• Genomineerd voor Website van het Jaar 2020
  Vergelijken via Slimster is gewoon mogelijk, maar houd wel rekening met de RIVM richtlijnen. #LetOpElkaar ❤️ Meer weten?
  Gevel renoveren kosten

  Gevel renoveren kosten

  Ga naar
  Minimale kosten € 1.000,- Maximale kosten € 5.000,- Gemiddeld Gemiddelde kosten € 3.000,-
  Indicatieve prijzen gevelrenovatie tussenwoning.

  Laat je jouw gevel renoveren en ben je benieuwd wat dit gaat kosten? De gevelrenovatie kosten worden bepaald door een aantal verschillende gevelwerken. De gevelrenovatie kostprijs is dus afhankelijk van de werkzaamheden. Ontdek meer over de gevelherstel kosten en bekijk m2 prijzen per gevelwerk.

  Wat kost gevelrenovatie?

  Hoeveel kost gevelrenovatie? De renovatie en gevelreparatie prijzen kunnen flink variëren. Je kunt namelijk diverse gevelwerken laten uitvoeren. Benieuwd naar de gevelrenovatie richtprijzen voor jouw situatie?

  Gevel reinigen

  Werkzaamheden
  Prijs
  Gevel zandstralen € 10 - 20 per m2
  Gevel stoomreinigen € 5 - 15 per m2
  Gevel chemisch reinigen € 5 - 15 per m2
  Graffiti verwijderen € 5 - 20 per m2

  Gevel renoveren

  Werkzaamheden
  Prijs
  Nieuw voegwerk plaatsen € 10 - 15 per m2
  Oud voegwerk uitslijpen/uithakken € 35 - 40 per m2
  Stenen vervangen € 10 - 15 per steen
  Dorpel/latei vervangen € 25 - 40 per uur
  Scheurherstel gevel Afhankelijk van situatie.
  Gevel laten renoveren?

  Gevel beschermen

  Werkzaamheden
  Prijs
  Gevel impregneren € 5 - 15 per m2
  Anti-graffiti coating aanbrengen € 10 - 20 per m2

  Gevel bekleden

  Werkzaamheden
  Prijs
  Gevel keimen € 20 - 35 per m2
  Gevel kaleien € 25 - 40 per m2
  Gevelisolatie + houten bekleding € 100 per m2
  Gevelisolatie + kunststof bekleding € 110 per m2
  Gevelisolatie + crepi pleisterwerk € 110 per m2
  Geveisolatie + steenstrips € 150 per m2

  Dit zijn richtprijzen. Veel gevelspecialisten brengen een lagere vierkante meter prijs in rekening bij grotere klussen. Het is daarom interessant om meerdere gevelwerken te combineren. Zo betaal je slechts eenmaal voorrijkosten en krijg je doorgaans korting op de gevelrenovatie m2 prijs.

  Gevel laten renoveren?
  Combineer dak- en gevelonderhoud Laat je dak en gevel tegelijkertijd onderhouden. Zo bespaar je op de voorrijkosten. Ook kan de specialisten een mooie prijsofferte opstellen voor de verschillende werkzaamheden.

  Gemiddelde kosten gevelrenovatie

  Wat zijn de gemiddelde gevelrenovatie prijzen voor een gevel van 60 vierkante meter? Het is lastig een totale gevelrenovatie prijs te noemen. We hebben de richtprijzen voor diverse gevelwerken op een rij gezet.

  Werkzaamheden
  Kostprijs
  Gevelreiniging € 300 - 1.200
  Voegwerk verwijderen* € 1.050 - 1.200
  Opnieuw voegen* € 300 - 450
  Stenen vervangen (10 stenen) € 100 - 150
  Gevel impregneren € 300 - 900
  Gevel isoleren € 6.000 - 9.000

  *Helft van geveloppervlak voegen (30 m2).

  Gevelrenovatie laten uitvoeren?

