaduwvoeg

Schaduwvoeg

Schaduwvoegen worden minder vaak gekozen, maar geven een unieke uitstraling aan de gevel. De onderkant van de voeg ligt op gelijke hoogte met de gevelstenen. De bovenkant van de schaduwvoeg ligt dieper: de voeg loopt dus schuin af naar boven.

De verticale voegen lopen doorgaans gelijk met het metselwerk. Deze schuine schaduwvoeg geeft een mooi effect aan de gevel, maar zorgt ook voor een snellere afvoer van regenwater.

holle voeg

Holle of bolle voeg

Holle voegen geven een unieke uitstraling aan de gevel. Deze voegen lopen in een halfronde vorm naar binnen. Er wordt een lichte holling gemaakt, waardoor er een schaduweffect ontstaat. Een bolle voeg is ook mogelijk, hier loopt de halfronde vorm naar buiten.

open stootvoeg

Open stootvoegen

Moet er ventilatie aanwezig zijn in een deel van de muur? Er kunnen dan open stootvoegen geplaatst worden. Een stootvoeg is een verticaal open voeg, waardoor er ruimte tussen twee stenen ontstaat. Het is ook mogelijk om stootvoegroosters in de stootvoegen te plaatsen. Zo blijft de ventilatie mogelijk, maar kan er geen ongedierte de muur in.

Welke kleur voegwerk kiezen?
Bij het vervangen van voegwerk heb je de keuze uit diverse kleuren voegspecie. Welke kleur voeg past het beste bij je gevel? Laat je adviseren door de vakspecialist, want iedere kleur voeg ziet er anders uit bij een andere kleur gevel.
kosten voegen per m2

Hoe gevels voegen?

Laat je opnieuw je gevel voegen? De gevel voegen herstellen kan op verschillende manieren, maar dit is de meest voorkomende manier:

 1. Inspectie gevel
 2. Oude voegen verwijderen
 3. Reinigen gevel
 4. Nieuw voegwerk aanbrengen
 5. Gevel impregneren

Inspectie gevel

Een vakspecialist inspecteert altijd eerst de huidige staat van de gevel en voegen. Hoe zien de voegen eruit, wat voor soort voegen en soort gevelstenen zijn er gebruikt?

Oude voegen verwijderen

Voegen vervangen kan alleen als het oude voegwerk verwijderd is. Dit kan op 2 manieren: uithakken of uitslijpen. Is voegwerk erg poreus? Dan is soms een hogedrukspuit voldoende om het voegwerk te verwijderen.

 • Gevel voegen uithakken: onderliggende stenen beschadigen niet, maar voegwerk wordt uitgehakt tot de gezonde metselspecie. Het uithakken gebeurt meestal met een hakhamer.
 • Gevel voegen uitslijpen: ideaal als de voeg te smal of hard is om uit te hakken. Voegen uitslijpen kan met een slijptol of een speciale frees.

Laat voegen altijd verwijderen door een specialist. Ga je namelijk niet zorgvuldig te werk, dan kan je de gevel onherstelbaar beschadigen.

Tip: tijdens het verwijderen van voegwerk komen soms gebreken aan de gevelstenen aan het licht. Gebarsten of gescheurde gevelstenen moeten vervangen worden, om vochtproblemen te voorkomen. Is er sprake van ernstige scheurvorming in de gevel, schakel dan iemand in voor scheurherstel.

Gevel reinigen

Voordat je de nieuwe voegen laat aanbrengen, is het belangrijk de gevel en voegen te reinigen. Nieuwe voegen aanbrengen zonder gevelreiniging kan leiden tot (vocht)problemen.

Meer informatie
Gevelreiniging

Nieuwe voegen aanbrengen

Op een gereinigde gevel brengt de specialist nieuwe voegen aan. Dit gebeurt doorgaans van boven naar beneden.

Je hebt de keuze uit verschillende soorten en kleuren voegwerk. Laat je adviseren over de mogelijkheden en beste opties voor jouw gevel.

Gevel impregneren

Laat je gevel voegen en impregneren. Door je gevel te impregneren na het voegen, zorg je voor een langdurige bescherming. Houd er wel rekening mee dat nieuw voegwerk droogtijd nodig heeft (doorgaans minimaal een week droogtijd).

Meer informatie
Gevel impregneren

Gevel laten voegen door specialist

Voegwerk kosten

Heb je scheuren in je voegen of brokkelen ze af? Laat je voegwerk op tijd vervangen en zorg voor een mooie en sterke gevel. Vraag gratis en vrijblijvend voegwerk offertes aan en kom in contact met maximaal 4 vakspecialisten die in jouw regio actief zijn. Vergelijk de specialisten en kies wie het beste bij je wensen aansluit.

Direct voegwerk specialisten vergelijken

BEVO Isolatie
Clean TM
Dienstverlening Kars
h.kruit voegwerken
Hetisolatieteam.nl
Isolatie Totaal Nederland
Projectreiniging Nederland
 1. Vraag binnen 1 minuut aan
 2. Ontvang vrijblijvende offertes
 3. Kies de beste deal
Gratis gevelrenovatie offertes?
Geheel vrijblijvend
Voegwerk kosten