  Opbouw gevelrenovatie prijs

  Hoe is de prijs van een gevelrenovatie opgebouwd? De prijs is onder meer afhankelijk van:

  • Soort gevelwerken
  • Uurtarief van gevelspecialist
  • Staat van de gevel
  • Voorrijkosten
  • Extra opties/werkzaamheden

  Goedkope gevelrenovatie laten uitvoeren

  Goedkoop gevel renoveren? Wil je goedkoop je gevel opknappen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Betaalbaar je gevel renoveren doe je door enkel de standaard werkzaamheden te laten uitvoeren.

  • Reinigen

  Gevelreiniging is de basis van gevelrenovatie. Het kost je gemiddeld 5 - 20 euro per vierkante meter. Vaak zijn er ook andere werkzaamheden nodig, maar in principe is gevelreiniging de goedkoopste gevelrenovatie.

  Meer informatie?

  • Voegen

  Is gevelreiniging niet voldoende? Laat dan je gevel reinigen en voegen. Hier betaal je gemiddeld 15 - 35 euro per vierkante meter voor. Houd er wel rekening mee dat oud voegwerk verwijderen niet bij deze prijs is inbegrepen.

  Poreuze voegen zijn soms te verwijderen met behulp van gevelreiniging. Dit bespaart je kosten voor voegen uithakken of uitslijpen (meerprijs 35 - 40 euro per m2).

  Meer informatie?

  • Impregneren

  Gevel impregneren is in principe geen noodzakelijk onderhoud, maar je bespaart hiermee op de lange termijn. Laat je jouw gevel impregneren, dan gaat de gevel veel langer mee. Zo bespaar je de komende jaren op herstelkosten. Het laten impregneren kost je gemiddeld 5 - 15 euro per m2.

  Meer informatie?

  Wil je jouw gevel een nieuwe uitstraling geven en zoek je een goedkope methode? Je gevel kaleien is dan de meeste goedkope oplossing.

  Ga je een slecht geïsoleerde gevel renoveren? Dan is het verstandig direct gevelisolatie te laten plaatsen. Gevelisolatie of spouwmuurisolatie levert je een flinke jaarlijkse besparing op en zorgt voor een aangenamer binnenklimaat.

  Door gevelisolatie en gevelrenovatie te combineren, bespaar je ook nog eens op de voorrij- en arbeidskosten. Als je werkzaamheden combineert, kan een specialist namelijk een mooie prijs voor je maken.

  In veel gevallen is een gedeeltelijke renovatie van je gevel voldoende. Maar wat als je gevel er echt slecht aan toe is? Dan heeft gevelrenovatie geen zin meer. In deze situatie is eigenlijk maar 1 oplossing: de oude gevel volledig vervangen. Dit is uiteraard niet goedkoop.

  Het is dan mogelijk om de oude gevel te slopen en nieuwe buitenmuur te metselen. Ook kan je een voorzetwand laten plaatsen voor de oude gevel. Benieuwd naar de kosten van een gevel vervangen? Vraag gratis gevelrenovatie offertes aan.

  Kosten gevel renoveren door specialist

  Is jouw gevel toe aan een renovatie? Laat je gevel renoveren door een specialist. De kosten liggen hoger dan wanneer je het zelf doet. Maar zelf een gevel renoveren brengt ook de nodige kosten en risico’s met zich mee:

  • Huur/aanschafkosten van apparatuur;
  • Aanschafkosten materiaal;
  • Zelf werkzaamheden gevelrenovatie bepalen;
  • Bij foutieve gevelrenovatie duurder uit (gevel laten herstellen).

  Bespaar op kostprijs gevelrenovatie

  • Combineer werkzaamheden met elkaar
  • Laat gevel renoveren samen met de buren
  • Kies specialist die actief is in jouw regio

  Beste deal voor gevelrenovatie

  Laat je gevel renoveren door een vakspecialist. Deze specialist kan je adviseren over de beste gevelrenovatie mogelijkheden en jouw gevel volledig opknappen.

  Vergelijk altijd meerdere gevelspecialisten met elkaar. Zo bespaar je eenvoudig op de gevelrenovatie kosten. Vraag gevelrenovatie offertes aan via Slimster en vind zelf de beste deal.

  Direct gevelspecialisten vergelijken

  Vraag binnen 1 minuut aan Ontvang vrijblijvende offertes Kies de beste deal